» »

iTunes for Windows

iTunes for Windows

vir: Apple
Apple - Že nekaj časa se je po Macovih forumih govorilo, da naj bi Apple svoj program za poslušanje in kupovanje glasbe - iTunes - predstavil tudi uporabnikom operacijskega sistema Windows. Pred nekaj urami so se govorice uresničile.

Vsi, ki uporabljate Okna in bi radi preizkusili glasbeni predvajalnik iTunes, si ga sedaj lahko dolpotegnete iz Applove domače strani - iTunes.

Pa še ena graja. V Apple Music Store lahko glasbo še vedno nakupujejo le prebivalci Združenih držav Amerike. Upam, da bo Apple le uvidel, da Američani niso na svetu sami in tudi nam omogočil enostavno kupovanje glasbe.

27 komentarjev

Beat-O ::

Apple je že v pogajanjih z evropskimi založbami, vendar so te zadeve v Evropi zelo odvisne od posameznih držav, res pa je, da bi se lahko bolj potrudili.

IceIceBaby ::

jaz kar pogrešam kej podobnga. Sicer napster neki podobnga baje dela, ampak tale apple store je zakon. Klikneš pa maš dol musko in to CD kvaliteto ne enga WMA sranja.

Btw...iTunes mam naložen na XPjih in dela super. Od zdej naprej default mp3 player in program za snemanje glasbenih CDjev. Še mal pa sploh nebom Maca več rabu >:D

undefined ::

Ja pač si Mac fanatic, kst, sej te razumemo. ;)

Road Runner ::

"I bought an iBook in order to use iTunes. Now I don't need it anymore. I will sell it ASAP" -iKst :D

IceIceBaby ::

hehe...racer. Sam še iMovie rabm pa bom res kr na PCu ostal (right:))

IceMan, probi pa se prepriči. Tuki nima veze moje prepričanje (btw...nisem fanatik) ampak dejstvo da je program res zakon.

Vice ::

Mogoče pa se bo sedaj to bolj pohitrilo tudi pri EU, pri novi marketinški potezi Apple-a, ko je podpisal pogodbo s Pepsi-jem da bo v njihove stekleničke skril 100 miljonov kod iTunes-a za downloading muzike.:\

Lethal-Angel ::

Končno nekaj za nas Mac-loverje stuck on PC:D :D :D
Screw Napster... tole je res zakon. (takoj k bo $ pa si kupim powerbooka:D )

undefined ::

Suckers. Za ceno podpovprečno hitrega Maca dobiš na PC platformi že superračunalnik. :)

Vice ::

Jah Iceman to je tako, da v določenem časovnem obdobju bi s tem podpovprečnim računalom naredil več kot s tem superračunalnikom. Kje je potem tukaj meja ekonomičnosti pa lahko presodi vsak po svoje, glede na prodajne rezultate in na namembnost pa je v bistvu že presojeno. :D

IceIceBaby ::

IceMan, sucker si ti ker ne razumeš da ma vsak svoje potrebe. Sicer pa dej mi lepo prosim razloži zakaj potrebuješ doma superduper hiter računalnik z 4ghz procesorjem. Kaj točno bi počel z tistimi megaherci ?

undefined ::

> Sicer pa dej mi lepo prosim razloži zakaj potrebuješ doma superduper hiter računalnik z 4ghz procesorjem. Kaj točno bi počel z tistimi megaherci ?

Lahko pa kupiš istohitrega 1 gigaherčnika, če ti je to dovolj, za 4x nižjo ceno od isto hitrega Maca. :)

skyy779 ::

No v glavnem ful ql program, dela super, tudi statistiko poslušanja ima:D. Si kar želim enga G5 s Pantherjem za video obdelovat:))

Vice ::

Tukaj je še en problem ki je nastal zaradi dveh človečkov, ki se nista mogla zmenit. Ta je da 1Ghz Intel ni enak 1Ghz motorole.

undefined ::

> Ta je da 1Ghz Intel ni enak 1Ghz motorole.

1GHz Intel P4 HT je kar na podobnem nivoju kot 1GHz od Motorole. :)

para! ::

Če se ne motim, G5 procesorje izdeluje IBM in ne Motorola (ki je izdelovala G4).

Tu pa je govora o G5?

Ali pa se motim?

:\

Lp
Death before dishonor!

