» »

računalnik mi zmrzuje

računalnik mi zmrzuje

bostjan1s ::

Torej imam amd-ja 1200/266 msi kt266pro plato 256 mb DDR rama Geforce mx400 grafično, macasino ohišje(300w)

Problem:
Ko igram igre, po nekaj časa mi slika zmrzne na računalniku(zvok pa se skoz ponavlja), a winamp recimo pa medtem nemoteno deluje v windowsih. Računalnik moram nujno resetirat. A je možno da so rami(pol bi po moje vse zmrznilo), grafična?? al je kaj druga ..... v windowsih pa nikoli ne zmrzne tudi če poganjam neke zahtevne aplikacije in se pri tem proc še bolj zagreje(max 50 stopinj)

aja še tole 3.3 voltno voltažo imam 3.18 tu je največje odstopanje....

bastadu ::

Sem čul da so macase napajalniki za en qrac, mogoče je to krivo...

cyber ::

Poskusi z drugimi driverji od grafične kartice, v kolikor ni nič navito,to se ti lahk tud dogaja recimo če je fsb previsok in ramu ne odgovarja, potem prevelika temeperatura, takrat isto sam v igrah zmrzne na takšen način kot se ti to dogaja, poskusi jo mal zmanjšat vsaj pod 50 full load.
Po mojem je temeperatura tisto, kar ti dela težave poskusi jo zmanjšat vsaj za kaki dve stopinji pa bodo težave minle v kolikor nimaš odprtega ohišja ga mal odpri pa potem poskus, s tem ko boš ga odprl boš ziher pridobu vsaj dve stopinji na procesorju in to ti lahko pomeni konec težav, in če ti ne štekne pol veš kje so bile težave.
Pri temperaturi začni najprej potem pa veselo naprej.

bostjan1s ::

sem poskusil temparatura ni kriva, ker mi je zmrznil ko sem ga prižgal in takoj šel v igro(proc, 35 stopinj) še kakšna ideja??

TuXterrestrial ::

Sem imel podobne probleme in sem jih rešil tako da sem ram dal na drugo podnožje. Zdaj mi dela vse ok. Imel sem celo take probleme da mi je nekatere igre ven metal pri drugih pa mi je zmrznilo. Nekaj časa sem Micron 133 Cas2 imel nastavljeno na 100MHz po tistem pa brez problema na 133MHz/CAS2.

MTB ::

Katero zvočno kartico imaš? Pri SB Live zna biti dostikrat podobna težava. Inštaliraj si še nove 4in1 gonilnike. Poglej si še ta članek o PCI lateny patch-u in ga inštaliraj. To je vsaj pri meni rešilo večino problemov. Mašina mi zamrzne le še pri Red Faction, za kar pa še nisem našel rešitve. Čudno.

RS

bostjan1s ::

Neki zanimivega sem še odkril, če grem v igro z prižganim winampom mi winamp nemoteno dela tudi po zmrznitvi računalnika!!! mogoč je z rami vse ok?? bom grafično zamenjal.....;(

tha_man ::

Pojdi v DxDiag in poskusi disablat agp acceleration (oz. neki podobnega - tam so tri gumbi, za DirectDraw, Direct3D in nekaj v zvezi z AGP-jem). Že dva frenda sta imela podoben problem z zmrzovanjem računala v igrah (oba imata MX), pa sem s tem pri obeh rešil težavo.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

promocija ::

Jaz sem sicer imel Voodooja3 ampah sem imel iste težave. Potem sem pa inštaliral druge driverje pa mi je vse dela brez problema!

meacho ::

Probi zamenat bios na kakšno starejšo verzijo!
Men je to pomagal!!

LuiIII ::

Tudi sam imam točno enak problem, in to kar na dveh mašinah. Zanimivo pri tem je to, da imata obe ABIT KG7 osnovne plošče. Ena ima MX druga GF2 pro grafično. Sem poiskusil s ročno nastavitvijo IRQ-jev in sem pridobil malo stabilnosti. A ne zadosti. Zanimivo je tudi, da sem na eni mašini zaradi tega skurigl grafično. Nič ni bila navita samo nekajkrat se mi je v directx aplikacijah (igrah) obesila. GF2 pro. In to v močno zračenem ohišju, kjer je temperatura za 1C višja kot izven ohišja. Pa tudi napajalnik nima veze pri tem. Na eni mašini imam Macase 300W, na drugi pa Enermax 425W. Verjetno je kriva plata saj lepo špona 3.45V namesto 3.3V. Se mi pa, nogo na srce, ta razlika ne zdi tako zelo velika, da bi mi skurila grafično. Ali se pač motim?

Lui

Modri dirkač ::

Mislim da ni bil problem v voltaži, ker sem jaz tudi s tem da sem jo zvišal iz 3.3V na 3.4V pridobil ogromno stabilnosti na sistemu v katerem je tudi Gainwardov GF2Pro. Te nVidia kartice majku jim ... so kot Sblasterji. Moraš jim dodelit svoj IRQ da so stabilne potem pa že voltažo zvišat ker kot zgleda žrejo štrom ful. ;((8-O
Everybody lies!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik zmrzne pri igranju iger

Oddelek: Pomoč in nasveti
486479 (5612) yero7
»

"Zmrzovanje" računalnika?

Oddelek: Pomoč in nasveti
163244 (2952) Hayabusa
»

Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
292159 (1738) teddy81
»

Inno Geforce 4 Ti4200 in zmrzovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
8899 (733) jos81
»

GF4 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191175 (876) BroTheR

Več podobnih tem