» »

Nov test: Radeon 9800 PRO

Nov test: Radeon 9800 PRO

Slo-Tech - Ponižno javljamo, da smo za vas ekskluzivno stestirali dve grafični kartici: ATIjevega Radeona 9800 PRO ter nVidiinega Geforcea 5800 Ultra. Obe sta najvišja modela grafičnih kartic, ki jih lahko dobimo v Sloveniji, ter sta se v našem testu pomerila v medsebojnem obračunu. Če vas zanima, kako se obneseta grafični kartici, kar hitro kliknite in si preberite test, saj je poučen, zanimiv, ter -- lastno avtorsko delo [:D]. Ekskluziva!

29 komentarjev

boštjan ::

pravkar berem,pa sem naletel na eno napakico.če se ne motim ma 5800 ultra 128bitno pomnilniško vodilo.

JXS ::

sam so se pa potrudili pri Gainwardu, zvočna, firewire PCI kartico, slušalke, pa še kabli, definitivno najbolj bogato založena graf ki sem jih kdaj videl8-O

samo tale test bo pa lepo presenečenje za večino, ko bodo jutri (čet.) videli kaj so zamodili dan prej:D

morphling1 ::

Napaka ni v podatku, pač pa oznaki podatka, prvotno je bilo napisano GPU oz. mislil sem tehnologija procesorja, končalo se je pa v ponovitvi oznake za širino spominskega vodila.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

JXS ::

boštjan: saj če jaz prav vidim to tudi piše:
Ati Radeon 9800 PRO nVidia Geforce FX 5800 Ultra
Širina pomn. vodila 256-bit DDR 1 28-bit DDR2

Marjan ::

Po podlogi za miško na sliki sem takoj vedu, da Morph stoji za vsem tem (spet) :D

Čestitke za članek!

mrTwelveTrees ::

ah ja,

škoda besed, samo to, GO GO Nvidia ! >:D
drugače pa lep test, sam se mi ne da brat :D

||_^_|| ::

končno en pametn test, čestitam!

boštjan ::

ok vse v redu glede tega vodila,moral bi malo dol pogledat:D
drugač pa spet zelo dober test.in vse pohvale avtorjema.
me pa zanima kdaj bo uradno stekla prodaja obeh kart in seveda cena 9800pro.pa pc hand ma eno napakico,saj so 5800ultra poimenovali v FX8200.ni čudno da je cena 171k,ko pa še zraven računajo drobovje.kako se ta zvočna obnese?

AtaStrumf ::

Lep test, samo malo neaktualen, glede na to da je včeraj prišla 5900 Ultra in novi Det FX. Nekaj novega in predvsem šokantnega zame pa so cen teh kartic (150k/170k). Naravnost neverjetne! Kam pelje to? Kolk bojo pol koštale 9800Pro 256MB in 5900 Ultra 256 MB? Namesto da bi pocenili stare kartice in prodajali nove po njihovih cenah raje dvigujejo cene novih in stare pustijo na skor istih cenah kot so jih imele ob izhodu. Kdo bo to sploh še kupoval, ko ena grafična stane več kot cel, in sploh ne slab, računalnik.

kuglvinkl ::

Jako priporočam editorial on (ne)padanju cen na overclockers.com.

Ata: zaenkrat še nismo v veliosti THGja, da bi dobil to karto in pa, da bi človek iz ID osebno pršu varovat, kako bi testirali D3.
Your focus determines your reallity

bf4ed ::

Kot sem že prejšnjič rekel so slike grafov FEJST slabe. Kaj ne morete to napravit da se malo bolj čisto vidi, komaj vidiš katera številka je spodaj v tabeli vse je megleno.;((

falotXP ::

Juuuupi....DANES novi ATI Catalyst 3.4 gonilniki!!! ATI vrača udarec... KLIK!!

