» »

Program s adresarjem

Program s adresarjem

Yurko ::

Hojla!

Zanima me, če kdo ve za program, ki bi obvladal sledeče:

1. nekakšen adresar (ime, naslov, telefon, e-pošta, kakšni drugi podatki) ki bi znal svoje kontakte grupirati (npr. po skupinah). Pa da je možno iskanje po bazi.

2. Lahko bi pošiljal e-pošto več izbranim osebam (lahko npr. tudi celi skupini), vendar naj se tisti, ki jim je bila poslana pošta ne bi videli med sabo (nekakšen bcc).

3. Podatke od adresarju bi lahko uporabljalo več klientov na mreži (baza podatkov naj bi bila locirana na serverju).

4. Ni nujno, pa praktično: tiskanje kuvert z naslovi iz baze.

Sem že probal kar nekaj programov, pa mi nihče ne omogoča vsaj prve tri zgoraj navedene točke. Probal sem tudi z adresarjem, ki je vključen v same winse, pa ne omogoča mrežno delo (server-klient)

Me zanima, kaj npr. kateri od vas uporablja v podjetjih? To rabim za obveščanje svojih strank o popustih, novostih ipd.

Hvala za trud!


Yurko

miranpozar ::

Microsotf Outllok (ne express!) plus primerno serversko ozadje.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Yurko ::

ThanX, bom prečekirou!
A mi lahko prosim samo še poveš, kaj si misli s primernim serverskim ozadjem. Kakšni posebni servisi? Oz. ker nima smisla, da pišeš na veliko, če veš kje je kakšna stran, kjer bi kaj več pisalo o tem.

LP, Yurko

miranpozar ::

Mislim, da bi bil Outlook najbolj zadovoljen z MS Back Office Server (NT4) ali Win2000 Server, plus MS Exchange. Naj me Andrej popravi, ce sem se kaj zmotil... to namrec ni glih podrocje, s katerim bi se vsak dan sreceval (na sreco ;)).

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

andrej ::

Da, to zmore kombinacija Outlook + Exchange. Ce to rabi kaksno podjetje, pa je recimo okrog 10 uporabnikov se zadeva splaca - drugace pa pride skoraj predrago.
Outlook + Exchange omogocata vse 3 out of the box, zadnjo 4 pa se da sprogramirat. Omenjena kombinacija dela prave cudeze. Letos je ravno izsel Exchange 2000, ki je odlicna zadeva za podjetje.
Ce te to res zanima predlagam, da zacnes iskanje pri slovenski skupini uporabnikov Exchange-a na http://exchange.reproms.si. Pa tudi ce se bo podjetje odlocilo za to zadevo imamo pri nas v sloveniji kar nekaj izjemnih strokovnjakov na tem podrocju. Exchange je namrec pri nasih podjetjih zelo popularen tako da se tudi kar veliko podjetij ukvarja s programiranjem, tak da tocka 4 ne bi smela bit problem...

andrej ::

pozabil sem dodat, da Exchange 2000 zahteva Active Directory (torej Windows 2000). Za prejsnjo verzijo, Exchange 5 pa lahko uporabis tudi NT 4 model, ampak to se ti zdaj ne splaca prevec - ce ze enkrat postavis nekaj potem izberi raje w2k + Exchange 2000.
Exchange 2000 pa ni samo zadeva, ki bi pokrila samo tvoje 4 tocke ampak zmore bistveno vec. Recimo dostop do mailov preko weba (Outlook Web Access pravijo temu), pa dostop do mailov kar preko ukazne vrstice. Recimo tvoj inbox se pojavi kot dodatna crka (recimo H:) potem pa lahko maila kar kopiras recimo s copy.. Zlo cool.
Da o enostavne progrmiranju in poslovnih aplikacijah niti ne govorimo... Prav zaradi Exchanga na serverski strani je Outlook tako zelo priljubljen.

Yurko ::

Na M$ straneh piše da je potrebno za Exchange2000 imeti Win2000 Server. Zanima me slednje: ali ta verzija dela tudi na W2K professional?

andrej ::

NE. Za Exchange potrebujes Active Directory, ki pa deluje samo na Windows 2000 Server. Exchange 2000 je zelo velika zadeva. To ni program, ki bi zasedo kakih 5 MB in ga instaliras v 10 minutah.
Pri celotni stvari gre veliko casa za planiranje, kako postavit w2k AD, potem pa Exchange 2000 na vrh tega - odzadaj je cela industrija... Ce hoces dobro postavit rabis zlo dosti znanja. No instalacija je simpl ker te vodi obicajen wizard, ampak moras tudi izbrat prave stvari...

andrej ::

pozabo sem povedat, da je Exchange 2000 streznik, ki dela kot nabildani mail server. V bistvu postavis Exhance 2000 na en straznik potem pa se z odjemalci - recimo Outlook priklopis nanj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SBS 2003 - postavitev

Oddelek: Operacijski sistemi
221490 (1259) Zelenko
»

Starejše aplikacije ne bodo tekle na Windows Server 2003

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
221990 (1990) Narcos Satanicos
»

Exchange 2000 in .Net

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92032 (2032) andrej
»

Microsoft Outlook prednosti - slabosti

Oddelek: Programska oprema
51094 (1008) gkovac
»

Nov IE hrošč

Oddelek: Novice / Brskalniki
72579 (2579) jeti

Več podobnih tem