» »

Racunalnik P333 in njegov bios

Racunalnik P333 in njegov bios

Border ::

Oj

Mam en problem. Imam namrec racunalnik P333 in prejsni teden sem se malo igral, ker mi ni delal disketnik. Pa sem poskusu vse, menjal disketnik, kable... in se vedno nic... drugace pa mi gor normalno delujejo WIN XP pro... okej, pustimo ta disketnik...

Naslednji korak je bil poseg v BIOS. Tam sem samo izbral "prvotne nastavitve biosa" in od takrat naprej se masina sploh ne odziva vec???? Sploh se mi ne zazene!!! Kaj narediti????

qrof ::

Izklopi računalnik iz elektrike. Odstrani CMOS baterijo in pusti stati računalnik nekaj časa(15min), da se nastavitve izbrišejo. Daj jo nazaj, odklopi floppy in ga poskusi prižgati. Preveri tudi, ali so spomin in grafična kartica dobro notri v režah, prav tako disk kabel in napajanje matične plošče iz napajalnika.

Če si slučajno skuril bios (najpogosteje se to zgodi, če ga flashash), ti priporočam naročilo novega na www.recoverybios.com - Italijani ga še isti dan pošljejo in traja cca 2 dni za dostavo. Stane pa okrog 16 EUR.

lp

Lej pred tem mi je racunalnik normalno deloval, potem pa ko izbral tole ""default bios settings"" natsavitev v BIOSU, resetiral in se ni vec zagnala masina... a mislite da je bios zazgal???

ja baterijo sem vzel ven... in se je comp ponovno pobral... javlalo mi je kao da je CPU menjan... potem sm se mal pospilal v BIOSU in zdej dela...

Eno vprasanje se????

Kje se v BIOSu nastavi, da ko se ti WINSI zaprejo in napisejo "Sedaj lahko ukasnete racunalnik!", da lahko ugasnes s pomocjo gumba POWER ON/OFF na skatli?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514358 (3524) MasterKiD
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

307103 (6550) Cervantes
»

BIOS FLASH - Problem - NUJNO

192007 (1759) steiner
»

Hude težave z računalnikom 286. Prosim pomagajte