»

Radeoni 9600 bodo zamudili

X-Bit Labs - Pri ATI Technologies so ob uradni predstavitvi družine Radeon 9600 zagotovili, da bodo v prodaji še marca, a trenutno stvari kažejo na zamudo. Po nekaterih podatkih bosta Radeon 9800 in Radeon 9800 Pro naprodaj v drugem tednu aprila, medtem ko bodo zamude pri dobavi Radeon 9600 kartic resnejše. Po neuradnih informacijah jih lahko namreč pričakujemo šele v drugi polovici maja, kar je dosti kasneje, kot je ATI sprva napovedoval. Več o tem in specifikacije.

0 komentarjev

Nič več tyank?

X-Bit Labs - Po neuradnih informacijah, ki so jih prejeli na X-Bit Labs, naj bi se AMD-jev največji partner pri izdelavi dvoprocesorskih osnovnih plošč prenehal ukvarjati s to dejavnostjo. Jasno, govor je Tyanu. Informacije so zaenkrat, poudarjam, še neuradne, a izgledajo dokaj verjetne, saj se AMD760 MPX čipovje počasi poslavja, na trg pa prihajajo Opetroni. Kako se bodo stvari razpletale, boste obveščeni. Originalna novica.

4 komentarji

Opteroni brez PR

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je AMD nedavno nazaj odločil, da njihovi Opteron procesorji ne bodo oglaševani s pomočjo zloglasnih performance ratingov, s katerimi je AMD začel ob predstavitvi Palomino procesorjev. Informacija je zaenkrat še neuradna, a po vsej verjetnosti drži, poročajo tudi na AMD Zone. Opteron procesorji, prvi AMDjevi grajeni na x86-64 arhitekturi, bodo tako dostopni konec prve četrtine letošnjega leta s hitrostmi med 1.40 ter 1.60 GHz. Originalna novica.

1 komentar

Abit gre v Dual-MP vodé

ABIT - Abit bo, vsaj tako piše na njihovi strani, izdal strežniško usmerjeno dvoprocesorsko osnovno ploščo za AMDjeve Athlone MP, čeprav lahko v paru na plošči delujejo tudi Duron MP ter Athlon XP procesorji. Temelji na AMD-760 MPX čipovju ter je po specifikacijah sumljivo podobna Tyanovi Tiger MPX. Nanjo lahko damo 4 GB registriranega pomnilnika, ima vgrajen omrežni vmesnik, dve 64-bitni PCI reži ter AGP-PRO vmesnik. Če to sparimo še z kvalitetnim modulom za nadzorovanje temperature ter napak, se zna zgoditi, da bo Abit dobil prvo pravo naslednico BP6 plošče :D. No, malo pretiravam.

1 komentar

AMD-760MPX že naslednji teden?

The inquirer - Po besedah The Inquirerja naj bi AMD naslednji teden najavil svoje novo čipovje, AMD-760MPX, ki bo podpiralo dual-procesor socket A konfiguracijo. Sestavljeno bo iz AMDjevega že znanega AMD-762 North Bridgea, ki so si ga sposodili pri AMD-760MP čipovju in pa novega AMD-768 South Bridga, ki podpira 64 bit 66 MHz PCI vodilo.
Povedano je bilo tudi, da naj bi vodilni proizvajalci matičnih plošč, kot so ASUS, Gigabyte, Tyan ter mogoče ABIT in MSI napovedali na AMD-760MPX sloneče matične plošče.
AMD pa naj bi pred koncem leta na strežniški trg poslal še svoje nove Duron procesorje, namenjene več-procesorski uporabi. Novinec naj bi se imenoval Duron MP in bo deloval pri 1 GHz, 1.1 GHz in 1.2 GHz.

2 komentarja