» »

nVidia @ 2.1 GB/s

nVidia @ 2.1 GB/s

Slo-Tech - nVidia je naznanila prvo serijo grafičnih mlatilnikov, ki zlorabljajo AGP po specifikaciji tretje generacije, torej AGP 8X. Globina sortimenta tako obsega "ti" ter "mx" procesulje četrtega GeForcea ter nForce, znan pa je tudi razred onih, ki bodo izdelke prodajali pod svojim imenom bodisi na karticah, matičnih ploščah oz. OEM računalnikih. Klik!

Kakor pa je meni osebno muka brati tovrstne ekskluzivistične izjave, pa bi se marsikak marketingar lahko učil na tem primeru. Kako tovrstno pospeševanje prodaje sprejema stroka, pa je druga pesem. Tako tu nisem (z)mogel spregledati tega, da mi želijo dopovedati, da so danes GPUji daleč pred svojim časom ter jih ovirajo druge komponente -- natančneje, vodilo AGP. Verjetno nisem prvi, ki bentim nad kroničnim neizkoriščanjem očitno naprednejših sposobnosti dotičnega vodila -- recimo shranjevanje tekstur v osrednjem pomnilniku. Nee, Janezek bo odštel lepe denarce, da bo v svojo mašinco z 512 MB pomnilnika vtaknil še 128, 256... MB grafično kartico. Da drugih bonbončkov sploh ne omenjam.

9 komentarjev

NoUse4AName ::

shranjevanje tekstur v osrednji pomnilnik ni dovolj hitro.

Buggy ::

Povecanje prepustnosti preko AGP-ja nikakor ne pripomore k boljsim rezultatom trenutnih iger. Torej , je cisto vseeno ce sedaj kupis (imas) kartico z 4x AGP ali pa 8x. Ko bodo prisle na trg igre ki bodo resnicno imele korist od tega pa bo ze graficna godna za menjavo( leto ali vec), zaradi drugih bonbonckov, ki se bodo takrat pricakovale od GPU-ja.

tha_man ::

Ja, problem je da AGP vodilo zaostaja par let za grafičnimi. Če bi imeli AGP 8X že takrat ko je bil AGP2X aktualen, bi bla stvar kul.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

NoUse4AName ::

razlika med agp 8x in agp 4x je zelo majhna, nekih 5%

AtaStrumf ::

Računalniške komponente so po ta novem kupujejo največ za 1 leto, zato se folk ne obremenjevat a maš 64MB ali 128MB, ali je AGP 8x ali AGP 4x, ker ko bo to re prišlo do izraza boš še kupoval drugo opremo, ali boš pa itak v istem dreku. Resno dandanes kupovat, kao za nekaj časa (par let) v računalništvu je debilnost, ker boš čez 1 leto to kar je danes paradni konj dobil pa 33-50% cene, če boš sploh hotel vzeti. Poglejte mojga Athlončka XP 1600+. Dal sem zanjga decembra enkrat 45k, dons je vreden ušivih 19k NOV, jaz pa za mojga nebi dobil več kot 15k. Zgubil sem 66% vrednosti. Raje bi ga zdaj kupil, pa do zdaj preživel z kakim Durončkom 800@1000, ki ga je Athlon zamenjal. Drag je tale biznis :'(.

tha_man ::

Če bi takrat kupil Durona bi bil praktično na istem, saj bi na njem izgubil 20 jurjev, ki bi jih sedaj odštel za Athlona. Tako pa imaš že ves čas zakon proc. XP1600 je po moje best buy že kako leto, in bo to ostal dokler ga ne bodo nehali prodajat.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Luka Percic ::

Da ne gledamo mojega 550pIII+ viperII z savage2000 čipom 256rama, - Warcraft3 lawfa na medium detail 800x600. Računalnik star dve leti in pol. Pa naj kdo govori o 1.letu

ferdo ::

no da nebodo vsi tiho, bom izjaviu da Warcraft3 dela tut na celeronu in na rivaTnT2 čist solidno:D
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

AtaStrumf ::

No men pa Mafija na 1280x1024 z vsemi detajli :D! Sam še vedno, izguba denarja je tu grozna, pri Durončku 800, pa nebi niti približno tolk zgubil, ker sem dal zanjga manj kot 30k ko je bil to najhitrejši Duron (kdaj je že bilo to) in decembra 01 je sigurno koštal 15.800,00 SIT (mam star cenik) in to v PCX-u, ki ni ravno najcenejši, tako da bi izgubil do danes recimo 10k, ne pa 30k kot sem na Athlonu. To je za moje pojme enostavno noro, samo nimam pa nobene prupombe čez XP-ja, ki seka gate in sem definitivno na boljšem kot bi bil z Durončkom, samo vprašanje če to dovolj izkoriščam, da upraviči cenovno razliko.

Bistvo kar hočem povedat je da je najbolj pametno kupovat srednji do nižji razred in pogosto menjavat. Tako si v dokaj dobrem položaju, pa še izgubljaš manj, pa še zanimivo je. Stvar je samo v izbiri pravega trenutka za menjavo! Kot na borzi :D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce 7300 GT za AGP

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344204 (3499) AtaStrumf
»

SLI is back....

Oddelek: Strojna oprema
372213 (1437) DjTonic
»

Matrox pripravlja novo grafično čudo

Oddelek: Novice / Grafične kartice
112316 (2316) undefined

Več podobnih tem