Forum » Operacijski sistemi » 2 problems
2 problems
Elemen_T ::
1. WinXP v windows explorerju vse ikone prikaže v načinu view/icons. Bi bilo fajn če bi se vse prikazale kot default v načinu "list".
Obstaja kakšna hitrejša pot, kot manualno določanje načina v vsakem folderju posebej?
2. Kakšne si plusi in minusi NTFS oziroma FAT32 particije? Katero uporabit in kako pretvorit NTFS v FAT32? (ni mi good, ko FAT ne vidi NTFS in obratno...jazst pa vedno disk naokol vlečem...)
Hvala.
lp
Obstaja kakšna hitrejša pot, kot manualno določanje načina v vsakem folderju posebej?
2. Kakšne si plusi in minusi NTFS oziroma FAT32 particije? Katero uporabit in kako pretvorit NTFS v FAT32? (ni mi good, ko FAT ne vidi NTFS in obratno...jazst pa vedno disk naokol vlečem...)
Hvala.
lp
- spremenil: Elemen_T ()
rc-car ::
1. Tam je neka možnost, da nastavitve trenutnega folderja nastavi za vse folderje
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
CaqKa ::
1. Najprej nastavis za en dir svoje nastavitve! potem pa gres Tools> folder options > view > apply to all folders.
2. fat32 convertas v nts z enostavno komando v win command promptu...
convert d: /fs:ntfs
probaj tudi kaj v helpu poiskat...
glede plusev in minusev ntfs bo pa verjetno andrej malo bolj podrobno povedal?
jaz samo vem, da imam ntfs zaradi tega ker lahko imam 4gb+ fajle na disku (DV aviji...)
Lp CaqKa
2. fat32 convertas v nts z enostavno komando v win command promptu...
convert d: /fs:ntfs
probaj tudi kaj v helpu poiskat...
glede plusev in minusev ntfs bo pa verjetno andrej malo bolj podrobno povedal?
jaz samo vem, da imam ntfs zaradi tega ker lahko imam 4gb+ fajle na disku (DV aviji...)
Lp CaqKa
Hvala ti. Prva točka črtana
Druge točke pa pomoje nisi čisto razumel.
Kako bi pretvoril NTFS---->FAT32.
Imam namreč NTFS pa je baje fat hitrejši.
NTFS ma samo komresijo dobro...to je tudi vse kar vem...
Druge točke pa pomoje nisi čisto razumel.
Kako bi pretvoril NTFS---->FAT32.
Imam namreč NTFS pa je baje fat hitrejši.
NTFS ma samo komresijo dobro...to je tudi vse kar vem...
TonaMona ::
Za kovertiranje particije iz NTFS v FAT32 uporabi recimo Partition Magic.
P.S. Kar se varnosti tiče je NTFS precej boljši.
lp, Tona
P.S. Kar se varnosti tiče je NTFS precej boljši.
lp, Tona
dr.J ::
Ja, varnost že. Sranje pa je, ko NTFS particija
crkne. Kako boš pa potem reševal podatke?
Zdi se pa mi, da je slednje pogosteje kot pa težave zaradi premajhne varnosti FAT32a...
crkne. Kako boš pa potem reševal podatke?
Zdi se pa mi, da je slednje pogosteje kot pa težave zaradi premajhne varnosti FAT32a...
Element:
preberi tvoj prvi post, druga poved, natancno preberi!
"Katero uporabit in kako pretvorit Fat32 v NTFS?"
meni se to slisi kot fat32>ntfs :)
em uporabi partition magic. predlagam pa ti da prej naredis backup. Partition manager v Beosu je tudi dober, v bistvu je tam partition magic, ki je malo okrnjen
dr.J: ful maš ti tak pomembne podatke na racunalniku...
preberi tvoj prvi post, druga poved, natancno preberi!
"Katero uporabit in kako pretvorit Fat32 v NTFS?"
meni se to slisi kot fat32>ntfs :)
em uporabi partition magic. predlagam pa ti da prej naredis backup. Partition manager v Beosu je tudi dober, v bistvu je tam partition magic, ki je malo okrnjen
dr.J: ful maš ti tak pomembne podatke na racunalniku...
dr.J ::
CaqKa: za svoje podatke mam dobro poskrbljeno, poleg tega so mal bolj pomembni kot pa npr kakšni glupi špili pa mp3; se pa najdejo sodelavci, ki jim je npr škripnil disk pod NTFSji pol pa je bla jeba ker so eno leto zastonj tipkali.
CaqKa: Damnit! Pa sem res napisal FAT--->NTFS!
celo en je dojel :).. v glavnem...mislil sem na pretvorbo FAT 32 v NTFS ...brez formata. Torej da bi mi vsi podatki ostali.
lp
celo en je dojel :).. v glavnem...mislil sem na pretvorbo FAT 32 v NTFS ...brez formata. Torej da bi mi vsi podatki ostali.
lp
sicer si pa spet napisal
"mislil sem na pretvorbo FAT 32 v NTFS"
:)
em dr.J hm... tisti kiri ma nujno podatke jih bo ze mel nekje shranjene.. danes v dobi cdrw pri 10x hitrosti pa to ni problem vec :)
"mislil sem na pretvorbo FAT 32 v NTFS"
:)
em dr.J hm... tisti kiri ma nujno podatke jih bo ze mel nekje shranjene.. danes v dobi cdrw pri 10x hitrosti pa to ni problem vec :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delanje particij (NTFS)Oddelek: Operacijski sistemi | 1900 (1763) | pivmik |
» | FAT32 pretvorba v NTFS?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2389 (2115) | astras |
» | FAT32 ali NTFSOddelek: Programska oprema | 3356 (2950) | andrej |
» | NTFS--->FAT32 convert v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 2362 (2060) | Tito |
» | Partition magicOddelek: Programska oprema | 3067 (2847) | Medved |