Forum » Omrežja in internet » Je kriva mrežna?
Je kriva mrežna?
Trdi ::
Mam problem, morda bo kdo lahko pomagal. Končno sem po parih mesecih včeraj dobil adsl - in ne dela. Uporabil sem vse siolove "prijeme" in danes mi je celo prišel pogledat linijo. Na njegovem prenosniku dela brez problemov. Meni Winsi ne javljajo nobene napake (npr. v device managerju, tudi driver za mrežno je XP certified). Fora je pa taka. Ko kliknem Network connections in potem uno ikono spodaj (Local Area Connection al neki podobnega, javi napako. Na ikoni je klicaj in piše Limited or no connectivity. Ko kliknem Repair, mi pove, da ne more obnoviti IP. Če kljub temu poskusim vzpostaviti adsl, mi vrne napako 678 (neki o remote computer not accessible). Menda se to zgodi tudi, če gesla oz, uporabniška imena niso v redu, ampak to je tu izključeno, ker mi je kolega s siola dal svoj "terenski" username in password. Računalnik ni in nikoli ni bil povezan v mrežo, IP je nastavljen na avtomatsko iskanje, tudi čaranje z DNSji ne pomaga. Če pogledam status aktivnosti, mi piše Packages sent "neka cifra večja od nič", Packages received "0". Kaj je še za povedat? Pingat seveda ne morem strani siol.net, pod Default Gateway je prazno.
Potrebujete še kak podatek?
Potrebujete še kak podatek?
Trdota d.o.o.
Meamoto ::
Poizkusi še tako:
IP 192.168.0.1
Subnet mask: 255.255.255.0
Primary DNS: 193.189.160.11
Secondary DNS: 193.189.160.12
Če imaš inštaliran software od ADSL-ja, ga odstrani. Če nič od tega ne funkcionira, bi na tvojem mestu poizkusil z menjavo mrežne kartice.
IP 192.168.0.1
Subnet mask: 255.255.255.0
Primary DNS: 193.189.160.11
Secondary DNS: 193.189.160.12
Če imaš inštaliran software od ADSL-ja, ga odstrani. Če nič od tega ne funkcionira, bi na tvojem mestu poizkusil z menjavo mrežne kartice.
OldSkul ::
Iste probleme imel jst in sicer ko sem nameščal nove WIN XP skupaj s SP2.
Rešitev imaš opisano tukaj!
Rešitev imaš opisano tukaj!
Trdi ::
Hvala za pomoč - moral sem zamenjati mrežno, sem probal že vse pred tem. Ko sem videl, da sploh ne vidi notebooka od kolega, ni bilo več dvoma. Končno na ADSLu, po skoraj treh mesecih čakanja. :)
Trdota d.o.o.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5986 (2969) | OmegaBlue |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3573 (2720) | astras |
» | Router se ne poveže!! Mogoče kdo ve zakaj?Oddelek: Omrežja in internet | 2458 (2300) | BlueRunner |
» | problem pri postavitvi omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1747 (1647) | Meamoto |
» | računalnika v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1900 (1472) | mte |