» »

Windows xp

Windows xp

Koci ::

Kdo kaj veš o funkciji v Windows XP s katero lahko na svojem zaslonu gledaš zaslon iz drugega računalnika?

andrej ::

mas dve moznosti:
1. enostavnejsa je Remote Assistance. Z njo lahko recimo ti pomagas enemu kolegu, ki ima problem z XP-ji, ali pa ne zna kaj nastavit. On ti poslje povabilo, ti pa se priklopis in z dovoljenjem prevzames nadzor in mu pokazes kaj pac mislis.

2. druga zadeva je Remote Destop. To je v bistvu mini Terminal server. V bistvu se ti priklopis na oddaljeno masino in v oknu vidis kaj se dogaja, itd. Na XP pro masini je lahko prijavljen samo en uporabnik. Torej, si lahko prijavljen normalno ko sedis za racunalnikim ali pa oddaljeno. Ne moreta pa bit dva uporabnika hkrati. To je mozno samo v server verziji.

To zadevo sklopis tako:
1. start, desni klick na My Computer in properties. Remote tab in odkljukas Allow users to connect...
Potem se lahko user connecta s pomocjo Remote Desktop aplikacije (najdes v Start meniju). Ce user ne uporablja XP-jev najdes posebne odjemalce na XP CD-ju. Drugace pa lahko tudi dodas komponento, s katero ne rabis posebnega programa ampak samo web briowser - recimo IE.

Koci ::

Zelo natančno in obsežno
Hvala! :))

Nemelk ::

a tisti, čigar zaslon gledaš, ve, da ga nekdo opazuje???
Nemelk ™

branko_bm ::

"On ti poslje povabilo,..."

andrej ::

Pri prvi zadevi vsekakor ve. Prvic zato, ker ti poslje povabilo. Drugic pa ko se priklopis pa ti more to dovolit. Vendar je Remote Assistance samo za hitro pomoc. Ce pa hoces na racunalu delat, potem je bolje uporabit Remote Desktop.

Na XP Pro bo on vedel da nekdo dela, ker je lahko naenkrat prijavljen samo en uporabnik - lokalno ali remote. V bistvu ce se prijavis remote potem on ne more delat, in obratno. Ce nekdo dela na masini in se ti remote prijavis potem se on avtomatsko odjavi. V bistvu ne gre za pravo odjavo, ker njegovi programi se tecejo naprej, samo welcome screen se pojavi, da se ne vidi kaj ti delas. Ce pa ti delas remote, pa se nekdo na masino prijavi, potem tebe XP-ji odjavijo... Tak je na XP pro. Na server je lahko vec uporabnikov prijavljenih istocasno. Ta zadeva je recimo zlo uporabna ce mas computer v sluzbi pa moras nekaj nujno naredit, ali kaj podobnega...

Za vsakega uporabnika, ki mu hoces dovolit remote povezavo, mu moras to posebej dolocit na tistem remote listicu.

Koci ::

kaj pa če mam tist računalnik v službi na mreži, se pravi, če je mrežni internet) in ali mora tist rčaunalnik v službi met tudi windowse xp?

andrej ::

racunalnik, ki ga zelis tako nadzorovat mora met XP-je. Tvoj lokalni racunalnik s katerega nadzorujes oni drugi PC pa ne rabi laufat XP-jev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

remote desktop

Oddelek: Operacijski sistemi
241989 (1274) gorenjc
»

Remote Desktop Connection

Oddelek: Programska oprema
111991 (1437) _spirit_
»

IP po e-posti

Oddelek: Pomoč in nasveti
262304 (1812) detroit
»

Kako v windowse XP direktno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101194 (962) hruske
»

remote desktop

Oddelek: Pomoč in nasveti
6996 (909) andrej

Več podobnih tem