» »

Nič več tyank?

Nič več tyank?

X-Bit Labs - Po neuradnih informacijah, ki so jih prejeli na X-Bit Labs, naj bi se AMD-jev največji partner pri izdelavi dvoprocesorskih osnovnih plošč prenehal ukvarjati s to dejavnostjo. Jasno, govor je Tyanu. Informacije so zaenkrat, poudarjam, še neuradne, a izgledajo dokaj verjetne, saj se AMD760 MPX čipovje počasi poslavja, na trg pa prihajajo Opetroni. Kako se bodo stvari razpletale, boste obveščeni. Originalna novica.

4 komentarji

Matri[X] ::

Novica je rahlo dvoumna... Tyan bo prenehal samo izdelovati plate z dual athlonom in sicer zaradi tega, ker so tyanove plošče za intel xeon cenejše. Cenejši je tudi procesor, pa še hitrejše hitrosti so možne... Zgleda, da AMD ne bo nikoli v kakšnih mission-critical strežnikih. Intel in AMD z lahkoto primerjaš z najslabšim Mercedesom in Hyundayem (katerikol model). Četudi so performanse iste, cena v prid AMD/Hyunayu, še vedno se bodo ljudje odločali za Mercedese, ker mercedes izdeluje avtomobile že okol 90let (intel je pionir microprocesorjev), AMD pa komaj 10let.

Frgazor ::

Mah ravno danes smo kupovali eno dvoprocesorsko tyanko in ugotovili, da jih je zelo tezko dobit in da so z njimi sami problemi. Na koncu bomo pa dobili navadnega 2600+ in obicajno asusko z 1,5gb rama namesto 4gb.:] p4 in derivati so pa takoj odpadli iz performancnih razlogov :]

Sid Izprijeni ::

Ja ma pač Intel ta hip bolj ugodne Xeone. Jeba za AMD. Primerjava AMD/Intel z Hyunday/Mercedes pa ni preveč dobra. Avto človek kupi v veliki meri tudi iz iracionalnih razlogov, kot so šminka, duvanje samozavesti, pecanje pleharic, potrditev lastnega statusa itd., procesor pa, če ni res totalen pacient, predvsem in zgolj po približni formuli (zmogljivost * zanesljivost * možnosti)/cena. Če je pa slučajno pameten potrošnik, pa mogoče malo navija za AMD. Prav za potrošnike je pa slabo, vsakič, ko AMD najebe, glede na to, da ima precej manjši del trga. Šibka konkurenca ni nikoli dobra...

Tarzan ::

Dual 2400+ mi lepo dela na dual 2800+ z ASUS dual plato, tko da Tyank sploh ne pogrešam >:D
Ne vem če je moj sistem kaj slabši od Xeon konfiguracije, je pa precej hiter, to vam lahko povem iz lastnih izkušenj. Najboljš pri Athlonih MP je pa to, da lahko laufaš navadne XPje kot MP ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

intel penryn quad release date preložen

Oddelek: Strojna oprema
15962 (962) Dr_M
»

AMD-jevi načrti

Oddelek: Novice / Procesorji
184771 (3378) gzibret
»

Intel vs. AMD: Zmogljivost na Watt

Oddelek: Novice / Procesorji
204266 (3154) Zheegec
»

AMD novičke

Oddelek: Novice / Procesorji
102731 (2341) wishmaster
»

Pentium 4

Oddelek: Kaj kupiti
262262 (1975) OrlyTM

Več podobnih tem