Forum » Strojna oprema » Kje kupiti kondenzatorje za MB
Kje kupiti kondenzatorje za MB
cryptozaver ::
Moja uboga MB je fuc zaradi nekaj usranih kondenzatorjev, ki so odpovedali sodelovanje po manj kot dveh letih. ??
Masino sem peljal na servis, sedaj pa ze en teden jokajo, da so tezko dobavljivi in naj pocakam. To pa ne morem.
MB=MSI 815 pro ms-6337 (Intel proc.)
Ve kdo kje bi zares dobil teh nekaj kondlnov? Vrednosti so standardne 1500 microF dimenzije pa ne!
Masino sem peljal na servis, sedaj pa ze en teden jokajo, da so tezko dobavljivi in naj pocakam. To pa ne morem.
MB=MSI 815 pro ms-6337 (Intel proc.)
Ve kdo kje bi zares dobil teh nekaj kondlnov? Vrednosti so standardne 1500 microF dimenzije pa ne!
Azrael ::
Ugibam: premer 8mm ?
V HTE imajo take z 10mm premera, takih z 8mm, pa nikakor ne dobijo. Ne vem ali so res kondenzatorji z 8mm premera tako posebni, ali pa le premalo težimo zanje.
V IC so bili nazadnje taki težki frajerji, da bi najraje videli, če bi še sam nabavil in bi oni samo pokasirali maržo...
Približno leto dni nazaj so plošče z napihnjenimi kondenzatorji obnavljali v Sunrise, cena 6000 SIT in so zamenjali vse kritične kondenzatorje, tudi tiste, ki niso bili napihnjeni. Kondiči (Low ESR) so bili pravilnih dimenzij in delo kvalitetno opravljeno. Ali to še delajo ne vem, če te zanima vprašaj.
Obstaja pa še možnost da kondenzatorje vzameš z neke fuč plate in upaš na najboljše.
LP, Azrael
V HTE imajo take z 10mm premera, takih z 8mm, pa nikakor ne dobijo. Ne vem ali so res kondenzatorji z 8mm premera tako posebni, ali pa le premalo težimo zanje.
V IC so bili nazadnje taki težki frajerji, da bi najraje videli, če bi še sam nabavil in bi oni samo pokasirali maržo...
Približno leto dni nazaj so plošče z napihnjenimi kondenzatorji obnavljali v Sunrise, cena 6000 SIT in so zamenjali vse kritične kondenzatorje, tudi tiste, ki niso bili napihnjeni. Kondiči (Low ESR) so bili pravilnih dimenzij in delo kvalitetno opravljeno. Ali to še delajo ne vem, če te zanima vprašaj.
Obstaja pa še možnost da kondenzatorje vzameš z neke fuč plate in upaš na najboljše.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
cryptozaver ::
Premera ne vem ker mam comp na servisu. Kot so mi zagotovili nikjer v LJ nimajo takih elektrolitov na zalogi, ker je povprasevanje prekomerno ???
Ce dam pa stare noter, bom samo ves nervozen cakal kdaj bo spet kaj crknlo.
Sunrise? Ze tipkam mail.
Ce dam pa stare noter, bom samo ves nervozen cakal kdaj bo spet kaj crknlo.
Sunrise? Ze tipkam mail.
sinko999 ::
lej jaz sem jih bil zemanjal na moji plati pa niso bili istega premera namesto 8 sem dal 10 in sem jih zamenjal 14 komadov pač se kondenzator položi in ja plata še dela danes. Pač paziti se mora ko se odlotava da se ne poškoduje kaka plast matične plošče.
Ni? ni ve?no !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD se ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 1011 (614) | DeeCoy |
» | Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13016 (9786) | Pyr0Beast |
» | Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15407 (11087) | Pyr0Beast |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8781 (7440) | Pyr0Beast |
» | Popravilo matične plošče (komdenzatorji)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1413 (1336) | Smorny |