» »

Prescott, Canterwood in Springdale

Prescott, Canterwood in Springdale

Overclockers.com - Pred kratkim so se po internetu razlezle črnoglede napovedi, češ, v aroganco odeti, Intel bo s Prescott ponovil packarijo, ki jo je storil z Willametti na socketu 423 in zanj zahteval nove matične plošče. Vsi novopečeni lastniki Pomladnih dolov pa v jok in na drevo.

Na srečo iz dreves prestrašeno gledajočih kupcev si niso vsi složni v tej napovedi. Namreč, ako malo pobrskamo po specifikacijah i875P (oziroma i865PE, saj sta si bolj ali manj enaka) vidimo, da v njih Intel dobrodušno predvideva podporo Prescotta, le par malenkosti nam je postoriti v tej smeri, začenši z novim standardom VRD 10.0 (nekoč znan pod imenom VRM) in končavši z vezjem za prepoznavo omenjenih procesorjev. To pa je tudi vse.

Kaj lahko se zgodi, da bo imela ta pravljica srečen konec, le proizvajalci matičnih plošč morajo poškilti v specifikacije in pogoltniti zgubo nekaj centov, ki jo te dopolnitve prinesejo, vsekakor Intel, enkrat za spremembo, ni zlohotnež. Kaj lahko se izkaže, da si je zlo tokrat nadelo podobo pisuna novic, skritega za devetimi ognjenimi zidovi in devetimi zrcali navideznega sveta.

5 komentarjev

BaRtMaN ::

packarijo, ki jo je storil z Willametti na socketu 423

Kaj so pa nardil?

bf4ed ::

Spremenili so socket, po nepotrebnem in zdaj naj bi tudi spremenili socket za nove verzije pentiumov.>:D

AtaStrumf ::

Itak da ga bojo spremenili, čist isto kot so to naredili z 423 in 478. Prvih par Prescotov bo še 478, če bo, pol pa čao, čao bambino,... Pa po novo platko. To Intel dela že skoz.

Filo ::

jah možno ja...da bodo na 478 podnožju samo še prescotti s 800 herčnim vodilom medtem, ko bodo tejas procesorji z 1200 vodilom na novejših socketih...lahko pa se pokaže še bolj črn scenarij in bo intel kao zaradi nezmožnosti delovanja na tem socketu oziroma slabšega delovanja, kot na novejših (nov shit kaj pa ne dela bolje na novejši tehnologiji), izdal res tako kot je prej omenil Atastrumpf, da bodo prvi primerki tudi za starejši socket in potem vse ostalo novejši...sam dvomim pa da bi intel potem ko ima že celotno proizvodnjo naštimano na štancanje prescott proce na 478, da bi potem pa začel npr. še v istem letu na novo nastavlat vse mašine za štancanje ISTIEGA proca na drugačnen socketu..to preveč stane...zato pa pravim edin s tejas proci bi bila možna zamenjava socketa...drugač najbrž ne...

keber ::

Sicer je pa kul novica (začenši, končavši):D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C, .NET] Windows CE

Oddelek: Programiranje
81436 (1284) noraguta
»

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

Oddelek: Novice / Procesorji
93364 (2800) Wolfram
»

Strežnik

Oddelek: Kaj kupiti
151239 (992) zajc
»

Prescott - prvak ali polom?

Oddelek: Novice / Procesorji
172483 (2483) Poldi112

Več podobnih tem