» »

NAPAJLANIK - ugašanje računala!

NAPAJLANIK - ugašanje računala!

black block ::

Zanima me sledeče, ker em zagrizen overclockar vsega in svačega(celo miške) >:D, me zanima sledeče PC se mi po nekaj urnem delu ugasne sam od sebe je overclokan iz 700MHZ na 933 se pravi mamaplata je na 133MHZ x 7 z GOLDEN ORBOM in TEMPERETURA je tam nekje po 3 urnem nenehnem delu 45 stopinj ali malo manj!:\, ZAKAJ se
mi HUDIČ ugaša, napajlanik je standarden RAM me MICRON 133 CAS 3! Se pravi da to je cool? Se pravi ali naj kupim NOVO ohišje s 300W napajlanikom ali ne? Vaša mnjenja in izkušnje ZELOO zaželene! Hvala v naprej

LP
why serve in HEAVEN if you can rule in HELL

Binji ::

Kako je lahko napajalnik Micron 133 CAS 3? Si ti mal zamesal ram pa napajalnik? Drugace pa ne bi blo slabo ce bi si nabavu enga 300W.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

morphling1 ::

Presvoh napajalnik in nic drugega, sem imel enak problem pri TB , ko sem ga navil na 1500 pri voltazi 2V sem mi je racunalnik ugasnil, najveckrat ce sem sel na net, imel pa sem Macase 300W napajalnik, ki sem ga lepo placal zato ti tega odsvetujem , potem sem ga pa zamenjal z Sunny 300W in mi dela brez problema tudi pri 1630 in 2.4V , kupljen pa je bil v Megahitu, Macase(piece of shit) pa v Mlacomu.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

zile ::

Ker proc maš ? AMD ali Intel ?
Napajalnik ni preslab, najbrž je kaj narobe z njim.
Sem že vidu primer pri prjatlu, ko je žička na atx konektorju (tisti, ki pride iz napajalnika) "skočila" oz. "zlezla" ven iz ležišča in povzročala da je enkrat comp delu, enkrat ne, včasih pa se tud pržgal ni.
Predvidevam, da velikrat odklapljaš in priklapljaš ta kabel na plato, zato prevewri če so vse žičke v svojih ležiščih.
LP

OZZY ::

zile: Če ma golden orba potem ma intel. Verjetno p3-700@933. Zanj bi bilo dost kak 250w napajalc. Resetiranje in ugašanje je lahko posledica prešvoh napajalnika. Še ena posledica je zmrzovanje.
Go with the flow.

Ok, potem pa še toliko boljš. Pentium torej pokuri manj watov energije. Moje mnenje je da ima defekten napajalnik oz. kakšen del (kabli).
Hector: Koliko watov je napajalnik sploh sposoben dovajat neprestano računalniku ?

Heh

dobr ste me zmešal, seveda to je INTEL procesor8-), stvar je sledeča računalo dela ene par urc in potem se smodejno ugasne(k srela z jasnega) napajalnik mam čist navaden 240V noter al 230 V ? Ne vem kok daje powra naprej nimam pojma vem le da bi stvar morala lepo delat saj RAM je od MIcrona CAS 3 sicer ampak ta dela tud na 150 pr men je zdaj 133 pa mi tole serje, a pol je napajlanik al ne? Sej procesor se ne pregeva pr 45 stopinjah al se? Sice rkej dost se ne da več nardit saj ma že GOLDEN ORBA + notranje hlajenje (2x ventilator) aja pržge se vedno in tud ugasne se vedno lepo brez problemov tako da mislim da ni slabo priključen! Hvala :\

Napajalna napetost je 230V ja.
Napajalnik je pa lahko 200W al pa 235W, 250W, 300W, itd.
Da se ne bo na koncu izkazal, da maš kšen desktop comp 135W, v kar pa dvomim, če praviš da si zagrizen overclokar :\
Povej še ali se ti comp ugasne tudi ob nenavitem procesorju ?
LP

yjj ::

Ni nujno da ugaša zaradi napajalnika, 933mhz je za p3 kar visoka meja

Aja še neki za v pomoč voltaža pr plati je 1.8V se pravi kr visoka, noter mam en kup robe od dodatnih hladnjakov do >:D LIVE kartice, hm?:\

LP

ps
v Mlacomu tridjo da je napajalnik KRIVEC!

