Forum » Omrežja in internet » Kako primerno omrežiti par računalnikov, prenosnika in XBOX
Kako primerno omrežiti par računalnikov, prenosnika in XBOX
Keyser Soze ::
Nikoli do sedaj nisem imel priložnosti prakticirati izgradnjo kakšnega LAN omrežja (ožičenega ali brezžičnega) tako da imam zelo malo pojma o teh stvareh.
Situacija je pa sledeča. Hiša ima dva nadstropja in meri cca. 12*12m. Linija(ADSL) pride v hišo na sredini v prvem nadstropju. Tu sta dva računalnika, vsak na svojem koncu hiše. V pritličju pa bo še Xbox za kakšne DivXe ipd.Prenosnik nima nekega stalnega mesta.
Stene so debeline cca. 30cm. Betonske in opečnate.
Napeljevat kable je praktično nemogoče. Prostori so bili obnovljeni in prebarvani kakšne 2 leti nazaj in me ne drži, da bi štemal stvari. Zato sem imel v mislih brezžično omrežje. Se pravi v strogem centru hiše pride router potem pa na vsako računalo enega "klienta". Na najmočnejšo mašino, kjer mi ni potrebno šparat USBjev in drugi manjši (pisarniški) računalnik sem mislil priklopiti ASUS WL-160G, ki je dokaj hvaljena zadeva.
Muči me pa Xbox, za katerega po pravici povedano ne vem kako ga brezžično povezat v omrežje?
Vse skupaj naj bi prišlo na Linksys Wireless 54G Router.
Kako močno se greje ta router od Linksysa? Če bi bil zaprt v omarici bi imel probleme z pregrevanjem?
Situacija je pa sledeča. Hiša ima dva nadstropja in meri cca. 12*12m. Linija(ADSL) pride v hišo na sredini v prvem nadstropju. Tu sta dva računalnika, vsak na svojem koncu hiše. V pritličju pa bo še Xbox za kakšne DivXe ipd.Prenosnik nima nekega stalnega mesta.
Stene so debeline cca. 30cm. Betonske in opečnate.
Napeljevat kable je praktično nemogoče. Prostori so bili obnovljeni in prebarvani kakšne 2 leti nazaj in me ne drži, da bi štemal stvari. Zato sem imel v mislih brezžično omrežje. Se pravi v strogem centru hiše pride router potem pa na vsako računalo enega "klienta". Na najmočnejšo mašino, kjer mi ni potrebno šparat USBjev in drugi manjši (pisarniški) računalnik sem mislil priklopiti ASUS WL-160G, ki je dokaj hvaljena zadeva.
Muči me pa Xbox, za katerega po pravici povedano ne vem kako ga brezžično povezat v omrežje?
Vse skupaj naj bi prišlo na Linksys Wireless 54G Router.
Kako močno se greje ta router od Linksysa? Če bi bil zaprt v omarici bi imel probleme z pregrevanjem?
CCfly ::
Če omarica ne bo ravno neprodušna bo v redu. Stvar se ne greje kaj dosti.
Jaz bi ti sicer priporočal napeljavo navadnega ethernet omrežja, toda če želiš brezžičnega tudi prav. Na Xbox, ki ima ethernet priključek, daj Wireless to ethernet bridge (npr. Linksys WET11, če ga boš še kje dobil). Tudi D-Link ima nekaj modelov.
Če tak most priklopiš na switch imaš lahko pa v tistem nadstropju, kjer bo Xbox, kar klasično omrežje za vse računalnike.
Jaz bi ti sicer priporočal napeljavo navadnega ethernet omrežja, toda če želiš brezžičnega tudi prav. Na Xbox, ki ima ethernet priključek, daj Wireless to ethernet bridge (npr. Linksys WET11, če ga boš še kje dobil). Tudi D-Link ima nekaj modelov.
Če tak most priklopiš na switch imaš lahko pa v tistem nadstropju, kjer bo Xbox, kar klasično omrežje za vse računalnike.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Keyser Soze ::
Verjemi, če ne bi bila napeljava tako problematična bi potegnil kable. Ampak kanalov ne grem polagat(ni estetsko), štemat ne morem, pa še omejen si s premikanjem računala(sezonska preurejanja prostorov).
Najbolj me muči signal in stene. Tako da se bom probal zmenit za preizkušnjo in če bo lovilo OK bo OK. ČE pa ne. Hja, potem bo pa res treba vrtat in štemat, druge izbire ne bo.
P.S.: Samo tale adapter košta še pa še (50 Ksit) - WET11. JE pa kar drago... Mislite da ni cenejše varijante? Kaj je pa z USBjem na Xboxu? Je možno kako uporabit USB?
Najbolj me muči signal in stene. Tako da se bom probal zmenit za preizkušnjo in če bo lovilo OK bo OK. ČE pa ne. Hja, potem bo pa res treba vrtat in štemat, druge izbire ne bo.
P.S.: Samo tale adapter košta še pa še (50 Ksit) - WET11. JE pa kar drago... Mislite da ni cenejše varijante? Kaj je pa z USBjem na Xboxu? Je možno kako uporabit USB?
CCfly ::
50k je nateg. D-linkov most sem dobil pred enim letom za 22k.
http://www.wi-fiplanet.com/reviews/article.php/3112421
http://www.wi-fiplanet.com/reviews/article.php/3112421
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri povezavi dveh rutarjev Linksys WRT160NL in WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 823 (570) | cordoba |
» | pomoč-wirelessOddelek: Omrežja in internet | 932 (872) | jan01 |
» | Brezžična dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 2948 (2948) | MAX34216 |
» | dd-wrt in static IPOddelek: Omrežja in internet | 1634 (1551) | roli |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4774 (3527) | pujsek_ |