Clemento ::

Bravo za ATI :D nVidiji pa za plaoto nForce2;)
Catalysti jutri jupi........updam samo da
jih ne bodo skenclal tko kot so cat3.3:'(
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

morphling1 ::

Ata, test je še kako aktualen in lepa baza za nadgradnjo. Kakorkoli gledaš na NV30, je ta kartica kljub vsemu še vedno v osnovi hudo dobra zadeva, samo nekaj kritičnih napak ima, ki jih NV35 odpravi. Pa tudi kartice na osnovi NV30 šele zdaj postajajo malo bolj dobavljive, sicer ekstremno drage, a vendar. Kako zmogljiv je NV30 se lepo pokaže z novimi gonilniki, ko parih testih doom3 celo prehiti NV35 po zaslugi hitrejšega GPU-ja, kar je točno to, o čemer je že dolgo nazaj pisal Senitel in sicer da bo v prihodnosti hitrost in zmogljivost GPU-ja bolj pomemba kot sama spominska prepustnost.

Ja grafi bodo v naslednjem testu popravljeni saj ti res niso dobro vidni.
Catalysti 3.4 so bili že v rokah vseh večjih strani ob testu radeona 9800 pro 256 MB, samo so imeli z njimi kar nekaj kompatibilnostnih problemov, mislim da bo treba zadevo še malo dodelati. 3.2 so čisto OK.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Clemento ::

Jap Cat 3.2 so resnicno dobri! GTA3 z njimi zelo leti, NFS HP2 sedaj koncno omogoca da dam vse
podrobnosti do konca ne da bi vrglo iz spila in
konco delujejo vsi novi spili takoj in ne po nekaj
popravki kot smo bili navajeni ob prihodu catalystov pa tisti gonilniki prej so bili pa
sploh obupni...se spomnim ko sem svojga r8500
kupil in ni delal skor noben spil normalno...tko
da so se atijevi gonilniki zelo popravili.
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

AtaStrumf ::

@kuglvinkl: ja tist kar je Ed napisal o cenah je sicer res/isto kar sem jaz napisal, ampak pri američanih me jezi ker se pizdijo (oprostite izrazu) nad ceno $200-250. Jaz za tako ceno kupim 2 Radeona 9700/PRO takoj, pa živim v državi z precej nižjimi plačami in standardom in posledično je zame $250 precej več denarja kot pa za njih, povrh vsega pa moram še plačevat dobesedno 2x višje cene. Če vse skupaj vzameš v račun se z Ed-om popolnoma strinjava, samo da on pizdi zaradi zanjga 3-4x nižje cene. In to sem mu že dolgo nazaj tudi povedal, samo ne vem če mu je potegnilo. Po tem članku sodeč ni vedeti, samo recimo da mu oprostim, ker pač ne ve kako krivico nam dela s takimi izjavami in na koncu koncev je vse skupaj res zelo relativno.

Morph ta test je malce (in to mislim dobesedno) neaktualen (a še vedno zanimiv), zato ker je sta testirala s, sedaj že lahko rečemo, starimi gonilniki in ker z prihodom 5900 Ultra, GeForce FX 5800 "dustbuster" Ultra odhaja v zgodovino, za R9800 pa itak vemo da je samo malo potweekan 9700 PRO in posledično ni bistveno boljši od 10 mesecev starega Radeona 9700Pro.

boštjan ::

po tem članku sodeč,se res v usa nekaj brez veze pizdijo.pri nas 9700pro stane tolko kot bo 9800pro z 256MB spomina preračunano v $ .pa majo v usa dosti višje plače.pač mi živimo v slovniji in smo tudi majhni,in si težko že kartico za 50k privošimo.

morphling1 ::

Ata, ne gledaš realno. Mi smo v Sloveniji in k nam svetovne novosti hodijo običajno z kar veliko zamudo, zato je malo smešno govoriti da test ni aktualen o produktih, ki so se komaj dobro začeli prodajati v US, kaj šele pri nas. nV30 je zaenkrat še vedno nVidiina top kartica, ki se jo da kupiti, nV35 lahko pričakujejo v US enkrat junija. Da bi bil test neaktualen zaradi gonilnikov pa tudi ni na mestu. Če bi imel možnost dobiti nove gonilnike ta vikend iz nVidiine strani, bi jih seveda uporabil, ker jih nisem, sem zadevo pač samo omenil v testu.

