» »

Test Pentiuma 4 2200 Mhz in AMD XP 2000+

Test Pentiuma 4 2200 Mhz in AMD XP 2000+

Tom's Hardware - Pri Tomu so se spravili stestirati, kateri procesor je boljši. Tako so sprobali Pentium 4, ki teče pri 2200 Mhz in Athlona XP 2000+, katerega frekvenca delovanja je 1670 Mhz. Testirali so v windowsih XP z več različnimi programi, rezultati pa stojijo na strani Intela. Celoten test si oglejte tukaj.

16 komentarjev

BigFoot ::

ja sej dost slabo bi blo ce en proc k dela na 2.2GHz in se ponaša z vso mogoco tehnološko šaro nebi bil hitrejsi od enga proca k dela na 1.67GHz.

Loki ::

frekvenca ni bila NIKOLI merilo za hitrost procesorja, tako da nehajte z takimi bullshiti. (vsaj med proci razlicnih firm; npr. Intel VS AMD, velja pa za intel VS Intel).

R0K ::

Roberto : ti so norc ! Zakaj potem folk kupuje bolj močne proce, če pa le ti po tvoje nič ne pripomorejo ?

btw .. za kaj nikdar niso testiral kje P4 1.7ghz in AMD XP 2000+ ? Resda nista pprisla ven glih na isti dan, sam me prou zanima kok bi vodil AMD v testih in benchmarkih ...

BigFoot ::

Roberto> to vem, samo v tem ni bistvo. bistvo mojega posta je bilo v tem da je res zalostno da Intel ni sposoben naredit proca ki bi pri isti frekvenci lahko konkuriral AMDju.

tha_man ::

Folk, pa kaj je z vami? Fora P4 ni v tem da bo pri isti frekvenci konkuriral Athlonu, ampak da bo lahko dosegal čim višje frekvence. To je delno marketinški trik, delno pa tud čist kul zasnova. Če P4 naviješ na 3 gigaherce, ga ni Athlona ki bi mu lahko konkuriral, pa če še tako navijaš. Seveda so Northwoodi zaenkrat še dragi, ampak ko se bodo pocenili se bo moral AMD zelo potruditi (oz. čim prej preiti na 0.13 mikronsko tehnologijo). Sicer pa ima Intel P3, ki je v istem rangu kot Athlon kar se zmogljivosti pri isti frekvenci tiče.

R0K ::

aha, ziher ja ..

..potem mi pa povej enega P3, ki bi lahko konkuriral Athlonu 1333 ? .. no way ..

...btw...ti NE moreš kr tko brez veze navit P4 na 3ghz, ker vsi taki poizkusi so bli opravljeni z kakšnimi kemikalijami, pa še ti sistemi si deloval sam 15min ...

Binji ::

max>:D:D

tha_man ::

Saj nisem rekel da je P3 enako dober kot Athlon, ampak je samo v istem rangu. Razlike je samo za kakih 100-200 MHz v prid Athlonu, pa še to le če primerjaš s Coppermine P3. Tualatini so praktično na istem nivoju (v povprečju), problem je le v tem, da Intel forsira P4 in so zato novi P3 nehumano dragi.

mojsterpeter ::

točn tko - tualatin rula!!!če bi intel razvijal naprej P3 in iz njega naredu proc z 266 FSB tko k Athlon pol bi bil Tualatin hitrejši k Thunderbird pa še veeeliiik manj toplote bi oddajal...

R0K ::

in zakaj ga niso razvijali ? ker so čapci ! ker jim gre samo za denar in za to da bi bili z produkti vedno 200-300Mhz pred AMDjem ... kmečke poteze, kmečkega podjetja ... AMD pač izkoristi iz vsakega čipa največ kar je možno, in ima tut zato nižje cene in bolše sposobnosti ...
ker zdej vsi mislijo ko gledajo teste like P4 2.0ghz vs. AMD XP 2000+ (to so taki nevedniki, ki se jim niti sanja ne o procih, in so jim važni le herci) in vidijo da vrze P4 dol tega XPjčka k keks ampak oni sploh vejo ne da ima XPjček sam cca 1700mhz pa ze lohk skor konkurira P4 ...

...ah, mal sm zabluzo ...

tha_man ::

Intel je res zaslužkarsko podjetje, čeprav po moje P4 prvotno ni bil mišljen kot marketinški trik, v kar se je sprevrgel. 0.18 mikronska tehnologija jim ni dopuščala narediti iz procesorja to kar bi moral biti, zato pa zdej igrajo samo na megaherce, ker se z drugim ne morejo pohvaliti. Sm če pogledaš Northwoode, so že zelo dobri proci. Baje bodo zamenjali celotno serijo Willamette (oz. od 1.6G naprej) z Northwoodi.

Sploh ni pomembno na kakšni frekvenci deluje procesor, pomembna je cena in performance. Trenutno je Athlon v prednosti, z Northwoodi pa bodo cenovno primerljivi P4 in Athloni postali primerljivi tud po performancah. Pa še P4 se bodo manj greli in bolje navijali.

Po moje bo Intel do prihoda Thoroughbred jedra v prednosti, če seveda Northwoodi ne bodo dražji od frekvenčno enakih Willamette, ki jih bodo zamenjali. Potem bomo pa videli kaj bo. Hammer veliko obeta, upam da bo tud kaj pokazal.

zile ::

:)) Ste vidli performanse Hammerja. LOL, kaj bo to stroj od procesorja :)))

sirotka ::

Tualatin naščije athlona(sploh pr isti frekvenci), sm k ga ne razvijajo(kreteni), drugač pa je p4 dost bolši k vsi athloni.

R0K ::

in sirotka je postal kmetavz ....

...poišči mi pliz en test kjer lohk utemeljiš svoje zgornje trditve ! ..

Alec999 ::

sirotka ::

Dej dej ovca tih bod


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pravilno naviti samo procesor

Oddelek: Navijanje
483223 (2657) WamPIRe-
»

Stirje RAM moduli in konflikt?

Oddelek: Strojna oprema
261601 (1323) Tilen
»

Navijanje procesorja Celeron Tualatin 1100

Oddelek: Navijanje
161309 (989) Spajky
»

Ram pri navijanju

Oddelek: Navijanje
301614 (1216) element

Več podobnih tem