» »

Hudo navita procesorja

Hudo navita procesorja

več strani - Overclocaknju še kar ni in ni videti konca. Zanesenjaki nas namreč vedno znova presenetijo s svojimi navitimi procesorji. Najbolj zanimiva so še vedno ekstremna navijanja, saj se tam pokaže, koliko človek zares obvlada stvar. Poglejmo si nekaj primerov:

Thunderbird 1000 MHz@1723 Mhz (Xoverclocker) Xoverclocker imajo že od prej izkušnje, saj jim je uspelo naviti 1 Ghz Thunderbirda na 1,67 Ghz, vendar s starim supercooler hlajenjem. Že star dosežek je bil navdušujoč, ta pa je še toliko bolj, saj 1 GHz Thunderbirda ni tako lahko naviti na tako visoko frekvenco. Seveda je pri tem potrebno tudi odlično hlajenje. Overclocker je za navijanje uporablil procesor tipa AXIA z 9 v tretji vrstici, za hlajenje pa je uporabil doma narejen hladilni sistem, ki se imenuje Supercooler II. Pri najnovejšem dosežku so morali tudi modificirati svojo Abit KT7A matično ploščo, ker so za stabilno delovanje procesorja potrebovali višjo napetost, kot jo je podpirala matična plošča. Rezultat: Thunderbird, ki je deloval na 1723 MHz s temperaturo od -33 do -30 stopinj C pri idlanju in -24 stopinj C pri polni obremenitvi. Avtor članka navaja, da bi procesor z dušikovim hlajenjem gotovo šel tudi čez 2 Ghz. Vendar si že trenuten dosežek zasluži vpis v zgodovino overclockerskih dosežkov. Overclocker je članek tudi lepo opisal in opremil s slikam.

Thunderbird 1333 MHz@2174MHz (Bunny Workshop) Bunny-a in njegovega Workshopa gotovo ni treba posebno predstavljati, saj so fantje znani po svojih ekstremnih overclockih. Njihov ekstremni overclock, ki so ga izvedli včeraj je še malce bolj impresiven od tistega na Xoverclockerju, vendar ne pozabite, da je Bunny imel boljšo osnovo (1333 MHz Thunderbird proti 1000 MHz Thunderbirdu). Tudi Bunny se je odločil za procesor tipa AXIA, ki so znani po svojih izrednih navijalskih zmožnostih, pri navijanju pa mi je pomagalo hlajenje na tekoči dušik. Bunny je vse skupaj tudi testiral in napravil nekaj screenshotov v WCPUID. Stran je sicer v japonščini, ampak slike povedo včasih več kot tisoč besed .

1 komentar

FireSnake ::

jaz sem pa mislil, da sem jaz maher ko mam Celya 300@450 :D
Ne, resno, maherji pa so, sam ce bi vec Slovenceljnev imelo take pogoje bi tudi marsikaj ratalo! ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako naviti procesor

Oddelek: Navijanje
131807 (1371) svetetko
»

OC TB 1000mHz

Oddelek: Navijanje
161063 (825) jurcek
»

Je ta sistem o.k.?

Oddelek: Kaj kupiti
161195 (1030) grex
»

Kateri Thunderbird?

Oddelek: Kaj kupiti
141247 (1024) blank3_
»

AMD pošilja 1.5GHz čipe v škatlah od 1GHz procesorjev?

Oddelek: Novice / Procesorji
101704 (1704) A.L.T.

Več podobnih tem