» »

Slabi sektorji na HGST 7k250 160GB

Slabi sektorji na HGST 7k250 160GB

OBELIKS ::

Torej pojavil(i) se je slab sektor na tem disku. Mi lahko nekdo pove, kako naj ločim med programsko nastalo napako in fizično napako na disku. Je mogoče bad sector odstraniti ali naj uveljavljam garancijo (je to sploh možno?)?

Dr_M ::

najprej low level format, ce se zadeva ne uredi, garancija.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tudi sam se nagibam k temu. Problem je le v tem, da je teh 100G (od oka) težko arhivirati :( . Veš kakšni so pogoji za garancijo?

Dr_M ::

hja, na servisu bodo najprej formatiral zadevo, po moznosti na low level, tko da....
probi si sposodit ksn disk al pa kej tazga. vem pa da je tezko tok stvari nekam spravt, ampak dlje ko bos caku, mn moznosti bos mel, da ti bodo ostal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Han ::

Ni potreben format. Drive Fitness Test pozna tudi 'Relocate Bad Sector' ali nekaj takega. Pač zamenja slabe sektorje z dobrimi 'iz rezerve'.

para-site ::

No, vsekakor prvo backup če so kolkor tolko pomembni podatki, potem pa tudi jaz svetujem low-level format. Meni je enkrat zadevo rešilo in disk deluje še zdaj.
Možno pa tudi, da je ta realocate učinkovit, ne poznam...

vseeno bo kar format padel. Da bom siguren kaj se dogaja, če se ne bo popravilo gre disk nazaj. In imajo da mi dajo drugega.

misso ::

no pa seje že začelo. Pred 2 mesecima mi je 160g čez noč crknu brez da bi mi saj kakšenga opozorilo dal. Pri meni se tudi glave niso hotele premakniti tako da mi je šlo 150g podatku k vragu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opozorilo za disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
396497 (5800) fr4nc
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?

Oddelek: Strojna oprema
404445 (3427) amigo_no1
»

Del diska pokvarjen

353882 (2781) k4vz0024
»

Lahko nihanje napetosti povzroči nastanek bad sectorjev?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162048 (1808) Tomay
»

Bad sector

132154 (1896) Bluechriss

Več podobnih tem