Slo-Tech - Danes je v svojem domu v Kaliforniji umrl pisatelj Douglas Adams. Ker sem hotel, da bi bilo posvetilo res posebno, sem prosil witch_ursulo, da namesto mene napiše slovo, saj je ona prebrala domala vse njegove knjige.
witch_ursula: Danes je žalosten dan za vse štoparje. Douglas Adams je pri 49 letih poštopal napačno ladjo in odneslo ga je v vsemirje. Za njim je ostala zapuščina, ki je marsikomu odprla popolnoma nove poglede. Njegova trilogija v štirih delih (kot je sam zapisal) in jih je v resnici pet, je bila marsikomu zelo blizu zaradi neverjetne domišljije, ki jo je avtor premogel. Zaradi idej, ki so navdušile svet. Zaradi karakterjev, v katerih je vsak našel nekaj svojega. Napisal je še druge knjige (Long Dark Tea Time Of The Soul, Dirk Gently's Holistic Agency,...), ki so pa manj znane. Njemu v čast predlagam, da pod zvezdni svod prižgete svečo in ob njej preberete kako njegovo knjigo. Čeprav ste jo prebrali že tisočkrat. In stavim, da boste tudi tokrat našli detajl, ki ga prej niste opazili. Lahko pa seveda nekje izbrskate stare posnetke vodnika na BBCju in jih poslušate.
mislim, da je bil ze cas... ze kake stiri mesece sem znana na ircu pod tem imenom. in zdi se mi, da sem lahko tudi tu. tricia mcmillan. karakter, ki mi je blizu.
zato od danes ni vec witch_ursule, ampak je le se trillian.
Brez skrbi ljudje... Douglas je le zajahal cisto navadno govedo in skupaj s credo odjezdil na majhen puscavniski planet, v gostilnico, kjer vrtijo Love me Tender in pred katero je parkirana roza kromirana vesoljska ladja. Sedaj je tudi on doma...