» »

Thorton - novi AMD procesor?

Thorton - novi AMD procesor?

Digit Life - Po poročanju nekaterih internetnih strani naj bi AMD izdelal novi procesor, ki naj bi bil okrnjeni brat novih AMD-jevih paradnih konjev -- procesorjev Barton. Thorthon, kot naj bi se ta imenoval, naj bi imel 333 MHz FSB, 256 KB L2 predpomnilnika, izdelan pa bi naj bil v 0,13-mikronski tehnologiji. Thorton naj bi se pojavil nekje v sredini letošnjega leta.

Več informacij o samem procesorju najdete na Digit-life.com. Poglejte si oglejte še sliko AMD-jevih načrtov o izdelavi procesorjev za prihodnje.

4 komentarji

Sid Izprijeni ::

Če prav štekam sličico, bo Thorton okrnjeni brat T-bredov in ne Bartonov...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

falotXP ::

Razlagaj si jo kakor hočes, saj si tega nisem jaz izmislo.:D

AtaStrumf ::

Khm očitno je AMD pogruntal, da mu manjkajo Duroni in se bo Thoroughbred preselil v ta cenovni razred, samo vprašanje v čem bo razlika. Iz mape je ni videti, samo ima pa novo ime, ki bi najbrš moral biti Thornton (nek konj že spet) in nekak ga bojo že pohabil, da se ne bo preveč približal Athlonu 64. Preseneča me visok PR 2600+ in tako nizka cena. Če je to res zna bit dogajanje na področju CPU-jev še zelo zanimivo. Kako bo Intel odgovoril na nekaj kar bo gotovo Celeron killer in obvezna prodajna uspešnica.

Tarzan ::

Če prav razumem bodo Thorntoni T-bredi... Barton je enak T-bredom B, samo da ima 2× količino L2 predpomnilnika. Ni res? ČE mu potem odvzamemo dodatni predpomnilnik, dobimo nazaj T.brede B.[:\]

Sid ne štekaš prav, slika kaže samo, da se bo premaknil iz "performance desktop" v "value desktop" ali po domače iz srednjega razreda v nižji cenovni razred.

Naj jih imenuje kakor hoče, Bartoni so predragi za to kar ponujajo. Se bo kar bolj splačalo čakat, ali pa kupit "Toritone".

....
sem še enkrat šel skozi in piše, da bo Thorton >podoben< Thoroughbredom, s tem, da bo zmanjšana poraba energije... Verjetno bodo kar enaki>:D s to razliko, da bodo delali na 3000+ (+)

Jure


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD zaradi nizke prodaje zmanjšuje proizvodnjo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10915892 (12983) FireSnake
»

CES 2012: AMD predstavil nov APU Trinity

Oddelek: Novice / Procesorji
438196 (5327) Jst
»

AMD ukinja znamke procesorjev, vrača nekatere oznake

Oddelek: Novice / Procesorji
319085 (7771) RuskiSnajper
»

Cenovna vojna na trgu procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
264555 (3059) mtosev
»

AMD na 90 nm aprila

Oddelek: Novice / Procesorji
101944 (1944) Ahiles

Več podobnih tem