» »

Test Pentiuma4 1.8GHz

Test Pentiuma4 1.8GHz

Hardware Unlimited - Intel viša frekvnco svojih procesorjev že skoraj vsak dan. Malo po tem, ko je izdal P4 1.7GHz, je že izšel njegov naslednik; P4 1.8GHz. Kaj je na njem novega? Razen za 100MHz višje frekvence...nič. Še vedno je izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji in še vedno uporablja Socket 423 ležišče.
Ampak to je že stara novica. Nova je, da so P4 1.8 GHz stestirali tu.Ugotovili so, da je boljši od svojih predhodnikov (doh ) in da je od vseh 4-ic najboljši. Seveda pa ima veliko slabih točk. Glavna je seveda RDRAM, ki je še vedno veliko dražji od DDR SDRAM-a, katerega uporabljajo novi AMD-ji.

11 komentarjev

lordgreg ::

"Slaba točka" procesorja Pentium 4 je torej ta, da uporablja drugačen ram kot AMD? ali v čem je poanta te zadeve? tale ram je dražji,.. ne more se pa štet to kot slabost Procesorju... vsaj jaz tako mislim... (doh [:\])

OldSkul ::

Teli so mal novi na strani.

Odgovori da je ta nov procesor hitrejši od drugih P4,mislim kdo pa tega ne ve če pa je hitrost večja za 100 mhz(doh>:D)

luni ::

Greg ti mas res nekaj narobe z logiko. Normalno, da se steje pod pomanjkljivost procesorja, ce ga ne mores uporabiti v poceni sistemu. Po tvoje bi torej ocena enega Celerona bila enaka, ce bi uporabljal RDRAM, zaradi katerega bi cena sistema bistveno narasla? Daj pomisli malo...

lordgreg ::

lnui: a misliš, da se pri Intelu ne zavedajo tega? a misliš, da ste vi tukaj prvi, ki mislite pač.. glede poceni sistema? mislim, da se gigant kot je Intel tega prekleto dobro zaveda

Loki ::

OK, sam P4 je pa z RDRAM-om hitrejsi, kot bi bil z DDR.

luni ::

Greg kake veze ma Intelovo zavedanje z oceno procesorja trenutno? Ce je pomanjkljivost to, da je pomnilnik izredno drag in da si zarad tega folk ne more privoscit procesor, pol to v testu tudi napises in ustrezno prilagodis oceno, ne pa reces "gigant kot Intel se tega sigurno zaveda". Mislim d0h!

Roberto P4X266 z DDR SDRAMom prehiti i850 z RDRAMom. Toliko o tem.

lordgreg ::

luni: saj pravim... a misliš da intel sam ne vem, da je ta pomnilnik prekleto drag? pa še vseeno delajo zadevo samo za ta pomnilnik... eh... saj nema veze..

luni ::

seveda se zavedajo... zato pa delajo na Brookdalu :P

Radiant ::

jaz nebi reku da se te cene rama kaj dosti poznajo na marketu za kompletne sisteme (ki predstavlja najvecji del prodaje racunalnikov).namrec je cenovna razlika med P4 sistemom z 128 RD RAMA in TBirdom z 128 DDR RAMA(1.33GHZ in P4 1.3 GHZ samo 599 ATS v mediamrktu !!!
Oba sistema sta v vsem drugem enaka razen maticne in seveda rama pa procesirja in za 9500 Sit pa se jaz nebi sekiral ce bi potem ta sistem bil kot je v primeru P4 bolj uporaben za delo z videom in rendieanjem kot TBird (ze SSE1 je dosti bolji za to kot 3DNow!)Zanmimivo je tudi da so vsi sistemi nad 1 GHZ prodajajo z DDR Radeoni VIVO!!!
Poleg tega pa tale latency napakica na RDRamu niti ni tak huda ce potem primerjamo maksismalni transfer in na koncu koncev je vedno ta najpomembnejsi !!!>:D

luni ::

Radiant ja ti itak skoz gledas te avstrijske cene, vecina folka tukaj pa si sama sestavlja racunalnike iz komponent. In dejstvo je, da je RDRAM kljub padcu cen se vedno obcutno predrag, se posebej glede na zadnji padec cen DDRja.

Kar se tice tvojega komentarja o hitrosti renderiranja na P4 pa izgleda nisi dovolj poucen. TBirdi zaradi izjemno mocnega FPUja posekajo P4 v vseh taki aplikacijah (Lightwave, 3ds, Maya...)

Radiant ::

Ce si sami kupujete komponente v sloveniji ste si tak sami krivi ker pr nas ni samo vse dosti drazje ampak tudi malo za casom (samo pogledam po kaki ceni pr nas prodajajo PIII racunalnike pa me ze zelodec boli in poleg tega vem iz izkusn da s nakupom komplet sistema ne vsekas mimo ker je naceloma tak:
Procesor je super (vsaj moja PIII )
Ram je prvoklasni (v obeh sistemih mam siemens 6 ms latency 2 ram ne pa neki noname kanadski kot ga lahko pri nas kupis za ceno Infineona)
graficna je bolj sisbka ampak titsto tak po kakem mescu menjas al pa najpozneje po pol leta!!
DVD ROMi so pa tak Pioneer ali pa Toshiba!!!

In se en pomemben faktor :
Vsi ludi ki jih poznam in so si pr nas kupli komponente ali kar kompletni komp so po pol leta moral kaj menjat ker je hin ali pa pelat stvar na servis ki ti tak nic ne pomaga ampak ti samo racuna!!

Od Amige dalje sn kupoval kompe v avstriji in vsi se delajo!!!Noben servis nobene hin komponente!!
(Razen maticne ki sn jo sam hinrihtav ob flasanjuin zaj zbira neki v stanocanju prah)

LE ZAKAJ?????Mogoce mi pa lohko vi to povete !!!
Aja se nekaj Redndranje v Lightwavu 6.5 in 3DSMAX R4 je optimirano za p4 in je do 75 % hitreje kot na TBirdu!!!!To si lahko preberes v onem testu za workstation graficne !!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj naj zamenjam?

Oddelek: Kaj kupiti
331834 (1550) a13misko
»

matična plošča za P4

Oddelek: Kaj kupiti
291829 (1646) flashek
»

Intel znižuje ceno procesorjem

Oddelek: Novice / Procesorji
122473 (2473) Dr_M
»

P4 1.6A Northwood (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734943 (3871) Mr.B
»

Testi 1.2 GHz Tualatina

Oddelek: Novice / Procesorji
61731 (1731) yjj

Več podobnih tem