» »

instalacija

instalacija

furioso ::

Zivjo!

Mene pa sam zanima kako vpliva količina instaliranih zadev (software, igric, itd) na opreacijsko sistem windows xp, ter kam vse se pri instalaciji fajli instalirajo oz. kaj je razlika med ukazom delete ali uninstal.

Hvala!
furioso

harvey ::

Vsaka instalacija vpliva po svoje s smetenjem registra, direktorijev system in system32 in se kje pusti svojo dlako. Tako da nastane skozi čas zelo zanimiva kombinacija smetja in prepisovanja raznih dlljev, ki imajo lahko kdaj za posledico tudi nedelovanje kakega programa, ki je zelo navajen samo na eno in edino verzijo dotičnega dllja.

Uninstall je nekoliko bolj pameten in odstrani tudi nekatere vpisane ključe v sistemskem registru in datoteke, ki jih je namestil drugje po disku (predvsem v system direktorij). Dočim delete samo izbriše datoteke in ostalo šaro pusti nedotaknjeno.

mojsterleo ::

Vse kar uglavnem nima veze z operacijskim sistemom nima nobenega vpliva na delovanje (igre, programi, filmi,...) . Programi ki tečejo v ozadju (antivirus itd), dodatni fonti, slika v ozadju in podobne zadeve pa žrejo ekstra ram ob zaganjanju kar je neugodno za ostale programe, še posebej če je tvoj sistem zelo na suhem z ramom (za udobno igranje novejših iger v sistemu natovorjenim s programi ki laufajo iz ozadja nucaš 1GB rama).

Ko brišeš programe vedno uporabljaj opcijo uninstall, ker ta bolj temeljito počisti za sabo kot če preprosto zbrišeš datoteke, ampak večinoma tudi ta opcija pusti nekaj sranja v registru ki ga moreš sam zbrisat al pa imet kak registry cleaner.

-- Leo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

reinštalacija programa

Oddelek: Programska oprema
222489 (2282) Blisk
»

Prenosnik - ob mirovanju ne zatemni ekrana

Oddelek: Pomoč in nasveti
414967 (4573) win64
»

ntldr is missing, kaj storiti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162140 (1691) solatko
»

Formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
281494 (1097) solatko
»

10 vasih zelja za winse (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
603520 (2773) ABX

Več podobnih tem