Forum » Strojna oprema » Problem s P5GD1 Pro plato, SATA diskom in Win XP instalacijo
Problem s P5GD1 Pro plato, SATA diskom in Win XP instalacijo
MaTiCeK_ ::
Sem nazalost cisti noob v svetu SATA, sicer vem da bi teoreticno frisna instalacija winsov na sata disk potekala s stiskom F6 na zacetku instalacije in potem odcitavanjem iz diskete a se mi ze tukaj hudo zalomi. Namrec diskete ni bilo nobene zraven, bil je zgolj Driver CD, na katerem pa ni ne sluha ne duha o SATA driverjih temvec vsebuje zgolj driverje za SATA+Raid, kar pa jaz nocem, oz ne morem kr imam itak le en disk. No driverje sem bil vseeno sprobal v dobrem upanju da bo stvar potekla, ampak ni...vedno se namrec zgodi naslednje.
Disk je velik 160 GB a ga win xp instalacijski program zazna zgolj kot 130 (za razliko ga bios prepozna prav), no potem ko potece formatiranje pa javi error da ne more instalirat sistema na tej particiji. Stvari nikakor ne znam dobiti v kontrolo...pravtako ne najdem nobenega pametnega software ne na CDju ne na ASUSovi spletni strani pod pojmom sata drivers..
Toraj rad bi instaliral winxp na sata disk, imam pa P5GD1 Pro Asus plato.
Prosim za pomoc.
Hvala!
Disk je velik 160 GB a ga win xp instalacijski program zazna zgolj kot 130 (za razliko ga bios prepozna prav), no potem ko potece formatiranje pa javi error da ne more instalirat sistema na tej particiji. Stvari nikakor ne znam dobiti v kontrolo...pravtako ne najdem nobenega pametnega software ne na CDju ne na ASUSovi spletni strani pod pojmom sata drivers..
Toraj rad bi instaliral winxp na sata disk, imam pa P5GD1 Pro Asus plato.
Prosim za pomoc.
Hvala!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
Mavr0 ::
Mislim, da bi moral malo bolj definirat svoj problem od 1.instalacije oz. uporabe tega diska v računalniku...
Probaj sledeče:
- formatiraj vse eventuelne particije na disku, jih kreiraj iz XPjev na novo ter jih seveda tudi formatiraj!
Za 1.formatiranje particij ti predlagam, da uporabiš počasno in NE Quick formata v NTFS particijo!
Ko si particije sformatiral, ponovno zaženi računalnik in pred NA novo "frišno" instalacijo XPjev daj še 1X Quick format to NTFS pa potem instaliraj...
Obilo uspeha;
Probaj sledeče:
- formatiraj vse eventuelne particije na disku, jih kreiraj iz XPjev na novo ter jih seveda tudi formatiraj!
Za 1.formatiranje particij ti predlagam, da uporabiš počasno in NE Quick formata v NTFS particijo!
Ko si particije sformatiral, ponovno zaženi računalnik in pred NA novo "frišno" instalacijo XPjev daj še 1X Quick format to NTFS pa potem instaliraj...
Obilo uspeha;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 formatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 4931 (4466) | rezator |
» | Težave računalnika, ne najdem vzrokaOddelek: Pomoč in nasveti | 1627 (1627) | solatko |
» | Prenosni trdi diski z nameščenimi trojanciOddelek: Novice / Zasebnost | 4061 (4061) | poweroff |
» | SATA II in inštalicija WINXPOddelek: Operacijski sistemi | 1566 (1427) | OChack |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2366 (1729) | PIII850 |