» »

problemi z hdd

problemi z hdd

Kr nekdo ::

problem je sledeč

kolega mi je prinesel disk da mu dam gor nekaj podatkov, in ko sem zjutraj kliknil na ikono diska mi je napisalo "ne najdem pogona", OK zaženem znova računalnik mi scandisk javi napako corupt master file table in neha skenirat, ko se računlnik znova zažene spet ista pesem, ne najdem pogona.

disk v biosu normalno prebere, gre pa za disk maxtor 80 gb ata133 7200,

a še je kakšno upanje za ta disk oz. podatke na njem

in kako je to možno da se mu je čez noč tko poslabšal, virusi pa po mojem niso ker moja diska delata ok

hvala za odg.

lp brane

sinko999 ::

Vzami npr easy recovery pro ko mu boš dal skenirat mu daj kot raw format potem pa dol potegni podatke ki bodo še vredu ker kar bo on vse našel ni vredu. Samo nič več ne piše pa ne popravljaj diska. To so znamenja da ima trdi disk bad sektorje in da počasi odpoveduje. Drugače pa se na konce lahko naredi low level format (dobiš program od proizvajalca diska) pa še potem navadni format samo potem čez čas boš spet imel isto napako.
Ni? ni ve?no !

_Zaxy_ ::

kaj mogoče napiše no disk or disk error???
če to napiše, pol sm vzemi vn disketo...
:D
Jebiga...

Han ::

Zazna disk tvoja osnovna plošča oziroma bios z enakimi parametri kot kolegova? Če tukaj ne klapa vse tako kot je treba, lahko fino sesuješ disk. Preveri tudi master/slave ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB ključ ne dela po formatiranju??

Oddelek: Strojna oprema
343281 (1540) djmeethra2
»

windows 7 in starejši prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
271488 (1116) hojnikb
»

Zunanji disk nagaja

10793 (709) jest10
»

trdi disk se mi je spuntal

81562 (1253) Vice
»

Vstavil sem nov(rabljen) HDD, a ne DELA?!

81095 (968) gkovac

Več podobnih tem