» »

Pregrevanje radeona 9700 mobility ??

Pregrevanje radeona 9700 mobility ??

dmalis ::

Živjo,

imam prenosnika z radeonom 9700 mobility, ki pa se mi kot kaže pregreva. Nekatere probleme sem rešil z novimi driverji DNA, saj se mi je s priloženimi doom3 sesipnu v roku minute itd.

Zdej zadeve delajo kr uredu edin HL2 naprimer mi meče memory error, Call of duty frizne, doom3 tud friza ampak na drugačen način kot je prej in to šele po pol ure igranja.

V glavnem ful ne vem...za 1x še nisem uspel dobit špila, ki bi delu normalno brez crkovanja.
Nisem PRO za te zadeve, sam a se ne bi mogla grafična obnašat normalno če je ne navijaš...vsaj tok da se ne bi popačila slika in friznila igro ?

pc je pa: prestigio nobile 157...lušna zadevca...sam tole z grafo ga pa res serje

tnx in lp

Ales ::

Prestigio 156 in 157 so v bistvu Aopen barbone sistemi (Aopen 1557 v tvojem primeru). Morda lahko najdeš kaj o podobnih problemih na netu, če obstajajo.

Sicer pa - se ti pogosto prižiga dodatno hlajenje sistema? Predvidevam namreč, da imaš dva ventilatorja, enega za CPU in enega bolja na sredini notebooka? V vsakem primeru to zmrzovanje ni normalno obnašanje prenosnika, zato lahko mirno o tem povprašaš tudi prodajalca, kjer si zadevo nabavil...

Hmmm o teh 1557 zadevah je na netu zlo mal podatkov.

Mislim da imam samo en ventilator na desni strani na sredini, ki se ne prižiga ravno pogosto. Seveda ko prižgem kakšno igro se ventilator prižge na max hitrost tako da ti je kar malo vroče v roko s katero držiš miško.

PC drugače nikoli ne frizne, zato povezujem veliko vročino in max pihanje ventilatorja ob igranju iger s posledično zamrznitvijo.

Sem malo pobrskal po aopen forumu, vendar folk zgleda nima takih problemov.

Mam najnovejši bios, ki ga je inštaliral prodajalec, mogoče bi moral poizkusiti s starejšimi.

BTW: na aopen obstaja nekje 5 modelov 1557 verzije .... zanima me če imam prav da je moja 1557-J (piše na strani kjer sem zadevo kupil)

stran: klik

neoto ::

Imel se Tronota s radeonom 9700 M11 in 128 mb, pa se je tud pregrevala grafična. Na servisu je niso htel menjat, edino kar mi je preostal je blo, da so mi vrnal dnar in sem šel računalnik kupit drugam... (tokrat brez 9700-tke)

Krushi ::

Ja zdravo... Jaz mam tud Prestigia z radeon Mobility 9700 in mi do sedaj laufa brez problema... Od doom3 pa call of duty in novega undergruonda mi laufa vse brez problemov moram potrkat... Kaj priporočam (mam izkušnje z pregrevanjem pri starih modelih)- al kupis cooling pad(to je tako stojalo za hlajenje) al pa ga malo podložiš da je dvignjen in je bolša cirkulacija zraka skozi reže... Samo pri tebi zgleda da je napaka hujša... Jaz bi šel uvljavlat garancijo...

LP

Sem ugotovil kaj je narobe..... ram je pokvarjen. Sedaj zadeva dela BP.

Predvideval sem da se pregreva ker je pc vsakic crknu v špilih + res rata vroč pc :) ampak zdej vidm da ne crkne zarad tega

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19518058 (10234) Utk
»

Prestigio Nobile 158W

345174 (3504) okfec
»

navijanje centrino prenosnika - kako in izkusnje

Oddelek: Navijanje
91185 (992) Spajky
»

Prenosnik prestigio, njegova mrežna in win XP - PROBLEMI!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51256 (1146) bmandelj
»

Kateri prenosnik vzeti?

453388 (2173) Lex

Več podobnih tem