Forum » Hlajenje in modifikacije » Pentium III 800, temperatura=89 st.celzija !!?
Pentium III 800, temperatura=89 st.celzija !!?
damac ::
Yo !
Mam plato 815E Pro, box-an procesor P III 800, ki se mi segreje od 75-89 stopinj !
Nikol navijan ! Zamenjal sem ventilator (Majesty TITAN) pa mu je temp. padla na 71-74 st.celzija ! Z Rain-om 2 pa se spusti tam nekje na 56 stopinj !
Kaksen predlog majstri moji ?!!
Kolk je sploh zg. meja za coppermine procesorje ?
Tvala najlepsa, dijo !
Mam plato 815E Pro, box-an procesor P III 800, ki se mi segreje od 75-89 stopinj !
Nikol navijan ! Zamenjal sem ventilator (Majesty TITAN) pa mu je temp. padla na 71-74 st.celzija ! Z Rain-om 2 pa se spusti tam nekje na 56 stopinj !
Kaksen predlog majstri moji ?!!
Kolk je sploh zg. meja za coppermine procesorje ?
Tvala najlepsa, dijo !
cyber ::
ma poskusi z roko pa boš videl saj 70 stopinj se dober čut al pa tudi 60,lahko pa izmeriš tud z termometrom, po mojem pri taki temperaturi ti itak pentium bi zmrzoval,saj ni duronček al pa tb.
Mr.B ::
Men pod WinME kaže 45°C pod Win2k pa 36°C , to takrat ko nič ne delam. V obeh primerih uporabljam original software za merjene temperature , ki sem ga dobil zraven plate.
Kot zgoraj našteto , enostavno se dotakni hladilnika , in bi se moral speči na njem , saj je najmanj na temperaturi 50°C .
Kateri programček uporabljaš za merjene temperature , ker ko sem jaz nastavil na narobno plato sem imel tudi temperaturo na 120°C.
Kot zgoraj našteto , enostavno se dotakni hladilnika , in bi se moral speči na njem , saj je najmanj na temperaturi 50°C .
Kateri programček uporabljaš za merjene temperature , ker ko sem jaz nastavil na narobno plato sem imel tudi temperaturo na 120°C.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Tomi ::
Sicer ne vem, kaj uporabljaš za merjenje, ampak tole mi diši na temperaturo v Fahrenheitih, ker je to nekje 32 C.
Poglej pod unit ( ali measurement unit ).
Drugače je pa res s senzorjem nekaj narobe.
Poglej pod unit ( ali measurement unit ).
Drugače je pa res s senzorjem nekaj narobe.
metrodusa.blogspot.com
Shadowman-x ::
Preglej tudi stik med procesorjem in hladilnikom, saj se je kar nekajkrat dogodilo, da je bil le-ta slab ali samo delen. Pri tako malem jedu je to lahko takoj problem. Drugače pa je res, da se pojavljajo tudi napake v merjenju temperature, zato bo pa najbolje, da pogledaš za novejši Bios.
Napiši kako boš rešil zadevo.
Napiši kako boš rešil zadevo.
Problem sicer se ni resen, po vsej verjetnosti je res senzor!
Mislim, da program ni tok pomemben, saj mislim, da vsi vecina berejo direkt s senzorja ! Ventilator res , da je kr relativno vroc (no vsaj bolj kot naj bi se sikalo za tak propeper) ! Ampak sem pa tud ohladil masino , jo zalaufal in mi po 10 sek v BIOS-u isto kaze tam ene 60 in vec stop. ! Apn ej !!! Je to za reklamacijo !?
Hvala vsem ki ste se potrudil in odgovorl !!!
Se slismo
Mislim, da program ni tok pomemben, saj mislim, da vsi vecina berejo direkt s senzorja ! Ventilator res , da je kr relativno vroc (no vsaj bolj kot naj bi se sikalo za tak propeper) ! Ampak sem pa tud ohladil masino , jo zalaufal in mi po 10 sek v BIOS-u isto kaze tam ene 60 in vec stop. ! Apn ej !!! Je to za reklamacijo !?
