Forum » Strojna oprema » Test grafikulj vprašljiv?
Test grafikulj vprašljiv?
fiki ::
Zanima me kako je mogoče da se rezultati sergija tako močno razlikujejo od testa grafikulj na anandtechu Še posebej pa veliko slabši rezultati radeunov. Posebej moram izpostavt test v Quakeju-če primerjamo rezultate pri resolucuji 1600*1200 brez AA in 800*600 z AA4x lahko opazmo da je MX400 hitrejši pri 800*600 AA4x (26fps proti 33fps) to sploh ni logično in zelo vprašljivo.
siki
- odklenil: luni ()
D.J. ::
Mene predvsem moti to, da so izpustili Kyrote. Mogoče so pričakovali predobre rezultate. Sicer pa tud če bi jih bi jih sergio (najverjetneje) popljuval
Senitel ::
fiki: Detonatorji 12.xx pri FSAA vedno uporabijo multi sampling, kar precej pospeši vse skupaj. Radeon tudi podpira multi sampling, vendar vprašanje če ga vedno uporabi... Moje mnenje, ki pa tokrat ni 100%...
Sergio ::
fiki: primerjaj še testno mašino, pa prosil bi še URL testa na anandtechu..
DJ: motiš se. Kyra sem tudi jaz ZELO pogrešal na testu, a kaj ko jih ni bilo moč dobiti na pósodo..
DJ: motiš se. Kyra sem tudi jaz ZELO pogrešal na testu, a kaj ko jih ni bilo moč dobiti na pósodo..
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
hatch ::
Odvisno je od mnogih reci.. rezultati se vecinoma razlikujejo zaradi neenakih nastavitev v biosu (RAS, CAS, precharge, ...) in pa zaradi neenakega(drugace nastavljenega) softvera (OS, driverji, patchi, skripte...)
Tako, da teste tezko primerjamo med razlicnimi test0rji.
Tako, da teste tezko primerjamo med razlicnimi test0rji.
nastavitev je res malo morje... vseh faktorjev ne moreš vzeti v zakup...
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
yjj ::
Nastavitve, npr. CAS lantency time v Biosu ne vpliva na več kot sličico, da pa Sergio ni imel Kyra kaže (ne)profesionalna usmerjenost testa. Če hočete prave SLO teste kupite pač Jokerja
yjj: kolikokrat se moram še ponavljati?!?
Preberite si vsi:.
ZA ČASA TESTIRANJA KYRO2 NI BIL NA VOLJO
TO RESNIČNO OBŽALUJEM
TER MENIM DA JE KVALITETA TESTA RES SLABŠA ZARADI TEGA
Vam moram res vse povedati po trikrat?
Preberite si vsi:.
ZA ČASA TESTIRANJA KYRO2 NI BIL NA VOLJO
TO RESNIČNO OBŽALUJEM
TER MENIM DA JE KVALITETA TESTA RES SLABŠA ZARADI TEGA
Vam moram res vse povedati po trikrat?
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
_Mortal_ ::
Zakaj pa nisi navijal kartic kot dosedaj
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
Mortal: navijal jih nisem še nikoli, imam pa v glavi članek "navijanje gf3"...
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
JanezH ::
Meni se pa ravno ti tuji testi zdijo malce sumljivi. Zadnje čase jih ne spremljam, sem jih pa za časa TNT-jev in TNT2 kar dosti. In ponavadi so bili rezultati hitrosti (fps) res ODLIČNI (tomshardware, anandtech,...). Čeprav sem imel doma podoben sistem (tudi moji kolegi), še zdaleč nisem mogel doseči tako dobrih rezultatov navkljub vsem optimizacijam, ki sem jih izvajal na računalniku.
morphling1 ::
Zanimivo, jaz pa vedno posekam vse rezultate , ce primerjam svojo graficno z njej podobnimi, Anand ima pa sploh vedno nizje rezultate, kot bi lahko bili.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
tha_man ::
Folk, neumno je zanašati se na en sam test, pa naj bo slovenski al pa tuj. Pregledat je treba čim več testov narejenih z različnimi konfiguracijami, potem so pa zelo pomembna mnenja uporabnikov, za kar imamo forume kot je tale na slo-techu. Razlike v testih se pojavijo tudi zaradi uporabe različnih gonilnikov, še posebej pri novih karticah, ki so še v fazi optimiziranja. Samo poglejte si npt. Kyro, ki z novejšimi gonilniki pri nekaterih igrah dobesedno dobi krila. Potem se pa pojavijo velike razlike med testi, ker so nekateri pač narejeni prej, drugi kasneje.
Sicer pa ne kužim zakaj folk kupuje tako drage grafične kot so GTS-i, ultre ali kaki GF3. Jaz sem se odloču, da za grafično ne dam več kot 30k SIT. Čeprav je Kyro 2 vseeno mamljiv, sploh po pocenitvi. Na srečo imam prešvoh računalo, da bi se mi kaj takega splačalo
Sicer pa ne kužim zakaj folk kupuje tako drage grafične kot so GTS-i, ultre ali kaki GF3. Jaz sem se odloču, da za grafično ne dam več kot 30k SIT. Čeprav je Kyro 2 vseeno mamljiv, sploh po pocenitvi. Na srečo imam prešvoh računalo, da bi se mi kaj takega splačalo
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Binji ::
Men se tud zdijo mal cudni ti rezultati. Po Slo-Techovem testu je edina prava izbira GF2 MX400, po drugih pa se je ze kar tezko odlocit.
In jaz pa RESNO razmisljam o Kyro2 (ce bo kes)
In jaz pa RESNO razmisljam o Kyro2 (ce bo kes)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Wulf ::
Radeon z 64 mega je verjetno zaostajal, ker je Sergio testiral OEM verzijo, ki laufa (kot pisejo na Anandtech-u) na 166 Mhz in ne na 183 Mhz...? Pa se bi prosil, da se na tstih malo boljse uredi okvircke v zakljucku. Da bi recimo bil dan direkt link na firmo pa cena. No zdej sem se se spomnil, da ATIji so zakon za plejat DVD in podobno saro. To bi lahko napisali v plus Radeonom. Lepo se imejte.
Wulf
Wulf
----------------------------------------------------------------------------
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...
Ce se vrnes iz misije z dvema sestreljenima letaloma in brez soletalca, si izgubil bitko...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kyro2 32MB?Oddelek: Kaj kupiti | 1404 (1109) | Senitel |
» | Voodoo5 5500 ali GF2MX400Oddelek: Kaj kupiti | 1416 (1100) | _Mortal_ |
» | GF1 nice price :) (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 5200 (4505) | Shadowman-x |
» | Kyro II nima več smisla!Oddelek: Zvok in slika | 1807 (1137) | o |
» | GEFORCE2 MX????Oddelek: Zvok in slika | 1943 (1292) | YiMMi |