» »

Abit KT7A-Raid in par tezavic...

Abit KT7A-Raid in par tezavic...

evoice ::

Alora,
Imam abitko in tbird 1.2 266, po starem sem mel bios plosce WZ, s tem biosem sem mel tezave spravit modem 3Com / USR ISDN Pro TA, da dela preko usb-ja, ce je bil fsb na 133mhz/33, lepo je delovalo pa na 100mhz/33.
Vceraj sem se pa spravu tale problem rešit, ker pač uporabljam obe liniji, ki pa jih comm port nemore izkoristit do konca(comm port ima max transfer rate 112kb). zato sem flash-al bios na 3C verzijo updateal via 4in1 driverje, prej sem mel 4.29 zdej mam pa 4.32. no tole sem lepo naredu, in je modem kr zacel delat na 133 ali vec. nastali so pa drugi problemi: ko poslusam winamp in ce zraven surfam - se pravi usb modem posilja podatke pcju, v zvocnikih se slisijo hrušči. enako se dogaja ko winamp bere pac mp3je - ko dostopa do diska ravnotako hrešči v zvočnikih. to se prej ni dogajalo. pol sem šel to raziskovat in videl, da: mrezna, hpt370, adaptec scsi controller, sblive, usb kontroller, pa geforce2ultra delajo vsi na irqju 11. pol sem valda probal spremenit irqje v device managerju sam jih nemorem. v biosu sem probal "pnp os installed" = yes in no, pa se par takih trikov, sam nic nepomaga. zatorej če ima kdo še kak pameten nasvet - z besedo na dan prosim :). hvala
aja os mam win2k pa sp2.

Thank you and best regards.

Pa kaj noben neve nic ?;((

element ::

Odpel na servis, pa nej uštimajo. Kaj se boš ti je*u... :D Sej ti morjo zastonj uštimat (garancija). Pomoje ti bojo, če so prjazni trgovci. V Dar-compjutrs so carji. :D

zile ::

Same problem here.
Vse kar ti lahko svetujem je da si prebereš mal forume.
Vsekakor bi ti pa svetoval da probi Bios ZT, ker imam sam s tem biosom še najmanjše probleme s soundom in tistim kurčevim statičnim pokom.
Preber si tole tukej, pa tole, pa tole,pa še tole.
Če boš kaj najdu in boš mogoče celo odpravu svoj problem, mi prosim povej, kle pod ta topic, al pa na mejl, ki je v mojmu profilu.
Pa še glede IRQ. Sam mam shekan bios ZT, kjer lahko vklopim in izklopim ACPI funkcijo. Če win2k vidjo da v Biosu ni ACPI-ja ga ne naloži. S tem prihraniš en IRQ, pa še sam jih lahko spreminjaš v OS. Upam da veš kaj je ACPI (idlanje procesorja, itd.)
Lp

morphling1 ::

Zanimivo ta problem sem imel tudi jaz , poslusam mp3-je grem malo na net ter cez nekaj casa zacne hrescati wtf. No sem posumil malo ta navi bios 3c ,ki sem ga imel gor in glej glej tu je bil problem flasham nazaj na zt, no more problem .
3c sucks , veliko folka ima probleme z diski , ker je tudi bios za hpt370 nov. Za naprej se moram zapomniti don't fix it if it ani't broken . Sploh pa to velja za bios,ce ti vse dela ne flashat , abit skoz nekaj eksperimentira z novimi biosi in vmes se najde marsikateri , ki stvari samo poslabsa. Simple as that

Ej Zile , ko sem to zacel pisati se ni blo tvojega odgovara , zanimivo kako podobno razmisljava , ker sem ti pred pol ure ravno ta problem razlagal po tel.
Zt bios Rocks!!
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

damirj79 ::

Za evoice in une k mate probleme s hrescanjem zvocne kartice med delovanjem diska (branje, pisanje na disk, branje s cdroma itd.). Poglejte ce imate na useh diskih in cdromih uklopljen DMA (sej veste kje se to pogleda, ne?)

LP.

zile ::

Ja vemo :))
DJ a si s tem ko si vklopi DMA na vseh diskih, rešil problem.
Lp

mam plextorja 12/10/32 pa asus dvd-rom, asus je na ultra dma 66, plextor pa na dma 33, disk od ibm-ja je na hpt370 kontrollerju, tako da nimam kej dmja gledat.
no u glavnem, bios ni kriv pomoje. ker sem probal vse biose od yh do 3Rbeta. enega po enega, noben ne reši težave. zdej samo še z glavo tolčem v zid, da zakaj sem hotel usb modem vsposobit. ker preden sem to šel počet, nisem imel problemov z zvokom. no, še nekaj če kupim recimo zvočno od hercules-a game theatre XP bom mel še kake podobne probleme ? ker če je sblive kriv za tole, ga fuknem skoz okno brez 2x premislit.
hvala še 1x.

damirj79 ::

Evoice: to da imajo različne naprave isti IRQ je normalno in z uklopljenim ACPIjem jih niti ne boš upal spremenit. Jst bi na tvojem mestu dal use diske in cd-rome na 686b kontroler, če drugega ne je hitrejši kot HPT370(usaj pri meni). In baje da ima hercules game theatre XP manj problemov od SB live!a, pa boljši zvok. To pa naj ti raje pove kdo drug, k jst imam še star SB Vibra :)).

Zile: ja jst sm na ta nacin odpravil usako skrtanje, piskanje klikanje itd. med kopiranjem datotek z diska na disk ali s cdroma na disk in še kar je tega.

Aja imam pa Bios verzijo ZT.

morphling1 ::

Se nekaj sem pozabi napisat, v biosu sem pod advanced chipset features vkljucil, PCI delay transaction, delay transaction ter PCI master read caching , probaj se to ,kot sem rekel men zdaj dela dobro , ce ne pa nevem vec kaj razen da zamenjas zvocno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit KG7+RAID problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
8921 (820) VASkO
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti
141806 (1592) bastadu
»