» »

samodejno resetiranje računalnika

samodejno resetiranje računalnika

andrejp ::

Zanima me kaj bi bil možen vzrok za resetiranje računalnika. Računalnik se resetira sam od sebe (prej se za trenutek pojavi blue screen) in to ne glede nato kaj delaš. reset se pojavi čisto naključno. Včasih med samim zagonom, včasih med delom včasih en dan nič...
Druga stvar pa je da je enkrat ko se je račnalnik resetiral in nato ponovno zagnal v windowsih popolnoma drugačen izgled (ni več izgleda win xp) in tudi ne vem kako nastaviti to nazaj V prilogi je slika izgleda.

Apyon ::

Poglej za viruse, drugače je pa možno da ti je kšn program kj zje***. Če si nalagal/a pred kratkim kj, probi uninstalirat.
Na tvoji priloženi sliki je pa PRAVI XP Meni, če te to moti. Klikneš spodaj desno tipko->LASTNOSTI->(zavihek)START MENU->KLASIČEN START MENI.
Zdej nevem če je to problem, ampak če je, je to TO.

Dio,
Apyon

mojsterleo ::

Apyon ti je odgovoril na 2 vprašanje, jaz pa bom na prvo. Ker si omenil da se ti pred resetiranjem pojavi BSOD, si lahko njegovo vsebino ogledaš preden se PC resetira. Pojdi v Control panel->System->Advanced->Startup and Recovery in odkljukaj "Automatically restart". Tako se ti bo error dejansko pokazal, in ti sporočil točno kaj je narobe. Zdaj pa čakaj na naslednji reset in si nekam zapiši kaj je bilo narobe, potem pa bomo videli kaj se da naredit!

-- Leo

Najprej glede resetiranja. Računalnik se včasih resetira že tekoj po startu (še preden se začnejo nalagati windowsi), tako da ni vedno blue screena.
Glede druge točke pa prilagam še sliko kakšen je pravi winxp izgled. Tista, ki sem jo prej priložil je pa neka mešanica, xp in klasični izgled, ki mi pa ni všeč. Zanima me kako preiti na tak izgled in zakaj je sploh prišlo do tega da so se te nastavitve spremenile. Zadeva je pa nastala po avtomatskem resetiranju

Hm... glede izgleda: razen tega da ti spremeni ozadje, mal barv in premeša ikone, jst ne vidm razlkike. Ej nevem, če tist k sm prej omenu ne zadostuje, probi:(na namizju)desna tipka->LASTNOSTI->(zavihek)IZGLED[neki tazga-jst mam v ANG.]->pa mal sloge/sheme spreminji al pa sam kj prilagodi.
A kšnih virusov pa nekompatibilnih programov pa nimaš?

Bye

Ker je bil računalnik v garanciji so na servisu že popravli zadevo. Bil je ram kot sem predvideval. Glede spremenjenegaq sloga pa mi še vedno ni jasno kako naj ga nastavim nazaj (se ne gre za ozadnje ampak izgled oken in menijev.

Jah, če ti te 2 opciji nista jasna pol pa nevem kako nj ti še pomagam:\
Upam da boš najdu rešitev.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn zaslon ob prižigu računalnika

Oddelek: Strojna oprema
312477 (1724) btzajla
»