Forum » Pomoč in nasveti » BOOT DISK FAILURE
BOOT DISK FAILURE
romario ::
Vklopim računalnik in se mi pojavi ta napis: "BOOT DISK FAILURE. INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"
1. v BiOSu zazna disk in njegovo kapaciteto
2. s WinPE zalaufam, ampak v Exploreru ne najde diska
3. s zagonsko disketo za WIn98 in FDISK -> Error readin disk (oz. nekaj podobnega javi)
4. sem dal disk v en drug računalnik -> v biosu ka tudi zazna, v windosih ga ni
5. Partition Magic -> tudi ne najde diska
kaj še lahko pribam? kaj je narobe? Disk pokvarjen?
lp
1. v BiOSu zazna disk in njegovo kapaciteto
2. s WinPE zalaufam, ampak v Exploreru ne najde diska
3. s zagonsko disketo za WIn98 in FDISK -> Error readin disk (oz. nekaj podobnega javi)
4. sem dal disk v en drug računalnik -> v biosu ka tudi zazna, v windosih ga ni
5. Partition Magic -> tudi ne najde diska
kaj še lahko pribam? kaj je narobe? Disk pokvarjen?
lp
dëych ::
Če z nobenim ne prideš do vsebine, potem
Probaj še elektroniko zamenjat na disku.
Kater disk je to?
Lp
Probaj še elektroniko zamenjat na disku.
Kater disk je to?
Lp
pviran3 ::
Probi namestit xp, pa bomo vidl, kam te bo pripeljal. Drugače pa probi vsaj zagonsko disketo in v fdisk pridt
ql000 ::
slaba novica: disk bo šu rakom žvižgat. Jaz sem imel isti problem pred 3 meseci z 1 leto starim maxtorjem. Preglej disk s kakim orodjem (za maxtor je Powermax za WD pa ne vem), pejt na njihovo stran pa malo poglej.
LP
LP
romario ::
sem probal namestit XPje, ampak se instalacija ustavi, ker moram izbrat ciljno particije, te pa ni in je ni nito možno narediti.
Zagonsko disketo sn že sprobal in sem tudi napisal, da mi nato v FDISKu javi napako, da ne najde diska.
mogoče še kak nasvet al je res šel disk k vragu?
grem še čeknit WD stran...
Zagonsko disketo sn že sprobal in sem tudi napisal, da mi nato v FDISKu javi napako, da ne najde diska.
mogoče še kak nasvet al je res šel disk k vragu?
grem še čeknit WD stran...
dëych ::
Ja jst sm mel uno serijo IBM diskov ki je crkovala, pa sem samo zamenjal spodaj tisto elektroniko, z istim diskom, ki tut ni delal. No v glavnem tisto zamenjam in voila disk dela. Res pa da ga ne uporabljam kej velik.
Lahko da sem mel samo srečo.
Lp
Lahko da sem mel samo srečo.
Lp
Rok Nemec ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI vodilo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4910 (4130) | gavro |
» | Težave z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 2512 (94) | kixs |
» | Kaj delate da bo računalnik hitrejši?Oddelek: Programska oprema | 2768 (2264) | ;-) |
» | En program, ki pove kaj imam v računalnikuOddelek: Programska oprema | 1637 (1252) | Dr_M |
» | Windows XP; tezava z LAN in posiljanjem/prejemanjem podakov...Oddelek: Operacijski sistemi | 1264 (1126) | Microsoft |