» »

AMD MP vs. Intel P4 Xeon

AMD MP vs. Intel P4 Xeon

GamePC - Na GamePC so objavili primerjavo AMDjevega MP 1800+ (deluje pri 1.53 GHz) in Intelovega P4 1.7 GHz Xeon procesorja. Test je zelo obširen in obsega celih 12 strani. V zaključku pravzaprav pravijo, da sta oba procesorja odlična za večprocesorske sisteme, zelo stabilna in zmogljiva. Poleg tega, naj bi povprečen AMD MP 1800+ sistem stal približno 1/3 P4 1.7 GHz Xeon procesorja (cena se pozna poleg procesorja predvsem pri matičnih ploščah in pomnilniku) in pa, da bi bil opisovalčev procesor po izbiri vseeno P4 Xeon, saj AMD MP procesorji ne vsebujejo termalnih in varovalnih specifikacij strežniškega procesorja. Več o tem pa najdete tu.

17 komentarjev

sirotka ::

Go intel go

Jux ::

Kar se mene tiče je ta članek totalna blamaža. Enostavno ne morem jemati realno člankov v katerih na koncu piše buy this product. Še posebej ker so testi iber wierd... ponekod je athlonMP v 2procesorski konfiguraciji (v polovici testov) počasnejši od athlona v 1procesorski konf. Da ne govorimo o tem, da P4 tako brutalno poseka in xeona in MP da tega še nisem zasledil v nobenem testu do sedaj.
Krneki.

sirotka ::

Ma ni, ful je dobrtest

Paramedic ::

Kaj nima Athlon MP iste varovalne funkcije kot XP? Da se ne pregreje ipd.?

msmiha ::

Misliš na termalno diodo? Naj jo bi imel samo proizvajalci plat še zmeraj vgrajujejo svoje diode za odčitavanje temperature tako, da nič ne koristi dioda v procesorju. Vsaj za enkrat še ne:|

Highlag ::

Totalno brezvezen test. [:\]

Mislim tolko testov pa komaj najdeš kakega, ki bi dejansko testiral oba procesorja hkrati. Če so se že spravili testirati MP mašine bi dobili še kak program, ki sploh podpira MP.

Piranha ::

No jaz sem prebral ta članke v celoti (tisti v angleščini) in sem praktično še veno istih misli. Mislim nebi rad nekaj navijal za neko podjetje ampak meni je še vseeno bolj pri srcu Intel, zakaj? Sedaj pa malo poglejte sliko od Athlona in sliko od Pentiuma...kaka je razlika...? Mislim meni se zdi ta Athlon kot neka vrste igračka, ki nima kaj delat v računalniku ampak testi kažejo, da je vseeno hiter, v nekaterih pogledih tudi hitrejši od Pentiuma...vse lepo in prav. Ampak zakaj je taka razlika v ceni? No ena možnost je ziher vidna že na pogled, namreč ta, da pri AMD malo šparajo s sredstvi in verjemite mi, da ta misel ni zrasla na mojem zelniku. Recimo vsak Pentium mislim da celi ima vgajeno to termalno diodo, katera je hvala bogu meni že pogosto rešila procesor, pa čeprav je star ko biblija ( Pentium 2 266). Jaz se včasih ukvarjam z masivno grafiko, kot je 3D Stuio Max in zadeve kot je AutoCAD, kar kar čudovito obremenjuje procesorje. Ta termalna dioda pa tudi ravno ne pride v uporabo kaj dosti, ko pišemo v Wordu ampak probajte vi malo delat kako animacijo v MAX-u, ko je težka cca za pol gigabajta RAM-a in ima recimo ene 300 sličic (kar je v resnici malo) in mu dajte to Renderirat... Včasih tako animacijo dela po nekaj ur pri 100% obremenitvi in to je trenutek, ko se prco začne res gret in će ni dobrega hlajenja ali pa termalne diode, gre proc rakom žvižgat.

Naj mi kdo reče, če Intel ne dela bolj robustne procesorje od AMD-ja. Saj ne rečem, da Athloni niso dobri ampak kar se tiče zanseljivosti, imam raje Intel....

P.S.

Zanima me pa tudi, kaj bo s tem Hammerjem... to me pa res že firbec matra...

LP

kuglvinkl ::

Dude, ti rendriraš s PII 266?

Jux ::

Caki caki.


1. AthonXP/MP ima termalno diodo, samo na žalost ni podprta s strani izdelovalcev plat. Nekaj časa nazaj sem zasledil novico na slo-techu da je AMD prikazal v praksi da zadeva deluje (zaradi članka na tom's hardware kjer je procesor zgorel) - vendar traja nekaj casa za izdelovalci chipsetov/MB zadevo integrirajo.


