Forum » Omrežja in internet » router + staticni IP - ne dela
router + staticni IP - ne dela
raven ::
Pozdrav,
problem je v tem, da odkar so mi dodelili staticni IP, ne znam nastaviti routerja, da bi mi delala povezava.
Domnevam, da moram PPPoE protokol (tega sem imel nastavljenega z dinamicnim IP-jem) spremeniti v static IP - tukaj se mi pa zatakne:
v nastavitvah za static IP v routerju so naslednje opcije:
- LAN IP address (tukaj sem vpisal IP routerja)
- Static IP address (sem sem vpisal dodeljeno IP stevilko)
- Static Subnet mask (tukaj mi avtomatsko napise 255.255.255.0)
- Static Primary DNS (vpisem 193.189.160.11)
- Static Secondary DNS (vpisem 193.189.160.12)
ter
- Static Gateway (tukej se mi pa zatakne - domnevam da moram tukaj vpisat IP rouetrja, kot mam to narejeno v windowsih, ali moram to zadevo dobiti od siola?)
pa se to:
domnevam da mi v TCP/IP nastavitvah v windowsih ni potrebno spremeniti nicesar (sedaj ko imam staticni IP):
- IP address (vpisano imam stevilko routerja s spremenjenim zadnjim delom)
- Subnet Mask (255.255.255.0)
- Default gateway (IP routerja)
ter DNS-e od siol-a
Ima kdo kakso idejo?
Hvala za odgovore
Raven
problem je v tem, da odkar so mi dodelili staticni IP, ne znam nastaviti routerja, da bi mi delala povezava.
Domnevam, da moram PPPoE protokol (tega sem imel nastavljenega z dinamicnim IP-jem) spremeniti v static IP - tukaj se mi pa zatakne:
v nastavitvah za static IP v routerju so naslednje opcije:
- LAN IP address (tukaj sem vpisal IP routerja)
- Static IP address (sem sem vpisal dodeljeno IP stevilko)
- Static Subnet mask (tukaj mi avtomatsko napise 255.255.255.0)
- Static Primary DNS (vpisem 193.189.160.11)
- Static Secondary DNS (vpisem 193.189.160.12)
ter
- Static Gateway (tukej se mi pa zatakne - domnevam da moram tukaj vpisat IP rouetrja, kot mam to narejeno v windowsih, ali moram to zadevo dobiti od siola?)
pa se to:
domnevam da mi v TCP/IP nastavitvah v windowsih ni potrebno spremeniti nicesar (sedaj ko imam staticni IP):
- IP address (vpisano imam stevilko routerja s spremenjenim zadnjim delom)
- Subnet Mask (255.255.255.0)
- Default gateway (IP routerja)
ter DNS-e od siol-a
Ima kdo kakso idejo?
Hvala za odgovore
Raven
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
AndrejS ::
Static Gateway (tukej se mi pa zatakne - domnevam da moram tukaj vpisat IP rouetrja, kot mam to narejeno v windowsih, ali moram to zadevo dobiti od siola?) .
Prav imaš , da moreš vpisati IP routerja. Samo ne tvojega ampak siolovega!
raven ::
no ta informacija mi je manjkala - hvala (a se mogoce gateway IP da dobit na siolovih straneh - ne najdem)
kaj pa TCP/IP nastavitve - so OK (tukaj pustim gateway IP od mojega routerja)?
Hvala
CaqKa ::
če se ne motim je gateway takšen kot tvoj statični ip le da je na zadnjem mestu enica. torej xxx.xxx.xxx.1
MadMax ::
In zakaj bi routerju sploh vpisoval dodeljen statični IP?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
SasoS ::
Routerju ne vpisovat nobenih IPjev. Ti samo normalno skonfiguriri PPPoE povezavo z dinamičnim IPjem, SiOL pa ti bo že vsakič dodelil isti IP. Zato ker gateway je odvisen od tega kje se nahajaš in NI tvoj_ip.1.
Caqka, zbudi se. Zakaj bi routerju vpisoval dodeljen IP-kdo pa routerju pove, ali imaš dodeljen statični ali dinamični IP?
Kje si ti tle prišel na switch, mi ni jasno....
Off topic: a je tvoj podpis sploh v skladu s pravili?!?
Kje si ti tle prišel na switch, mi ni jasno....
Off topic: a je tvoj podpis sploh v skladu s pravili?!?
CaqKa ::
zato ker je tip povedal da ima statični ip.
switch se pri adslu uporablja kadar imaš dinamični ip. lahko kupiš kar switch namesto routerja. router pa se v glavnem bolj uporablja kadar ima statični ip, preko katerega dobivaš v WANu internet in ga šeraš na LAN.
jaz vem da pri kablu morem v router vpisat fiksni ip. in kolkor se spomnim starih tem ga je tudi pri adslu potrebno. samo da pač tam izbereš oni pppoe
switch se pri adslu uporablja kadar imaš dinamični ip. lahko kupiš kar switch namesto routerja. router pa se v glavnem bolj uporablja kadar ima statični ip, preko katerega dobivaš v WANu internet in ga šeraš na LAN.
jaz vem da pri kablu morem v router vpisat fiksni ip. in kolkor se spomnim starih tem ga je tudi pri adslu potrebno. samo da pač tam izbereš oni pppoe
Eh, ne razumeš..... Pa pusti zdej kabelske modeme ob strani, ker nimajo kaj dosti skupnega z ADSLjom.
Jaz sem tudi pred dobrim letom dal vklopit statični IP, pa nisem na routerju nič spreminjal. Get the point?
Če maš dinamiko-nimaš kaj vpisovat, ker se itak spreminja. Če maš statiko-zakaj bi karkoli spreminjal? Pač router ob vsakem morebitnem rekonektu pobere iste nastavitve (saj ne bo po enem tednu rekel: Ej, ti maš pa statiko! Ne bom več delal dokler me pravilno ne skonfiguriraš!).
Jaz sem tudi pred dobrim letom dal vklopit statični IP, pa nisem na routerju nič spreminjal. Get the point?
Če maš dinamiko-nimaš kaj vpisovat, ker se itak spreminja. Če maš statiko-zakaj bi karkoli spreminjal? Pač router ob vsakem morebitnem rekonektu pobere iste nastavitve (saj ne bo po enem tednu rekel: Ej, ti maš pa statiko! Ne bom več delal dokler me pravilno ne skonfiguriraš!).
McHregec ::
CaqKa ostani ti pri svoji trieri pa ne govorit bedarij o adslju. Torej v routerju moreš izbrat PPPoE način povezovanja in vpišeš iste podatke kot si jih za dinamični ip. Dodeljenega ipja ti ni treba nikamor vpisat razen, če imaš okence "Assigned IP Address _IP_ (optional)" pa še tu ga ni treba ker dela adsl z ali brez vpisanega statičnega ipja.
Destroyer Of The Worlds.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napaka 651Oddelek: Omrežja in internet | 4320 (4015) | miraldi |
» | Problem z switchomOddelek: Omrežja in internet | 1441 (1130) | amigo_no1 |
» | Router se ne poveže!! Mogoče kdo ve zakaj?Oddelek: Omrežja in internet | 2449 (2291) | BlueRunner |
» | T-2 in LinuxOddelek: Omrežja in internet | 3609 (2819) | roscha |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4538 (4088) | BBB |