Forum » Strojna oprema » Odpadli koscek z graficne
Odpadli koscek z graficne
bozicek ::
Radeon Sapphire 9800pro.
link do slike:
slika
Med odstranjevanjem bakrenih hladilnikov z rama, sem po nesreci ruknil v nek mali element. In je odletel. Sedaj me zanima, ali je tista stvar kaj pomembna (ne izleda ravno, kot da bi prevejala stvar med nozicama).
V glavnem, meni je delal normalno, ampak sem jo prodal. Pri kolegu pa serje. Ceprav ne sumim grafike, bi se vseeno raje preprical, kaj sploh je tisto.
Serje kako: Recimo med 3D01 mu je sredi testa ven vrglo, HL2 mu je vceraj zastekal (po parih urah igranja).
Samo sumim druge stvari: 1. Napajalnik je neki noname 350W. 2. Ko sem povecal voltazo na procu (2600+ Tb) na 1.70 je stvar delovala normalno (vse teste je slo cez, spilal par spilov).
Zatorej, sumim napajalo, ampak da bom povsem preprican... Kaj je tisti mali koscek?
link do slike:
slika
Med odstranjevanjem bakrenih hladilnikov z rama, sem po nesreci ruknil v nek mali element. In je odletel. Sedaj me zanima, ali je tista stvar kaj pomembna (ne izleda ravno, kot da bi prevejala stvar med nozicama).
V glavnem, meni je delal normalno, ampak sem jo prodal. Pri kolegu pa serje. Ceprav ne sumim grafike, bi se vseeno raje preprical, kaj sploh je tisto.
Serje kako: Recimo med 3D01 mu je sredi testa ven vrglo, HL2 mu je vceraj zastekal (po parih urah igranja).
Samo sumim druge stvari: 1. Napajalnik je neki noname 350W. 2. Ko sem povecal voltazo na procu (2600+ Tb) na 1.70 je stvar delovala normalno (vse teste je slo cez, spilal par spilov).
Zatorej, sumim napajalo, ampak da bom povsem preprican... Kaj je tisti mali koscek?
Darila letos samo za poredne
McMallar ::
Glede na oznake na ploščici, bi rekel da je kondenzator.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
neoto ::
To ti je SMD kondenzator, ker pa je blizu spominskega čipa, pa je možno da zaradi tega kartica blokira...
Jackal ::
Odpadel ti je en smd kondenzator...
Če bi že bili kakšni problemi, potem bi bili s kakšnimi artefakti na sliki, ker ram ne bi zmogel takšnega tempa brez tistega kondenzatorčka...
Sicer pa a ga je tak problem prilotat nazaj?
Če bi že bili kakšni problemi, potem bi bili s kakšnimi artefakti na sliki, ker ram ne bi zmogel takšnega tempa brez tistega kondenzatorčka...
Sicer pa a ga je tak problem prilotat nazaj?
Oblivion ::
Meni se je isto zgodilo na 9500pro, od takrat imam full screen artefakte takoj ko nalozim gonilnike. Element sm prilotal nazaj pa brez uspeha. Je mogoce da je sel spominski cip?
zlabo ::
bozicek: a kondenaztor si najdu? Ker potem ni problem zalotat nazaj.
Če si ga pa zgubu, bo pa potrebno nekako ugotoviti kakšne vrednosti je...
LP, zlabo
Če si ga pa zgubu, bo pa potrebno nekako ugotoviti kakšne vrednosti je...
LP, zlabo
Mam ga se doma.
Samo se mi cudno zdi. Meni je stvar delovala BP (brez artefaktov, spili laufali), medtem ko je njemu zablokiralo.
Samo ko sem zvisal voltazo proca je pa stvar delovala.
V cem je sploh fora tega kondenzatorja. Ker, recimo, nisem jih imel na 8500,9600pro, bansheeju...V glavnem na nobeni grafi. A to samo uravnava napetost al kaj?
Samo se mi cudno zdi. Meni je stvar delovala BP (brez artefaktov, spili laufali), medtem ko je njemu zablokiralo.
Samo ko sem zvisal voltazo proca je pa stvar delovala.