2. Tako kot ti rendriras 5 ur eno zadevo nekateri igrajo Quaka in podobno 5 ur.


3. Lepota procesorja? Caki caki, a pol pravis da raje kupis npr. GF3 od Winfasta ker je srebrne barve in ma gor masiven hladilnik, kot da bi kupil eno kartico od Else, ki temelji na recimo Glint al pa Quadro2 seriji ki sicer zgleda grdo in z patetičnim hladilnikom ampak svoje delo opravja 30% bolje? Kako izgleda procesor je pa najmanj pomemben faktor pri izbiranju procesorja.

[BISI] ::

Cakaj malo... To pa prvic slisim, da nekdo dela z MAX-om na PII 266. ???

kuglvinkl ::

Se strinjam z JUX-om. + res me zanima, kako dolgo ti rendrira Delfine (fajl, ki je priložen, tako da ga maš)? Torej? In povej vse nastavitve. Bom še jaz zalaufal in ti povedal!

blank3_ ::

Jest sem mel 3D Max na P200... Res pa je da se nism kej prevec ukvarjal z njim.

Aja... jest sem za AMD XP...

OldSkul ::

Jaz sem za Intel.Enostavno bolj zanesljiv je pa tud gretje me nebi zajebavalo!

Piranha ::

Ja, brez heca jaz delam tudi nekaj malega na MAX-a ampak animacije so res redke. Bolj pogosto delam s kako eno sliko oziroma samo enim frameom, ker take stvari tudi rabim, kot recimo logotipi na dotprojectu. Jaz vem, da je moj računalnik slab za MAX-a, posebej procesor, drugo itak ne toliko... MIslim zahteve za MAX-a so itak 256 MB RAM-a, kar pa pri meni ni problem... če pa pomnilnika zmanjka, pa za to poskrib disk, ki pa tudi ni od slabih staršev (SCSI UW2). Drugače pa mi MAX dela totalno brezhibno, zažene se tudi hitro (5 sekund), za renderiranje pa je pač potrebno malo več časa, katerega pa mi tudi ne menjka. :D

Jaz vem, da se ne morem kosati z hitrejšimi procesorji, kot je recimo kak ta novejši Athlon ali pa Pentium 3 ali 4, mislim halo...[:\] Ampak jaz sem z mojo mašino trenutno zadovoljen, poskrbel sem si tudi za ustrezno hlajenje (večji ventilator na procu in grafični), tako, da se mi Pentium ne upočasnjuje sam od sebe.

Drugače pa moja kišta pač laufa, kot laufa, no v resnici še kar v redu, zahvaljujoč temu SCSI-ju, ki res doda na hitrosti kar lep štikl (seveda brez proca).

Sedaj če kdo ne verjame, kaj vse delam na MAX-u (vem da sem začetnik) ampak naj si gre pogledat na stran:

http://upload.dotproject.org/mihael

Lep pozdrav!

Piranha ::

Dodatek, jaz nimam teh delfinov... žal, ne najdem jih. Sedaj ne vem ali je mogoče to to, da mam 3D Studio MAX 3.1 od Kinetixa in ne ali 3 ali pa 4.

attackiko ::

>Mislim meni se zdi ta Athlon kot neka >vrste igračka, ki nima kaj delat v >računalniku ampak testi kažejo, da je >vseeno hiter, v nekaterih pogledih tudi >hitrejši od Pentiuma...

Ah mislm.. kaj nej recem, ce ga nikol nisi mel nimas pravice komentirat. Se posebno ne s tako gnilimi argumenti da glava pece. Athlon z ustreznim (in takih je vecina) hlajenjem lavfa ob polni obremenitvi kolikor casa hoce. Za 2x nizjo ceno kot Intel.

Piranha ::

Če bi malo pozorneje bral sem rekel tudi to, da se Pentium ob malo večjem segrevanjem upočasnjuje medtem ko Athlon ne... on se segreva tako dolgo, dokler ne crkne... (testi to dokazujejo).

Sedaj to se seveda zgodi, če hlajenje ni ustrezno, kar pa se lahko zgodi kdaj hočeš... recimo daš da nekaj dela, recimo dela kak DivX nekaj ur, medtem lahko recimo crkne ventilator za proca in byby Athlon... :D, kapiraš?

Pa še nekaj... jaz sem res rekel, da se mi zdi Athlon kot neka igračka... ampak to sem samo rekel zato, ker se mi res zdi... in NE, ti nimaš meni pravice govoriti, kaj lahko jaz komentiram in kaj ne, če te pa glava peče, pa vzami aspirin, dork!

Aja, pa lep pozdrav!





Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716000 (5117) frenk
»

Računalnik za obdelavo zvoka inu slike !?

Oddelek: Kaj kupiti
61285 (1165) zdravcc
»

Duall plata za 2x P-IV

Oddelek: Strojna oprema
171178 (925) Mr.B
»

Intel in "problemi" s Tualatini

Oddelek: Novice / Procesorji
91762 (1762) ||_^_||
»

Novi P4

Oddelek: Novice / Procesorji
151769 (1769) Paramedic

Več podobnih tem