» »

Kako defrag v linuxu?

Kako defrag v linuxu?

shock ::

Rad bi defragmentiral disk v linuxu, a slučajno ve kdo od vas kako naj to naredim?

Lp

mchaber ::

Defrag v linuxu? A se ne zagovorniki hvalijo, kako njegov datotečni sistem ni fragmentiran?
.

Phoebus ::

Defrag v Linuxu bi delal? smesko smajlismesko

Ali na kratko: Linux FS ne postane fragmentiran (ker je pač boljše narejen kot win fajl sistemi)

Nerdor ::

Mismi, da je shock mislil na komando "fsck". Preprosto "man fsck" in si golej primere uporabe spodaj. Seveda, fsck velja za etx2 linux fs.
Za ext3 in RaiserFS ni potreben fsck. Sicer pa obstajajo (sigurno) fsck za te FS-je.

Drugače je fsck ekvivalent "scan" ukazu v Windowsih. Linux, kot tak NE pozna defrag. Ker defrag NI potreben za vse "vrste" linux fs (razen fat32 in ntfs, ozr. copyrighted FS).
Pri Windowsih je priporočljivo tudi na NTFS5 (WinXP) izvesti defrag.

Poldi112 ::

wine + defrag iz winsov.:D
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

shock ::

Fora je v tem, da mi zadnje cajte server (stara pc mašina), dela zelo počasi. Pred cca 6-imi mesci mi je vsaj presnemavalo datoteke iz enga konca v drugi 6 MB/sek, zdaj nevem če mi doseže 2MB/sek. Zaradi tega sem mislu kao defrag, da bi mi pospešilo zadevo.

BigWhale ::

pozeni fsck, da vidis koliko diska je sploh fragmented... Najbrz kakih 10%, ce sploh toliko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Defrag programi

Oddelek: Pomoč in nasveti
141594 (1195) Tr0n
»

OSX - sesut med defragmentiranjem

Oddelek: Operacijski sistemi
201949 (1469) mte
»