» »

NTFS => FAT32

NTFS => FAT32

Matri[X] ::

Imam 1 (en) VELIK problem. Pomotoma sem pretevoril (convertiral) moj E: pogon na katerem so ZELO pomembni podatki. Konvertiral sem ga v Win2k in sicer v NTFS. Ker sedaj tega diska ne vidim v Win98, me zanima če ima (ali ve) kdo program za konvertiranje iz NTFS nazaj v FAT32. HVALA!:)

MaX ::

hmm, men je sam formatiranje pomagal...

Če maš gor pomembne podatke, si še enkrat nalož win2K in pol prekopiri na FAT32 disk...

Paramedic ::

O tem so že ble enkrat debate in mislim, da tu ni pomoči. Razen format :D
End transmission.

bastadu ::

Obstaja program "NTFS for Win9x", ki je zelo uporabna zadeva....
MaX: Ponovna naložitev sistema ne pride v poštev, ker bi s tem moral formatirati disk, če bi hotel imeti FAT32. To pa zaradi podatkov seveda ne pride v poštev.
Matrix: Svetujem ti, da imaš pomembne podatke vedno shranjene na ločeni particiji, na kateri ni nikakršnega sistema.

goranTNT ::

Men se zdi da bi lahko z Partion Magic.
Ne vem, sam moral bi it.

Matri[X] ::

bastadu: kje pa dobim ta program ?

Na drug disk ne morem prekopirat ker ni dovolj velik (je samo 1,2GB, botrebujem pa 6GB):\

andrej ::

da, Partition Magic je zmozen konvertirat iz NTFS v FAT32, ampak je pri programu potrebna previdnost. V vsakem primeru je bolje ustvarit tudi backup. Ko pa mas enkrat backup pa tak lahko naredis fresh format.
Jaz ti svetujem, da potembne datoteke zapeces na CD-je. S tem bos mel backup teh pomembnih datotek hkrati pa bos lahko se formatiral z FAT32... ce so podatki res tako pomembni potem MORAS met vsaj en backup...

andrejc ::

Partition Magic ti bo to opravil brez problemov. Ti pa predlagam se nekaj . Svoj disk nesi do znanca ki ima W2k, izdelaj si varnostno kopijo, nato pa disk obdelaj z PM.
Bolje dve kopije kot mogoce nobena.8-O
andrejc

Paramedic ::

Partition Magic probi dobit tule, drugih naslovov ne poznam.
End transmission.

dr.J ::

jaz za dostop do ntfs particij v sili rabim kar dos/win98 boot disk, gor pa dam programček ntfsdos.exe, s katerim preberem (in po potrebi skopiram) podatke na drug disk/disketo/zip. Zelo dobro se obnese zunanji disk, ki ga priklopiš na paralelni/usb port, pa potem z iste boot diskete z enim dos driverjem dostopaš do njega.
Gotovo obstajajo tudi bolj *fancy* rešitve, ampak tale me še ni pustila na cedilu.

Dexxx ::

paramedic: dej tole hitr zbriš predn kakšna kahuna vidi:P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
707255 (5716) Mavrik
»

Kako narediti iz NTFS FAT32?

Oddelek: Pomoč in nasveti