Forum » Pomoč in nasveti » IR sprejemnik
IR sprejemnik
ferjan ::
Naredil sem Alienov IR sprejemnik...
Problem pa je nastopil pri učenju daljinca (LEARN) v programu WinLIRC izpiše mi naslednje:
Baseline initialized.
Please wait a second and press a button again (10 left)
Did not get a consistent signal.
in tako dalje....
poizkusil sem že s štirimi različnimi daljinci...poizkusil sem tudi povečati toleranco (error range) vendar brez uspeha.
Kaj mi je storiti..ali rabim nov daljinski upravljalec...če ja potem še povejte točno katerega...hvala za pomoč
Problem pa je nastopil pri učenju daljinca (LEARN) v programu WinLIRC izpiše mi naslednje:
Baseline initialized.
Please wait a second and press a button again (10 left)
Did not get a consistent signal.
in tako dalje....
poizkusil sem že s štirimi različnimi daljinci...poizkusil sem tudi povečati toleranco (error range) vendar brez uspeha.
Kaj mi je storiti..ali rabim nov daljinski upravljalec...če ja potem še povejte točno katerega...hvala za pomoč
mmisv ::
tut jest sm ga že naredu in zdej leži nek u predalu ker se men da delat z njim. poskusu sm učenje s 3 daljinci, 3 programi. prijela je le enkrat od mnogih proskusov 1 tipka. prej in pol pa nobena nikol.
Čist trivialna stvar...
zile ::
ferjan:
Ja fora je da morš prelotat upor R1 tako, da bo zaporedno z kondenzatorjem C1. Torej na Vout od 78L05. V originalnem načrtu je pa med pinom 1(DB9 konektor) in Vin .
Lp
Ja fora je da morš prelotat upor R1 tako, da bo zaporedno z kondenzatorjem C1. Torej na Vout od 78L05. V originalnem načrtu je pa med pinom 1(DB9 konektor) in Vin .
Lp
ferjan ::
zile:
Upor sem prelotal tako kot si rekel...sam zdej pa sploh ne dela. Ne zazna signala niti pod "raw codes"...kakšne ideje?
A ima kdo slučajno tako kot je v originalnem načrtu pa mu deluje...ali ste vsi prelotali upor?
Upor sem prelotal tako kot si rekel...sam zdej pa sploh ne dela. Ne zazna signala niti pod "raw codes"...kakšne ideje?
A ima kdo slučajno tako kot je v originalnem načrtu pa mu deluje...ali ste vsi prelotali upor?
PRiMoZ- ::
Men osebno ta IR sprejemnik tut sploh ni delal, zagnal s 3 programi, cel kup daljincev, pa ni blo nč.
zile ::
ferjan: a maš najnovejše verzije porgramov
rabš:
1. winlirc v0.6
2. gen_ir v0.3 plugin za winamp
3. IRAssistant 3.30
Drugač pa glede daljinca lahko na netu poiščeš na kateri frekvenci deluje in potem kupiš drugi siemensov sprejemnik. Ta v načrtu je za daljince, ki delajo na frekvenci 36KHz. To vidiš pri zadnjih dveh oznakah v načrtu.
rabš:
1. winlirc v0.6
2. gen_ir v0.3 plugin za winamp
3. IRAssistant 3.30
Drugač pa glede daljinca lahko na netu poiščeš na kateri frekvenci deluje in potem kupiš drugi siemensov sprejemnik. Ta v načrtu je za daljince, ki delajo na frekvenci 36KHz. To vidiš pri zadnjih dveh oznakah v načrtu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28149 (11393) | eVro |
» | Upravljanje PC-ja preko daljincaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5941 (4514) | kulSMS |
» | IR sprejemnik!!!Oddelek: Strojna oprema | 2444 (1952) | msmiha |
» | Daljinec za ručunalnikOddelek: Strojna oprema | 4511 (3477) | msmiha |
» | Ir sprejemnik?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1337 (1016) | ferjan |