» »

phpbb2 razširitev baze

phpbb2 razširitev baze

Taras_Bulba ::

Živjo!

Zanima me, če je že kdo tukaj v phpbb bazo dodal v obstoječe tabele še kakšna polja. Konkretno me zanima za tabelo users, kamor bi dodal še tri ali štiri polja. Gre se za to, da imam uporabnike strani, ki so tudi uporabniki foruma, ne želim pa imeti podvojenih tabel za uporabnike. V tabeli bi bile dodatno zapisane še neke stvari.

Torej a obstaja nevarnost, da se forumu scufa, ker bo imel preveč polj, al bo delovalo normalno? Konec koncev lahko poskusim na blef, sam... se mi ne da pol zajebavat, če gre kej preveč narobe.

McAjvar ::

naceloma, ce dodas nove stolpce, ne bi smelo biti tezav. pod pogojem, da programje iz baze klice stolpce po imenih (in ne, kot nekaj ljudi pocne, recejo select *, pol pa recejo nulti stolpec izpisi tam, prvega tam, drugega pod mizo, etc., namesto da bi tudi stolpce klicali po imenih). tako da menim, da ne bi smel imeti tezav, ce dodas se nekaj stolpcev.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Taras_Bulba ::

Ne ne tole selectiranje * se ne bo dogajalo. Bolj me skrbi, da to počne phpbb in potem zadnji stolpec da "pod mizo" in predzadnjega "v predal". Bom en backup užgal in se potem mal igral >:D

McAjvar ::

tako se dela :)
in glede na to, da mi nekateri pridigajo, da je phpbb zgled dobre php kode, menim, da ne bi smel imeti problemov. :D
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Access (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
647518 (5576) travica
»

[Oracle] Osnovno povpraševanje problem

Oddelek: Programiranje
151964 (1605) zdravc
»

Kakšnih sprememb si želite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
928510 (6885) Bor H
»

Pomagajmo Roadkillu skonfigurirat Slacka

Oddelek: Operacijski sistemi
242158 (1659) Roadkill
»

PHP/HTML strokovnjaki help!

Oddelek: Izdelava spletišč
261861 (1572) TheHijacker

Več podobnih tem