» »

Kloniranje SCSi diska

Kloniranje SCSi diska

pkalan ::

Imam naslednjo težavo:IBM-ov računalnik in vgrajen SCSI disk kateri se noče več zaganjat.Operacijski sistem na disku je NT4.0 Workstation ampak to tukaj ne igra nobene vloge ali se mogoče motim?
Error coda je defective drive po testu z DriveFittnessTestu (TRC71023AC3),ko pa ga preverja Adaptecov SCSI kontroler v BIOS-u pa napiše (Start unit request failed).Tako da je nemogoče disk zagnat saj po standardnem postopku ne.Ne morem zagnat operacijskega sistema.
Vprašanje?
Ali obstaja kje kakšen program,ki mi omogoča prenos podatkov iz defective diska na delujoč disk?
Ker podatki na disku so samo do njih ne morem.Poskušal sem že z najmanj 5 programi(GetDataBack,NTFS floppy setup itd.) pa neuspešno.Še najbolj sem se približal z NTFS floppy setup ampak vidi samo delujoč disk defective drive pa je nedostopen.
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem.:)

Lucio ::

Ista stvar se mi je danes dogajala na 18 GB SCSI IBM disku v enem ACER strežniku. Ni in ni hotelo zagnati diska. Problem pa je bil v napajanju. Preklopil sem CD-ROM na drug napajalni kabel in ne na konektor na istem kablu kot je bil disk in stvar zdej dela normalno. To sem prebral na netu in je res pomagalo, pač ne dobi dovolj štroma takoj na začetku in kontroler ne uspe zagnati diska.
Po tem poosegu je strežnik deloval naprej normalno, z diskom ni nič narobe.
Upam da ti uspe.
Metalo pa mi je prav to napako: Start unit request failed. Napiši v google pa boš vidu rezultat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lucio ()

pkalan ::

http://www.pavleck.com/miscellaneous/sc...

Na tej strani sem našel nasvet,kaj bi lahko bilo narobe z SCSI diskov.Mogoče bo kateremu v pomoč.

lp,P:))

CCfly ::

Disk moraš malo potresti. To je meni pomagalo pri dveh SCSI diskih.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava s trdim diskom in ponovnim nalaganjem windowsXP.

Oddelek: Strojna oprema
111473 (1262) amigo_no1
»

Serial ATA 2

261939 (1535) OChack
»

Pomoč - Raptor.

492234 (1622) billy
»

IBM disk zeza (Ic35 40GB)