» »

Overclocking guide

Overclocking guide

para! ::

To temo sem odprl, ker sem, bolj kot ne, nov na sceni navijanja. Na računalnike se sicer dokaj dobro spoznam ampak z navijanjem res nimam izkušenj.

Torej,v kratkem bom kupil sistem s procesorjem Athlon 1333/266 ter osnovno ploščo Abit KT7A RAID, 2x 256MB CAS2 7ns PC133 DIMM SDRAM. Glede ventilatorja/hladilnika, v mislih ima Vulcano II ali Super Orb. Zanima me ali se, da ta procesor preko te plate dobro naviti (do cca. 1700MHz)? Kaj pa RAM, če bi FSB dvignil nad 133MHz, bi RAM še delal, glede na to, da je RAM »le« 133MHz? Poleg tega, koliko stopinj je zgornja meja, do katere se sistem še lahko segreje?

Če bi kupil plastično ohišje, bi se notranjost bolj grela kot v navadnem jeklenem?
Sistem, ki sem ga omenil, lahko preko BIOSa navijam, če se ne motim? So v BIOSu na voljo vse opcije, ki jih za navijanje pač potrebujem, ali je treba kaj spreminjat tudi na sami osnovni plošči (jumperji,…).

Seveda me zanima tudi na katere faktorje je pri navijanju dobro biti pozoren?

Hvala za odgovore.
Death before dishonor!

element ::

Kupi vulcanota 2 definitivno. Potem, na ene 1500 - 1600 boš navil z vulcanotom, za kej več pa vodno hlajenje. Potem navijam jest osebno tko, da dam na 133mhz FSB, pol pa kolkr pač gre množilnik, pol pa poizkušaš še kombinacije. Če lahko nabaviš nabavi alu ohišje, je bolše, ne smeš pa pozabit na vente u kišti. :D Ram bo deloval tudi na višjih frekvencah od 133mhz, samo nujno nabavi ram PC133 CAS2. Če je zarad rama problem povečaš I/O voltažo z 3.3v na 3.6v, če navijaš z fsbjem pomaga tudi core voltaže, ki jo daš kar do kraja (1.85) še bolš, pa da modificiraš matično ploščo, da lahko core voltažo (voltaža jedra procesorja) daš na 2,1v. To bi blo to. Aja, na vulcanotu nikakor ne smeš pustit gor originalne nalepke, ampak jo moraš nadomestit z termalno pasto. :D Če te pa še kej zanima, pa kr upraši.

PS:
Skoraj pri vseh matičnih ploščah (novejših) lahko navijaš iz biosa (osebno imam najraje Abitov SoftMenu III). Zgornja meja, do katere se procesor lahko segreje je 70°c, nad 70°c je že kriza. Če je temperatura nad 55°c je neki narobe pr tvojem hlajenju (preslaba ventilacija kište, nisi odstranil termalne nalepke, preveč/premalo termalne paste...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD 1Ghz

Oddelek: Navijanje
442184 (1648) OwcA
»

Morgan na Abit KT7E??

Oddelek: Pomoč in nasveti
191373 (1188) jamiroq
»