Še enkrat, bodi realen. Mi nismo v kontaktu z ATijem ali nVidio, da bi nas zalagale z predprodukcijskimi vzorci in gonilniki za ekskluzivo.
Aja če je ta test malce neaktualen, kaj je potem 99.99% testov, ki se jih pojavi na netu dneve, tedne in mesece po ekskluzivnih predstavitvah na parih izbranih in svetovno najbolj obiskanih hw straneh ?
Bolj aktualnega testa strojne opreme vsaj odkar jaz sodelujem z Slo-Techom še ni bilo. Svetovnih premier pomoje še nekaj časa žal ne bo tu :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Ja ubistvu je test res špica.
Predusem zato ker so ble na testu take high end zadeve, in gledano pri nas najbolše grafične kartice kar se jih da dobit, velikost tega testa je tud v tem da v svetu zaenkrat še ni bolše kartice ki bi se prodajala.
Testi nv35 sicer že so samo tko kukr jo igor reku jih testirajo samo tisi, ki so v direktnem kontaktu z nvidio. Take hardwarske strani so pa tako velike in tako obiskane da se slo-tech sploh nemore primerjat z njimi, predusem zato ker je količina folka ki bere slo-tech neprimerno manjša tudi zato ker je nas slovencev toook man kukr ljudi ki berejo strani napisane v angleškem jeziku.
Čestitke avtorjema.
Žou mi je le da nism mogu v roke prijet in občutt r9800pro;)
Pr FXu vem da je fuul težk:D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

mrTwelveTrees ::

morphling1: že res, samo kdo si bo od nas kupu tako kartico ? da daš toliko denarja samo za igračkanje ? koliko folka bo kupilo te (dve) kartici - zdaj ? zelo malo...
bo treba počakat ene par mesecev, da cena pade...
-
Zdaj MORE Nvidia in ATI znižat cene ostalim -starejšim modelo, kajti če ne bojo naredili to, jih naj pa vrag vzame ! ;((

San ::

Se strinjam, tako aktualnega testa še ni bilo. Slo-tech se le prebija v mainstream vode, samo s tem pride tudi več ddolžnosti do svojih bralcev.

bradek ::

Odličen test! Vsec mi je ekskluziva :]

AtaStrumf ::

Pa saj sem rekel MALCE presneto :D. Seveda je to rekordno hitro za naše (Slo in Slo-Tech) razmere, ampak saj tudi mi beremo anand-a in Tom-a itd. rajt? Ne me narobe razumet, tudi jaz bi bil presenečen, če nebi že prej videl v forumu, da si imel ti dve kartici in če nebi glih en dan prej prišla ven NV35.

hominis ::

ne vem zakaj vse screenshote shranjujete pod jpeg, saj pridejo slike v formatih png ali gif bistveno kvalitetnejse pa se manjse.

jpeg je primeren za vecbarvne slike, ne pa za screenshote !!!

Arkadij ::

Super test, čestitke...

Sergio ::

Hvala za pohvale ter dobronamerne kritike.

Pri naslednjem testu bomo DEFINITIVNO poštimali grafe ter za vsak slučaj še spodaj pod graf napisali točne vrednosti.

Seveda imamo v prihodnosti namen primerjati še cenovno ugodnejše aktualne grafične kartice (9600 pro vs 5600 gffx) ter tiste ta-res-ta-najhudejše™ grafične, o katerih v sloveniji še ni duha ne sluha (gffx 5900 ultra ter r9800 256 MB).

Veseli me, da ste zadovoljni s testom, za kritike je pa vedno prostor. Vedno ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

|CyGNUS-x ::

I need this bich >:D >:D

monster-x ::

malo pozen komentar pa vseeno: spet fantastičen članek:D

Clemento ::

Catalysti 3.4 so zunej detonatorji FX pa tud...
test bi blo treba ponovit>:D ...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Oddelek: Novice / Grafične kartice
62770 (2360) Romčy
»

Igranje na najvišji ločljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
454396 (3186) Suli
»

Nov članek: Test mišk (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
10811565 (9545) Xplicit
»

1GB DDR pomnilnika - močnejši napajalnik ?

Oddelek: Strojna oprema
6928 (836) Sami
»

Nov test! R9600 PRO vs GFFX 5600

Oddelek: Novice / Nova vsebina
81951 (1951) l_jst

Več podobnih tem