V cem je sploh fora tega kondenzatorja. Ker, recimo, nisem jih imel na 8500,9600pro, bansheeju...V glavnem na nobeni grafi. A to samo uravnava napetost al kaj?
Ah kondenzatorjev je polno gor, bogsigavedi katero funkcijo opravlja kateri. Lahko so za glajenje nap., oscilatorje........
Vglavnem, to čisto nič ne pomeni da je njemu zablokiralo tebi pa ne.
Očitno ta odtrgani pri tebi ne opravlja neke vitalno pomembne funkcije. Vsekakor pa ti priporočam da ga zalotaš nazaj, oziroma da ga ti kdo drug, lahko tudi jaz če se ti da pridt v okolico Domžal.
LP, zlabo
Vglavnem, to čisto nič ne pomeni da je njemu zablokiralo tebi pa ne.
Očitno ta odtrgani pri tebi ne opravlja neke vitalno pomembne funkcije. Vsekakor pa ti priporočam da ga zalotaš nazaj, oziroma da ga ti kdo drug, lahko tudi jaz če se ti da pridt v okolico Domžal.
LP, zlabo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlabo ()
Highlag ::
Meni se zdi, da ti manjka tudi uporček R97, ki leži na levi strani manjkajočega kondenzatorja. Verjetno je manjkajoči upor večja težava kot manjkajoči kondenzator.
Never trust a computer you can't throw out a window
Ma ne to je prazen raster za upor. Sej se vid al je odtrgan al je prazen. Tuki je sam cin žez. Pač proizvajalcem se bolj splača če za več grafik z istim GPU naredijo enake TIV
Sej če malo pogledaš jih je še kar nekaj praznih...
LP, zlabo
Sej če malo pogledaš jih je še kar nekaj praznih...
LP, zlabo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlabo ()
Zalotati ne bo problem. Ima kolega lotmasinco z tanko spico z katero sem ze delal voltmod in memmod na svoji stari grafi.
Aja, AndrejS je rekel, da je vazno kako je obrnjen. Vem kako je bil polozen (se vidi po opraskani strani), samo a je pomemno leva-desna stran?
Aja, AndrejS je rekel, da je vazno kako je obrnjen. Vem kako je bil polozen (se vidi po opraskani strani), samo a je pomemno leva-desna stran?
Bomo prilotali.
Samo za info. Sem ugotovil, da stvar nima nobene veze z cim pomembnim. Ker je meni delala normalno, njemu ne, sem mu narocil naj odklopi nepotrebne stvari (krneki 350W napajalo; modem, TV tuner, DVD) ter pod grafo da en 80 vent. No po celodnevnem igranju D3, NFS U2, HL2 itd...pravi da ni niti enkrat zastekalo.
Vprasanje ce bom sploh se dobil grafo v roke, ker je tako zatopljen in vesel (sel je z R9200se), da ga ne dobis od racunala z bagrom
Samo za info. Sem ugotovil, da stvar nima nobene veze z cim pomembnim. Ker je meni delala normalno, njemu ne, sem mu narocil naj odklopi nepotrebne stvari (krneki 350W napajalo; modem, TV tuner, DVD) ter pod grafo da en 80 vent. No po celodnevnem igranju D3, NFS U2, HL2 itd...pravi da ni niti enkrat zastekalo.
Vprasanje ce bom sploh se dobil grafo v roke, ker je tako zatopljen in vesel (sel je z R9200se), da ga ne dobis od racunala z bagrom
Bom raje se malce pocakal, da vidim dokoncno po nekaj dneh. Ce bo vse 100% bom raje kar tako pustil.
Bolje nepopraviti, kot pokvariti
Bolje nepopraviti, kot pokvariti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prisluškovalna naprava ( domača raba ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20716 (6384) | Mamaplata |
» | poskodovani upori na x800xl mozna menjava teh?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2030 (1656) | VolkD |
» | Lotanje čipaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1573 (1388) | Scorpia |
» | Utripajoca LEDicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1762 (1495) | Nejc Pintar |
» | Čipek(uporček) odpadu iz gf4200Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1618 (1415) | Brane2 |