Forum » Programska oprema » Namestitev programov za določenega uporabnika v WinXP
Namestitev programov za določenega uporabnika v WinXP
Borci ::
Zanima me, ali obstaja kaka možnost/program, da inštaliraš določen program samo za določenega uporabnika. Vem, da nekateri programi ponujajo možnost current user/all users. Vendar to ponujajo le redki.
Nameščenih imam ogromno razvijalskih programov in vsak si ob zagonu "prisloni lonček", ter zavzema nepotreben prostor in bremeni delovanje računalnika. Tako bi si ustvaril več uporabnikov in vsak bi bil namenjen določenim programom. Vendar se ta program ne bi smel naložiti pri prijavi drugih uporabnikov.
Upam, da ste razumeli, kaj želim imeti.
Pozna kdo rešitev?
Nameščenih imam ogromno razvijalskih programov in vsak si ob zagonu "prisloni lonček", ter zavzema nepotreben prostor in bremeni delovanje računalnika. Tako bi si ustvaril več uporabnikov in vsak bi bil namenjen določenim programom. Vendar se ta program ne bi smel naložiti pri prijavi drugih uporabnikov.
Upam, da ste razumeli, kaj želim imeti.
Pozna kdo rešitev?
BBB ::
Rrazumel sem, kaj želiš. Isto zanima tudi mene. Zanima me še to, ali administrator lahko določi, kateri direktoriji bodo vidni in dosegljivi določenemu uporabniku (tako kot naprimer pri običajnem FTP serverju). Uporabnikom pa bi dal na možnost kreiranje le poddirektorijev v njim vidnih direktorijih, nič pa na rootu. Ali WinXP to sploh omogoča?
Borci ::
Kar se map tiče niti ni taki problem.
Z desno tipko klikneš na želeno mapo in pod properties klikneš na zavihek security, ter tam nastavljaš kakšne pravice ima določen uporabnik ali grupa. (moraš imeti NTFS sistem)
Moje vprašanje je zelo uporabno in prepričan sem, da je že kdo poskušal kaj podobnega in mogoče je našel kako rešitev.
Mogoče sem izbral preveč splošen naslov teme, ki nikogar ne pritegne, saj zveni preveč preprosto in marsikdo teme sploh ne prebere.
Se pa priporočam za vsak odgovor.
Z desno tipko klikneš na želeno mapo in pod properties klikneš na zavihek security, ter tam nastavljaš kakšne pravice ima določen uporabnik ali grupa. (moraš imeti NTFS sistem)
Moje vprašanje je zelo uporabno in prepričan sem, da je že kdo poskušal kaj podobnega in mogoče je našel kako rešitev.
Mogoče sem izbral preveč splošen naslov teme, ki nikogar ne pritegne, saj zveni preveč preprosto in marsikdo teme sploh ne prebere.
Se pa priporočam za vsak odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Borci ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux Mint 12 zunaj, ponuja dobro staro gnome izkušnjoOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15131 (11217) | Icematxyz |
» | [linux]onemogočanje namestitve določenega programa...Oddelek: Operacijski sistemi | 1389 (1283) | 'FireSTORM' |
» | Limited user (w2k)Oddelek: Operacijski sistemi | 950 (892) | alesrosina |
» | Windows 2003 Server razlike?Oddelek: Operacijski sistemi | 2468 (1828) | andrej |
» | Nevidnost nekaterih rac. v winNTOddelek: Pomoč in nasveti | 859 (773) | ABX |