» »

Kakšna dobra knjiga?

Kakšna dobra knjiga?

Pretorijanec ::

Prihaja poletje. In zato, ker na plaži nimam računalnika, bom bral. Knjige. Pridem pa do vprašanja: katere knjige?!Najprej naj omejim izbor. Zanima me znanstvena fantastika. Naj ga še bolj omejim? Zanima me znanstvena fantastika v stilu Star Trek-a in Star Gate-a. Rad bi torej knjigo v kateri se dve veliki sili bojujeta v vesolju. NE iščem zgodb o popotovanju enega človeka po vesolju,... En imerij proti drugemu v vesolju...A ma kdo kakšno idejo? Če ima, prosim, povej naslov knjige in avtorja. More bit pa v slovenščini.

Pepo ::

Joj, joj, Pretorijanec, tvoje ozenje izbora je cista negacija literarne teorije. Ko si izkljucil posameznika (te ne zanima potovanje posameznika po vesolju), si ukinil literaturo in uvedel dokumentarec ali ep. Znanstveno fantasticni dokumentarec ali futuristicni ep o vesolju? Hm, ne poznam, v slovenscini pa se sploh ne. Ha, morda mu je se najblize Bartolov Alamut.
Tehnika ljudstvu!

Cr00k ::

dob si od douglas adamsa use kar bos najdu..pa ti povem da bos use u treh dneh prebral....smeh do konca...

kuglvinkl ::

Alamut bi bila odlična izbira. Milo rečeno ti zapre sapo. In da, bojujeta se dve naciji (sestavljeni iz posameznikov) med seboj. Je pa res, da bi bilo takšno knjigo žaljivo vzeti na plažo. Podobna situcija bi bila, če bi na filo faksu 3 mesce komparativno študiral dramaturgijo mehiške soap opere z denimo soap opero španske izdelave. Z Alamutom počakaj na belo zimo. Preglej kaj ponuja A. Clark.
Your focus determines your reallity

Daedalus ::

Lahko ti predlagam nekaj čisto zemeljskega-knjigo Neznani vojak enga finskega avtorja. Tud dve sili-Finska vs. Rusija v drugi svetovni vojni. Je pa hujša od uvoda v Reševanje vojaka Ryna pa zelo dobro branje z zgodovinskega stališča. OK za vesoljske pa-a še nisi prebral Štoparskega vodnika po galaksiji? Daj no:O

Avtor D. Adams
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TESKAn ::

Kot so že rekl, štoparski vodnik po galaksiji. Pol si dob pa še hobita in gospodarja prstanov - branja za par tednov. Priporočam pa še:
- Opna od enega slovenca, imena se ne spomnim, ma je jako dobra knjiga, sam čez prvih 15 strani se je treba pomujat (vsaj pr men je blo tko), pol te pa orenk zagrabi.
- Kolos - tut zagrabi, dobra knjiga.
- od silverberga, knjiga lobanj in pa svet znotraj.
- Michael Chricton, andromeda, če še nis prebrau.
- zvezdni dnevnik ijona tihega
Tko, tle maš branja za kak mesec.
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Lunik ::

Jest bi reku da preberi Štoparski vodnik po Galaksiji (vseh 5 knjig - D. Adams), lahko tud Zvezdna ladja Titanic (je zelo kratka - tud D. Adams), lahko tud kot je TESKAn rekel Hobbita - ni glih po vesolju ampak te bo kar not potegnilo in boš v dveh dneh skozi.

Pretorijanec ::

Hvala. Nej povem še, da jst poleti jem knjige. Med letom ne preberem niti ene, razen za domače branje. Poleti pa v dveh tednih tut po deset bukel! Ne knjig, ampak bukel! A ste že videl, kako zgleda zbirka Lipa zelenela je? Ena knjiga je kr debela. No, jst sm takih prebrau 4 v enem tednu. Pol mi jih je pa zmanjkal pa sm prebrau še 6 drugih. Bom pa pogledal vaše predloge, hvala!

