Forum » Pomoč in nasveti » NTFS => FAT32
NTFS => FAT32
Matri[X] ::
Imam 1 (en) VELIK problem. Pomotoma sem pretevoril (convertiral) moj E: pogon na katerem so ZELO pomembni podatki. Konvertiral sem ga v Win2k in sicer v NTFS. Ker sedaj tega diska ne vidim v Win98, me zanima če ima (ali ve) kdo program za konvertiranje iz NTFS nazaj v FAT32. HVALA!
MaX ::
hmm, men je sam formatiranje pomagal...
Če maš gor pomembne podatke, si še enkrat nalož win2K in pol prekopiri na FAT32 disk...
Če maš gor pomembne podatke, si še enkrat nalož win2K in pol prekopiri na FAT32 disk...
Paramedic ::
O tem so že ble enkrat debate in mislim, da tu ni pomoči. Razen format
End transmission.
bastadu ::
Obstaja program "NTFS for Win9x", ki je zelo uporabna zadeva....
MaX: Ponovna naložitev sistema ne pride v poštev, ker bi s tem moral formatirati disk, če bi hotel imeti FAT32. To pa zaradi podatkov seveda ne pride v poštev.
Matrix: Svetujem ti, da imaš pomembne podatke vedno shranjene na ločeni particiji, na kateri ni nikakršnega sistema.
MaX: Ponovna naložitev sistema ne pride v poštev, ker bi s tem moral formatirati disk, če bi hotel imeti FAT32. To pa zaradi podatkov seveda ne pride v poštev.
Matrix: Svetujem ti, da imaš pomembne podatke vedno shranjene na ločeni particiji, na kateri ni nikakršnega sistema.
Matri[X] ::
bastadu: kje pa dobim ta program ?
Na drug disk ne morem prekopirat ker ni dovolj velik (je samo 1,2GB, botrebujem pa 6GB)
Na drug disk ne morem prekopirat ker ni dovolj velik (je samo 1,2GB, botrebujem pa 6GB)
andrej ::
da, Partition Magic je zmozen konvertirat iz NTFS v FAT32, ampak je pri programu potrebna previdnost. V vsakem primeru je bolje ustvarit tudi backup. Ko pa mas enkrat backup pa tak lahko naredis fresh format.
Jaz ti svetujem, da potembne datoteke zapeces na CD-je. S tem bos mel backup teh pomembnih datotek hkrati pa bos lahko se formatiral z FAT32... ce so podatki res tako pomembni potem MORAS met vsaj en backup...
Jaz ti svetujem, da potembne datoteke zapeces na CD-je. S tem bos mel backup teh pomembnih datotek hkrati pa bos lahko se formatiral z FAT32... ce so podatki res tako pomembni potem MORAS met vsaj en backup...
andrejc ::
Partition Magic ti bo to opravil brez problemov. Ti pa predlagam se nekaj . Svoj disk nesi do znanca ki ima W2k, izdelaj si varnostno kopijo, nato pa disk obdelaj z PM.
Bolje dve kopije kot mogoce nobena.
Bolje dve kopije kot mogoce nobena.
andrejc
dr.J ::
jaz za dostop do ntfs particij v sili rabim kar dos/win98 boot disk, gor pa dam programček ntfsdos.exe, s katerim preberem (in po potrebi skopiram) podatke na drug disk/disketo/zip. Zelo dobro se obnese zunanji disk, ki ga priklopiš na paralelni/usb port, pa potem z iste boot diskete z enim dos driverjem dostopaš do njega.
Gotovo obstajajo tudi bolj *fancy* rešitve, ampak tale me še ni pustila na cedilu.
Gotovo obstajajo tudi bolj *fancy* rešitve, ampak tale me še ni pustila na cedilu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7255 (5716) | Mavrik |
» | Kako narediti iz NTFS FAT32?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1520 (1357) | Mr.B |
» | NTFS--->FAT32 convert v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 2365 (2063) | Tito |
» | 2 problemsOddelek: Operacijski sistemi | 1108 (916) | Elemen_T |
» | Partition magicOddelek: Programska oprema | 3070 (2850) | Medved |