Forum » Strojna oprema » crknjen disk IBM
crknjen disk IBM
Rok Balboa ::
Na polici imam ze eno leto crknjen disk IBM (80GB), zdajle se ne spomnim tocno serije, ma to ni pomembno toliko za moje vprasanje. Disk vglavnem ruzi in se po pol ure neha odzivat, tako da so podatki se vsi dostopni in tudi reseni.
Stvar je v temu, da je disk dokaj nov in da bi ga rad nekako usposobil oz. imel kaj koristi od njega. A kdo v sloveniji popravlja diske oz. odpkupuje odpisano diskovje?
R
Stvar je v temu, da je disk dokaj nov in da bi ga rad nekako usposobil oz. imel kaj koristi od njega. A kdo v sloveniji popravlja diske oz. odpkupuje odpisano diskovje?
R
Han ::
Garancija je disku že potekla? Če disk konkretno ruži, se ga ne splača popravljat, saj stane nov 15k SIT. Poglej za popravljen firmware...
Rok Balboa ::
disk je bil kupljen v nemciji, tako da si z garancijo takrat nisem mogel dosti pomagat, zdaj pa je menda ni vec
Spectrum ::
Pravis nekaj casa dela potem ti pa zacne ruzit? A mas na disku Bad sektorje? Ce bi glava drsala po disku potem ne bi bilo vec kaj prepisat..tako da je cudno...
Nekje na poti .......
Spectrum ::
A si preveril disk IBM Drive Fitness testom? Naloži ga na disketo in preveri stanje. Poda tudi SMART statuse. V Windowsih pa teče npr. ActiveSMART, ki tudi pove kaj je z diskom narobe.
LP
LP
Nekje na poti .......
e-marko ::
Najbolje, da glede garancije preveriš na domači strani Hitachija. Tam vpišeš serijsko številko diska in ti izpiše do kdaj velja garancija.
Tudi meni je crknil 80 GB IBM in sem tam najprej preveril, preden sem nesel na servis. Moj je imel 3 leta garancije. Mogoče pa še imaš šanse...
LP
Tudi meni je crknil 80 GB IBM in sem tam najprej preveril, preden sem nesel na servis. Moj je imel 3 leta garancije. Mogoče pa še imaš šanse...
LP
...somebody, somewhere...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk deluje počasi.Oddelek: Strojna oprema | 1822 (1545) | fabi1 |
» | Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9449 (6404) | dela |
» | Crknil disk...in zdej problemi z menjavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1729 (1136) | Dead_Eye |
» | Seagate 120Gb chip na kontrolerju se greje kot roštiljOddelek: Strojna oprema | 1235 (981) | Matek |
» | IBM 120GBOddelek: Strojna oprema | 2143 (1583) | iration |