Forum » Pomoč in nasveti » Boot CD se mi ne zazene?
Boot CD se mi ne zazene?
yobplay ::
Pozdrav
Imam athlona XP 2000+in matično ploščo Gigabyte GA-7VAX, problem pa je naslednji....rad bi formatiral računalnik oz win-se in si naložu nove Win XP prof sp2 .....
Na tak nacin sem formatiral racunalnik ze velikokrat,..., v BIOSU dam first boot device: CD,... vstavim noter CD (v tem primeru windowse xp, ki so bootable) in ko mi cekira DMI POOL, me vprasa na stisnem eno tipko, da lahko boota iz CD..., prez problemov.
Sedaj pa to kar naenkrat ne gre vec!! Vprasa me da stisnem tipko, da bo bootal iz CD, jaz to naredim in ni NIC,... naprej se mi zazenejo Windowsi in jaz lahko to ponavljam v nedogled. Kako naj naredim, da bom lahko bootal iz CD in nato normalno naprej formatiral?
Lepo vas prosim za pomoc.
Hvala
Imam athlona XP 2000+in matično ploščo Gigabyte GA-7VAX, problem pa je naslednji....rad bi formatiral računalnik oz win-se in si naložu nove Win XP prof sp2 .....
Na tak nacin sem formatiral racunalnik ze velikokrat,..., v BIOSU dam first boot device: CD,... vstavim noter CD (v tem primeru windowse xp, ki so bootable) in ko mi cekira DMI POOL, me vprasa na stisnem eno tipko, da lahko boota iz CD..., prez problemov.
Sedaj pa to kar naenkrat ne gre vec!! Vprasa me da stisnem tipko, da bo bootal iz CD, jaz to naredim in ni NIC,... naprej se mi zazenejo Windowsi in jaz lahko to ponavljam v nedogled. Kako naj naredim, da bom lahko bootal iz CD in nato normalno naprej formatiral?
Lepo vas prosim za pomoc.
Hvala
d calic
yobplay ::
Hvala za odgovor,
saj prav to hocem narest, pa ne gre, ker mi noce zagnat boot cd?
Dusan
saj prav to hocem narest, pa ne gre, ker mi noce zagnat boot cd?
Dusan
d calic
ToniT ::
Zadnje ne bo delalo!
To je špilalo samo v čistem DOS-u.
To je špilalo samo v čistem DOS-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Jakka ::
Seveda ne bo delalo, saj windows ne morejo zbrisati samih sebe, oziroma formatirati particije na kateri se nahajajo sami.
yobplay: se mi zdi, da obstajajo tudi neke diskete za namestitev windows XP, probaj s tem.
Pa cd dela na ostalih kištah? Ti na tem compu normalno boota z drugih cd-jev?
Lahko je samo nedelujoč cd.
yobplay: se mi zdi, da obstajajo tudi neke diskete za namestitev windows XP, probaj s tem.
Pa cd dela na ostalih kištah? Ti na tem compu normalno boota z drugih cd-jev?
Lahko je samo nedelujoč cd.
rh^ ::
to zna jebat če imaš kakšno wireles miško oz. tipkovnico! Mene je zajebavalo, ker imam wireles miš+tipkovnico preko USBja in ko sem prtiskal da mi boota iz cdroma pač ni zaznalo, da sem kaj pritisnu...
VeGaS ::
zrihti si zagonsko disketo in pejt direkt v dos.. pa napis format c:
pol bi ti moglo formatirat
Lp
pol bi ti moglo formatirat
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Noče bootati iz CDjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1453) | logout |
» | Disk ne funkcionira !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 977 (899) | thefire |
» | Težave z bootanjem iz SATA diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1093 (950) | Nejc Pintar |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2170 (1744) | SavoS |
» | deinstalacija windowsov xp na notebookuOddelek: Pomoč in nasveti | 1333 (1204) | Imagination |