SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!
Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let
Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.
Novice » Znanost in tehnologija » Še en SETIjev mejnik
Santa ::
Čas se meri kot čas. Einsteinove relativnosti ne upoštevajo kaj dosti. Če meni računalnik procesira eno uro in tebi eno uro, prispevava skupaj dve uri pocesiranja.
Jaz navijam pa za UD Cancer Research Program
Jaz navijam pa za UD Cancer Research Program
Gh0st ::
Ok sam eno prašanje glede tega SETI-ja...
a je normalno da maš CPU time 26 h 44 min in da je vsega skupaj narjenga 21.060 %???????
aja drugač mam graphic mode pa celeron 366 @ 433...?
a je normalno da maš CPU time 26 h 44 min in da je vsega skupaj narjenga 21.060 %???????
aja drugač mam graphic mode pa celeron 366 @ 433...?
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Cako ::
mozn je. Paketki se od enega do drugega prebavljajo različno hitro. To je odvisn od kota sprejema signala, ampak to so že podrobnosti... Seveda so tu še drugi dejavniki, a ti je računalnik ta čas res 100% delov za SETI@home ali pa si zraven še quako nabijal... ;)
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bi namesto gledanja oglasov donirali procesorski čas?Oddelek: Novice / Kriptovalute | 11774 (7885) | blackbfm |
» | Hardwersko ozadje programiranjaOddelek: Programiranje | 1448 (1163) | Vesoljc |
» | Motnje v vezju in USBOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1301 (1050) | roli |
» | USB 3.0 prihajaOddelek: Novice / Diski | 5313 (4231) | PrimozR |
» | SETIjeve statistikeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 1914 (1914) | Elemen_T |