Hvala vsem ki ste se potrudil in odgovorl !!!
Se slismo
element ::
Ja, poklič na firmo, pa vpraši kaj je zdej to! Ker temperatura je taka, kot pri duronu z izklopljenem ventom na procu.
A.L.T. ::
Mr. B, razlika pri temperaturi med winMe in win2k je pri idlanju zato, ker imajo win2k že vgrajen softwareski hladilnik, ki kr dost zniza temperaturo pri idlanju! probi v winMe inštalirat kak tak softverski hladilnik pa boš vidu da bo temperatura pri idlanju pala na podobno mejo kot je v win2k.
ma qurc pa ta server, ta post sm oddaju 15min :(
pa še k tem mi ni dau posta sem, ampak v tri druge teme!!! grr
ma qurc pa ta server, ta post sm oddaju 15min :(
pa še k tem mi ni dau posta sem, ampak v tri druge teme!!! grr
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.
Mr.B ::
A.L.T. , mogoče , ampak ko dam jaz burn in test procesorja , je razlka po pol ure , pri obeh sistemih za 10 °C , kar je malo čudno.
Je pa še nekaj , kje je kupljen procesor , ali je bil box , ter podobno , ke si lahko dobil zanič procesor , ali pa ponarejenega , torej že navitega .
Je pa še nekaj , kje je kupljen procesor , ali je bil box , ter podobno , ke si lahko dobil zanič procesor , ali pa ponarejenega , torej že navitega .
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Da bi bil navit ?! Vidis, vidis, na to pa nisem pomislil. Je pa res mal cudno:
v BIOS-u mam VCORE = 2.4 V in to je minimum, manj ne morem nastavit ! Ce je to kao voltaza proca je mal too much ,ha?!
Ma reklamacija ne uide :)
THNNX
v BIOS-u mam VCORE = 2.4 V in to je minimum, manj ne morem nastavit ! Ce je to kao voltaza proca je mal too much ,ha?!
Ma reklamacija ne uide :)
THNNX
Cosmo ::
Pomoje je problem v senzorju od mainboarda. Downloadaj Sandro pa tam poglej temperaturo procesorja ker Celeroni/PII/PIII majo v jedru senzor, ki je dosti bolj natancen kot tisti na mainboardu.
lp
Uff....zdaj sem vidu da je voltaza 2.4V. Tu je torej problem. Najboljse da probas flashat bios na plati.
lp
Uff....zdaj sem vidu da je voltaza 2.4V. Tu je torej problem. Najboljse da probas flashat bios na plati.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
BIOS imam zadnji flash-an, ampak VCORE ne morem nastavit manjsi od 2.4V ! Mogu bi bit tam okol 1,75 V ce se ne motim !
Kaj bios ne bere temperaturo s senzora iz jedra preko ene ali dveh nogic ?! Zakaj pol senzor na plati, ni mi cist jasn ! :)
Kako pa se lahko znizam voltazo proca? Prelotavu glih ne bi rad plate !
Hvala se enkrat !
Kaj bios ne bere temperaturo s senzora iz jedra preko ene ali dveh nogic ?! Zakaj pol senzor na plati, ni mi cist jasn ! :)
Kako pa se lahko znizam voltazo proca? Prelotavu glih ne bi rad plate !
Hvala se enkrat !
Loki ::
Ce mene vprasas, je stik med hladilnikom in procom zanic.
Dej mal termalne paste.
Dej mal termalne paste.
I left my wallet in El Segundo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave pri navijanju amd athlon 64 3000+Oddelek: Navijanje | 2204 (1467) | crazy-lemon |
» | Temperatura ni prava?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1422 (1142) | Keyser Soze |
» | AMD XP 1800 na ga-7VRXP - 65°trenutno.. ??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1599 (910) | Malecky |
» | 60°C na CPUOddelek: Pomoč in nasveti | 1516 (1247) | kockish |
» | Software-sko hlajenje procesorjevOddelek: Navijanje | 2794 (2447) | DeLonghi |