Road Runner ::

ma ne govora je o iTunes samo iCeman neki bluzi in provucira. pac, vsak svoje, kdor kupi maca ze ve zakaj ga je kupil, ce pa ti misls da to ni zate ga pa ne kupt. al je kle kksna visja logika?

undefined ::

Sem že srečal nekaj ljudi, ki so bili prepričani v Maca (kot začetniki) in so ga imeli namen tudi kupit (1GHz, za zajetnih 600k SIT). Potem pa sem jim raje svetoval PC sistem s P4, z Radeonom in Audigyjem, pa so skoz prišli za ~200k (čez mejo). ;)

minmax ::

mislim da so prerekanja apple vs. ostali zakuhali predvsem uporabniki macov ze dlje casa nazaj. finta je v tem, da jih applov marketing pripravi do tega da se majo za ubermensch ker uporaljajo apple in dejansko skoraj po bozje castijo vse kar apple naredi v UIju (velikokrat je sicer dobro, vcasih pa skregano z logiko, a macovci pac morajo vedno hvalit svoje)...

recimo mislim da so linux uporabniki precej bolj 'samokriticni' do svojega komputra/OSja kot applovi uporabniki. Enako windows uporabniki. V globalu, ne pravim da gre v tem primeru za to.

IceIceBaby ::

minmax, jaz nikoli ne hvalim applov tam kjer niso dobri. Ampak dejansko vecina folka racunalnike ocenjuje na podlagi megahercev procesorja. To je podobno kot ce bi avto kupovali izkljucno na podlagi moci motorja, zanemarili bi pa opremo, udobje, power/weight razmerje...

Sicer pa govorimo o iTunesih, ki so zelo dobri, tudi na winsih. Ampak iceman ima cas tukaj zganjati paniko kako smo Mac userji omejeni, nima pa casa preizkusiti iTunesov da bi jih lahko pokomentiral.

undefined ::

> recimo mislim da so linux uporabniki precej bolj 'samokriticni' do svojega komputra/OSja kot applovi uporabniki.

Eh eh. Ti se kar tolaži s tem. ;)

tha_man ::

Tale program mi je popolnoma razmetal in zabluzil moje lepo razvrščene mp3je. Še dobro da ga nisem nastavil na kompletno zbirko (vedno semrahlo previden pri takih novostih). Mi je kar malo žal da sem sploh šel skinjevat 20 mega dolg mp3 player, ki ponuja manj kot kak QCD player...

Tisti ki mp3je razvrščate po mapah, prste stran od tega čudesa...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

IceIceBaby ::

tha_man, lepo odvisno kako zadevo nastaviš. Meni v defaultu ni nič razmetavalo MP3jev, vsi so ostali tam kjer so bili.

Road Runner ::

preferences -> advanced -> keep iTunes music folder organized / Copy files to iTunes music folder when adding to library

ce nocs da ti mesa lokacije mp3jov dj vn klukce kle
js osebno jih mam not in mi lepo razvrsca mp3je v ~/music/artist/album/track_# song_name.mp3
je red.

tha_man - a si sam kj brkljou po preferences al si meu ze automatsko uklopln? zato k za nubenga druzga nism slisu da bi mu kj premikal mp3je po defaultu

Jux ::

jst sam upam da ne bo iste napake naredu napster z to prodajo samo v USA. Pol se pa sprašujejo zakaj folk downloada mp3-je.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

tha_man ::

V nastavitvah sem samo nastavu uno music mapo tam kjer mam mp3je, nč drugega. Tisti keep mp3s organized checkbox je bil pa že po defaultu vklopljen. Saj mi je bil malo sumljiv, ampak glede na to da helpa nekako ni (nč popupa, nč desnega klika, v pravi help pa tud nisem šel, glede na to da mi še pri "kompliciranih" windows programih tega navadno ni treba delat). Res nisem pričakoval da bo šel celo strukturo map spreminjat.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

IceIceBaby ::

wierd...pr men pa po defaultu ni nič kopiral pa spreminjal strukture dir.

Road Runner ::

sm dons instaleru na windowsih pa res po defaultu zbere da ti ureja music folder. weird...

anyway, music sharing r00lz :-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenejši iPod touch, odslej s kamero

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4712799 (10428) Furbo
»

Apple iTunes na voljo tudi v Sloveniji

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4814501 (5354) opeter
»

Zakaj je založbam Apple iCloud všeč, Amazonov Digital Locker pa ne

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
118818 (7424) techfreak :)
»

Razkrita notranjost Apple TV-ja

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3911383 (9937) Hardstyle
»

iTunes najbolj Kul™ izum leta 2003

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
82469 (2469) damirez

Več podobnih tem