»

Na lovu za vesoljčki in proteini

Slo-Tech - Slo-Techova SETI ekipa je nedavno z dobrimi 306.986 obdelanimi paketki (številka nenehno raste) dosegla pomemben mejnik. Povzpela se je na 200. mesto med vsemi ekipami (in ne samo klubi!) na svetu in se tako znašla na uglednem Top 200 seznamu. 394 aktivnih uporabnikov je doniralo že 320 let procesorskega časa, večina pa jih še naprej išče vesoljčke. Čestitke!

Tudi v svetovnem iskanju stabilnih konformacij proteinov Folding@Home naša ekipa ni od muh. Proteinarji™ zasedajo zavidljivo visoko 64. mesto in še vedno lezejo proti vrhu. 195 aktivnih uporabnikov je tu z 218 procesorji obdelalo že 5562 paketkov in ekipi prineslo 167602 točk, nič pa ne kaže, da se bodo v bližnji prihodnosti ustavili. Pohvale!

12 komentarjev

Slo-Techove Razbačevine™

Slo-Tech - Čas je, da vas malce obvestimo o tem, kako napredujeta ekipi Slo-Tech Seti@Home ter Slo-Tech Folding@Home. Naši vrli iskalčki nezemeljske inteligence so pred kratkim presegli pomemben mejnik, saj so za višje cilje prispevali že 300 let procesorskega časa ter bodo v kratkem presegli 300.000 obdelanih paketkov. S tem rezultatom se je ekipa povzpela na 163. mesto med vsemi SETI klubi. Čestitke!

Proteinarji pa tudi lezejo proti vrhu. Ravno včeraj se nam je pridružil stoti član. Ekipa 10824 bi s trenutno procesorsko močjo prišla na zavidnaja vredno 50. mesto med ekipami. Trenutno teh 100 uporabnikov tedensko doda ekipi 11.800 točk, razdeljenih med 127 procesorjev. Trenutno med vsemi Folding ekipami zasedamo 148. mesto, a vsak dan pridobimo vsaj 4 do 5 mest. Kar tako naprej!

26 komentarjev

Projekt SETI in Slo-Tech

SETI@Home - Tako, po dobrem mesecu premora je ponovno čas, da si ogledamo našo SETI skupinico. Med vsemi registrirani klubi smo na zavidljivem 160. mestu, medtem ko smo v skupnem seštevku 287., poudariti pa velja, da ekipa napreduje domala vsak dan. Včlanjenih je že 375 članov, ki so skupaj darovali 192 let procesorskega časa in predelali že 164131 paketkov, številka pa raste iz ure v uro. 43 uporabnikov je predelalo že čez tisoč paketkov, za kar jim gredo vse čestitke, 35 pa še niti enega; no, ja, vsaj voljo so pokazali. Če se želite skupini pridružiti, lahko to naredite tukaj, same statistike pa so na voljo tu in tu (podrobnejša verzija).

Samo ne sprašujte ponovno, kaj imamo od tega ... [;)]

18 komentarjev

SETI strežniki

SETI@Home - Na domači strani vsem dobro znanega SETIja so slike njihovega strežnika. Nekaj velikih škatel, monitor ali dva ter en kup kablov v sobi nič večji od manjše učilnice. Zanimivo tudi za tiste, ki želijo izvedeti, kakšni čudni tipi stojijo za tem projektom. Slike so sicer datirane s 15. majem, toda morda jih še niste videli. Tukaj.

2 komentarja

Še en SETIjev mejnik

SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!

Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let

Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.

5 komentarjev

Raduj se, radni narode,...

Slo-Tech - ...saj imate danes razlog. Prosim, čestitajte Máteju, ki je včeraj praznoval svojo osemnajstletnico, ter DrSergioDJju, ki jih je danes dopolnil kar devetnajst. Čestitke oddajte pod komentarji - to je ukaz :D. Še nekaj - Mate pravi, da bo danes častil pijačo. Ako vam rata dobiti njegov telefon ter ga zaspammati s SMS sporočilci, vam pivo ne uide.

29 komentarjev

Overclockers Australia Seti team

Overclockers Australia - Očitno Slo-tech ni edina overclockerska stran, katere uporabniki so združeni v eno skupino pri Seti@home. Avstralci so do sedaj prispevali 50 let procesorskega časa. Na njihovem seznamu pa sem opazil dva zanimiva ekstrema. Prvi je hitrost obdelovanja paketkov. Nekdo je za dva paketka porabil samo 12 minut na paketek. Drugi ekstrem pa je počasnost... 154 ur za en paketek, urg?

1 komentar

SETIjeve statistike

Jaz - Twosocks mi je poslal zanimivo novičko o statistikah SETI@Home projekta. 2.6 milijona uporabnikov (med katerimi smo seveda tudi mi) je obdelalo že kar 253 milijonov paketkov, kar pomeni, da je bilo porabljeno čez 500.000 let procesorskega časa. En paketek je povprečno obdelovan 17 ur, skupna moč računalnikov pa je dosegla 15 teraflopsov! Za primerjavo: najmočnejši računalnik na svetu, IBMov ASCI White obdela 12 teraflopsov...
Še statistike našega teama. Trenutno nas je 79, porabljen procesorski čas pa je skoraj 12 let. Obdelali smo že okoli 7500 paketkov, kar niti ni tako slabo, za zelo mlad team, kot je naš. Prvi trije pri nas so Borc, Pajo in Sergio, najhitrejši pri obdelovanju paketkov pa je mr_cadd, ki za enega porabi okoli 4 ure pa pol. Seveda moram še enkrat poudariti, da ste v našem teamu več, kot dobrodošli .

11 komentarjev