TESKAn ::

Mi je prišel na misel še Karel Čapek, napisu zame dve carski bukvi:
- krakatit in pa
- vojna z močeradi.
Priporočam!
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gkovac ::

Osebno ti priporocam:
Janez Jalen - Bobri
Henrie Charrie - Metulj (NORO dobra knjiga!)
D. Adams - Avtoštoparski Vodnik po Galaksiji (vse knjige)
Erich von Daniken - Nazaj v prihodnost (NORO dobra knjiga!) ali pa Dan kad su sisli bogovi

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

luni ::

Hm ce se glede znanstvene fantastike omejis, bos spregledal vse, kar je resnicno omembe vrednega. Po moje je najbolje, da se prvo lotis splosno prinzanih klasikov, potem pa si bos malo izbrusil okus in se bos lahko lotil "tezjih" stvari. Jaz bi ti recimo za zacetek priporocal Asimova (I, robot; Jeklene votline; Golo sonce...) ki je zelo berljiv in lahko razumljiv, vseeno pa noro zanimiv. Lem (Zvezdni dnevnik; Eden; Solaris; Magelanov Oblak; Neuničljiva...) je za na malce visjem nivoju, ampak se ga da tudi pogoltnit. Seveda ne smes izpustit Heinleina (Tujec v tuji dezeli - ze skoraj prevec filozofska; Vesoljski bojevniki...), Herberta (celotna serija Dune) pa se kaj bi se naslo. Clarkea pa bi si jaz prihranil za bolj pozna branja. Marsikatero njegovo knjigo namrec zastopis v popolnosti komaj potem, ko ze mas nekaj "temeljev" (Konec otrostva je sploh ena velika mojstrovina), ceprav se jih da brati tudi kot nezahtevno branje...

My 5 cents
Artificial Intelligentia

eomer ::

Trenutno berem Satanske stihe v redu knjiga priporočam, ampak ne vem zakaj tega pisatelja hočejo fentat? A kdo ve, jest kej takega kar bi muslimane užalilo nisem še prebral.:'(

Yohan del Sud ::

Priporočam, če ti kje uspe zvohat (amazon pa to) zbirko Everworld od K.A. Applegate. Huda huda (znanstvena)fantastika, ampak zaenkrat samo v angleščini.

Binji ::

5 knjig od Štoparskega vodnika? Niso sam 4? Drgaci pa ti tudi jaz to priporočam.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

JurijTurnsek ::

stephen kon - zelena milja (zakon knjiga)
http://www.slatnaskejta.com

Lunik ::

Binji: pet jih je (triologija v štirih knjigah z enim nadaljevanjem) Štoparski vodnik, Restavracija ob koncu vesolja, O življenju, vesolju in sploh vsem, Zbogom in hvala za vse ribe, Pretežno neškodljiva.

Pretorijanec ::

+ Zvezdna ladja Titanik

Lunik ::

Zvezdna ladja Titanic sicer je od Adamsa, vendar ne spada pod Štoparski vodnik.
Je pa glih tko kul knjiga.

Pretorijanec ::

To sm vedu. :)) Usaj nekaj.

burekar ::

Jst na morju raje priporočam potapljanje, kopanje in ostalo. Če ti šola ne porabi dost energije za možgane, pol raj počaki da prideš v gimnazijo. Ne preveč terat svojih možganov.
Drgač pa najbolje knjige so tak al tak Hobbit in Lord of the rings.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj naj berem

Oddelek: Loža
111936 (1383) DimmniBurek
»

POZOR vsi ljubitelji znanstvene fantastike! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8317056 (12228) Tanja.C
»

Navdušujoča poletna branja...

Oddelek: Sedem umetnosti
273802 (3387) Opkow
»

Nadaljevanje Štoparja?

Oddelek: Sedem umetnosti
81266 (1138) DoloresJane
»

Štopraski vodnik po galaksiji

Oddelek: Loža
292052 (1707) TheHijacker

Več podobnih tem