» »

VMware in Slackware -> crn zaslon

VMware in Slackware -> crn zaslon

d0rK ::

Ziv,

torej moj problem je sledec. Instaliram VMware, grem pod File -> New Virtual Machine.
Kliknem Next, dam Cursom, Izberem Linux in Other Linux 2.4 kernel. Kot diske zbarem namesto SCSI, kjer pise recommended, IDE.Pozenem nato virtualno masino ter vstavim notr Slackware DVD.

Instalacija poteka uredu do konca. Masina se resetira in pridem do tam kjer se logiram. Dodam enega uporabika, mene, nato pa pozenem okna x z ukazom startx. Tam Slackware skripne, crn zaslon, nic se ne naredi.

Mogoce kdo ve kaj bi bilo lahko narobe? Uporabljam Slackware DVD narjen iz currenta.

Lep pozdrav,

d0rK

SasoS ::

Si skonfiguriral X-e v /etc/X11/XF86config-4?

d0rK ::

Mah VMware me je cist razocaru.... Zbrisem Slacka, pa hocm se enkrat instalirat, pa mi zacne kista piskat k nora takrt k nalaga tist bare.i se mi zdi. Cisto na zacetku, ko das Enter. Uredu ... Resetiram, lepo zboota, grem u fdisk pa nardim particije. Rebootam kakor pravi program, in VMware pokaze crn zaslon. Spet. Ugasnem Virtual Machine, prizgem, i spet crn zaslon. Spet zbrisem Slackware iz diska, ponovno zbootam, naredim particije v cfdisk (da ga nism pomotoma kje usjal kje k nism najbl vesc v fdisku). Rebootam kakor pravi program. Spet. Crn zaslon. Ma nej si nekam utaknejo ta VMware.

Zdej bom naredu dual boot pa me zanima, kako to nardim ce mam WinXP? Prvo Xp potem pa Slackware ane?

Pa kako je z boot loaderjem od winsow? Se ga da izklopiti? Tako da bi v LILOtu izbral recimo WinXP in bi me direkt v winse fuknl. Se to da?

Kako pa nej razdelim disk? Imam 2 diska....Za linux bi odskrbnil 8 gb...ostaliv 400+ bi obdrzal za windows.

Hvala za pomoc,

d0rK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vmware zagnat fiziščno nameščen os

Oddelek: Operacijski sistemi
192518 (1996) SasoS
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

16215771 (10853) Eru
»

[Linux] namestitev (črn ekran)

431907 (1361) Makkaba
»

Linux File Manager - Konqueror (strani: 1 2 )

754008 (3224) d0rK
»

Optimiziran Slackware DVD Image

151055 (910) moj_nick

Več podobnih tem