» »

Kabel internet v LJ

Kabel internet v LJ

B_Marley ::

No, zaj jaz sem drugace iz MB zaj pa pac studij pa to, in sem se znasel v LJ. In me zanima kak je z kablskim internetom v LJ. Ugotovil sem ze da je preko ARNESa najceneje, ampak ARNES ima pogodbo s Telemachom. V MB kjer je samo en ponudnik CATV ni problemov, tukaj pa se enostavno ne znajdem. Kako vem da ima Telemach tudi tam kjer stanujem svoje omrezje in da bo mogoce dostop do interneta? Vsak nasvet bo dobrodosel...ali pa ce ima kdo kaksne slabe izkusnje s tem ponudnikom kabelske.
She is electric. Can i be electric too?

Slowenc ::

Ja poklič na Telemach, ane?

Drugač pa pri tebi ne pride v poštev ADSL, ker kot študent si verjetno ne moreš privoščit še isdnja. Pa če jest kej vem, moraš pogodbo podpisat za eno leto, če greš preko Arnesa. Najboljš da greš na Telemachovo stran in mal pregledaš cenike in se nato odločiš.
Skiny gate.

b ::

Saj ni 100 ponudnikov... infrastrukturo ponujata Telemach in Ljubljanski kabel, mislim da drugih ponudnikov CATV v Ljubljani ni, aja, en je se tam v BS-3, ampak to je bolj kurioziteta, tako kot njihov dostop do interneta (po mojih informacijah).

Tako Telemach kot LJ-kabel ti ponujata moznost izbire vec razlicnih ponudnikov dostopa do interneta. Pri obeh je mozen dostop preko Arnesa in drugih, komercialnih ponudnikov. Katerega bos izbral je pac tvoja stvar. Vsi pogoji so dostopni na spletnih straneh CATV ponudnikov in na njihovih (brezplacnih) telefonskih stevilkah.

Mimogrede, Telemach kot ISP (za koncne fizicne stranke) ni posebej cenjen, zatorej je skoraj nujno, da v primeru, da je omrezje Telemachovo, izberes enega drugega ponudnika. Cene imajo boljkone vsi iste. Pri Lj-kablu tega problema ni, ker ni ISP, ampak samo ponuja svoje kabelsko omrezje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b ()

Rotty ::

Mimogrede, Telemach kot ISP (za koncne fizicne stranke) ni posebej cenjen, zatorej je skoraj nujno, da v primeru, da je omrezje Telemachovo, izberes enega drugega ponudnika. Cene imajo boljkone vsi iste. Pri Lj-kablu tega problema ni, ker ni ISP, ampak samo ponuja svoje kabelsko omrezje

Hmm ne vem zakaj vedno pljuvate po Telemachu..ker meni je vedno delal kot ura in vsem mojik kolegom tudi, kar pa tudi približno ne moremo govort za npr. SIOL...
Res so mel probleme pred DOCSIS modemi, zdej pa problemov več ni...

b ::

Enkrat sem bil Telemachov uporabnik in je linija delala hitreje, kot bi morala (ene 3mbps download), ampak upload pa ni sel niti 128k. Ja, to je bilo pred DOCSIS-om. Ampak tudii pred kaksnega pol leta sem bil pri prijatelju, ki je Telemachov uporabnik, pa je imel obupen delay (okrog 100ms). Sem preveril, ni bilo nobenih p2p programov pognanih, sam sem bil na liniji.

Dopuscam moznost, da bi sicer lahko imel vec srece, ampak po mojem je se vedno bolje izbrat enega od drugih ponudnikov. Fizicne povezave pa ima Telemach popedenane kar OK, sam sem trenutno njihov uporabnik, pa ni nobenih problemov, ampak imam drugega ISP-ja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

telemach, lj kabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
555229 (4188) prideb
»

kabel na arnese?

Oddelek: Omrežja in internet
10967 (810) Soprano
»