cyber ::

ja skor vedno je napajalnik jaz sem imel podobne težave ker sem imel pač za en kurac napajalnik,seveda vse dokler nisem še bolj dodatno navil procesorja ko sem imel ga 633@933do 950,seveda imam štiri velike ventilatorje pa še na ćipsetu ventilatorček pa na grafični pa na procesorju seveda, napajalnik je pa bil 230 W takrat še je vse delalo ok pol sem pa ga navil sicer sem že takrat odklopil cdr om ,nato sem navil na 980 kar ga imam sedaj pa sem moral odklopit tudi disketnik da mi je delal nakar sem rekel tak več ne bo šlo treba je kupit nov napajalnik in zdej dela z 300W napajalinikom zelo stabilno nič več zmrzovanj in ugašanj ter blue screenov.

aha lahko še vprašam kiri napajalnik imaš? Ker mi je prej
Binji sveoval ne nakup Maccase in jaz bi glih tega ubodu:D al ne!
Lp:O

element ::

Zihr je napajalc. Kup napajalnik Sunny 300W, to bi mogl bit zadost :D. Drugač pa sam za informacijo je itaq 70% napajalnikov zanič (ne ustrezajo standardom)... Jest sm pr prjatlu, k je mel 200w napajalc prklopu gor D800 pa je sam počl pa konc. Je varovalka notr šla. Ko sm ga odfnu je bil tak, k da bi ga s kokakolo polil, iz kondenzatorjev se je kr' neki vn cedil, polhn prahu zalimanga po delih... Kriza! Pol si je kupu 300w napajalc in zdej dela k podmazan. :D

Ok samo še neki KJE NAJ DOBIM tega SUNA nkjer ga NIMAJO!!!??:'(:'(

morphling1 ::

Mogoce je mislil Sunny, tega 300 W imam jaz, z njim sem zamenjal Macasea , ki ni bil dobr, kupljen pa je v Megahitu okoli 11000sit
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

m2000 ::

Jaz imam C700@933 (oz. zdaj 945) + golden orb + 2x 8cm venta noter v BIG tower en direktno na orba en pa na kartice, matrox na 110% + 1 vent od 486 (12v) pa še eno grafično za drugi monitor, pa sound pa TV pa dva 7200 diska + včasih še en na Rack pa CD in flopy. Modem je ext na com. 320 RAM (en je celo 100 c2 na 125) Vse to dela kot je treba z 1x 200W napajalnikom. Temp je od 29 do max 39. Matrox z ventom 30, board pa 32 (skoraj vedno).

Verjetno ja kakšna napaka na kablih. Po vašem pretiravanju bi za to rabil 400W stvar.
gadblesdekvin!

Dokayano sicer je da je največji krivec za te probleme ravno zvočna kartica LIVE li porabi/požre FUUL power supplaya:'(, tako da če nimate LIVE kartic(ki so pr nas ful razširjene) potem je to v redu če jo pa mate in še kaj navito in malo too much zadevc noter potem JE KRIV NAPAJLNIK ke rnima zadost powra(vir OVERLOCKERS GUIDE), ČE PA M2000 ima še live kartico je pa svojevrsten fenomen>:D, vprašanje se postavlja M2000 imaš LIVE kartico ali ne?:\

m2000 ::

Odgovor je NE, navadno PCI 128.

Če kdo hodi v Graz, tam imajo DSE 300W P3/P4 za 600 ATS (-12% davka)8-O
Sunny 420W za 1200 ATS:D

Ne pozabite na prevoz + vinjeta.
gadblesdekvin!

:D he sm nabavu 300W žvau LOGITECH pri Iskra rač. za enkrat po 5 urah dela dela vse brez težav zgleda da je to res bil napajlanik;(, hvala vsem za POMOČ!

lp:))

hector, kakšn live, dej nehi no a si na glavo padu? Live ful požre, ja jest sm pa papež! Prjatu ma live, pa 200w napajalc, pa mu nč ne crkava (P3 866, gf2, sb live, 20gb, bx133 raid, pekač...). >:D

:D
no seveda izjeme so mogoče nč ne pravim če ne sem pa že s ful ljudmi govoru in vsi ki overlokajo zadeve čez ene 200MHZ pri starejših platah majo probleme pri napajalnikih so pa izjeme ampak ne prav velik če si pa ti tik pameten pa povej ZAKAJ? SE JE UGAŠAL! >:D:D

Sej sm že povedu, da je kriv napajalc, premal štroma. Krivec za to pa ni live, ampak vse skupaj. Možno pa tud, da je bil live, samo močno dvomim. Samo da se je zdej uredil. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716839 (8878) Vlad Tepeš
»

računalnik mi zmrzuje

Oddelek: Pomoč in nasveti
111059 (909) Modri dirkač
»

Hackerji kje ste ?! Sistemske napake...

Oddelek: Pomoč in nasveti
131272 (932) Mr.B
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684588 (3629) rc-car

spet Duron!grrr...

Oddelek: Strojna oprema
153702 (3266) celica

Več podobnih tem