Forum » Omrežja in internet » ISDN modem in mreža
ISDN modem in mreža
SikiMiki ::
Se opravičujem za svojo lenobo, ampak res se mi ne ljubi brat, če je to že kje zapisano.
Zadeva je sledeča: v službi so 3 računalniki povezani v mrežo. Da je bolj zanimivo, ima eden WIN XP, druga dva pa 98. Do zdaj so na net dostopali preko ISDN routerja, ki pa bo zdaj zdaj crknil, saj vendo bolj pogosto blokira (govorim o 5-10 blokadan v 8 urah). Najcenejša rešitev, ki mi pade na pamet, je ISDN modem (switch za mrežo imam), nisem pa še nikoli share-al neta drugače kot prek routerja. Kolikor vem, pa je to izvedljivo tudi v mreži preko enega samega modema.
Je to izvedljivo ali ne? Bo težko nastavit vse skupaj ali bi se dalo rešit stvar s fiksnimi IPji (da lahko tudi WIN98 vidijo XPje) in gateway-em?
Upam, da se mi nene samo dozdeva, da bi lahko blo tako easy
Zadeva je sledeča: v službi so 3 računalniki povezani v mrežo. Da je bolj zanimivo, ima eden WIN XP, druga dva pa 98. Do zdaj so na net dostopali preko ISDN routerja, ki pa bo zdaj zdaj crknil, saj vendo bolj pogosto blokira (govorim o 5-10 blokadan v 8 urah). Najcenejša rešitev, ki mi pade na pamet, je ISDN modem (switch za mrežo imam), nisem pa še nikoli share-al neta drugače kot prek routerja. Kolikor vem, pa je to izvedljivo tudi v mreži preko enega samega modema.
Je to izvedljivo ali ne? Bo težko nastavit vse skupaj ali bi se dalo rešit stvar s fiksnimi IPji (da lahko tudi WIN98 vidijo XPje) in gateway-em?
Upam, da se mi nene samo dozdeva, da bi lahko blo tako easy
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžična povezava dostopne točke z RuterjemOddelek: Omrežja in internet | 1736 (1382) | čuhalev |
» | Težava pri nastavitvi Linksys WRT160NLOddelek: Omrežja in internet | 5005 (4242) | Spajky |
» | Wireless LAN - Prosim pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1560 (1447) | pujsek_ |
» | Dostop do interneta preko drugega recunalnika - kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2138 (1907) | Ag.Smith |
» | Pomoč glede mreže in interneta?!??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (859) | Simko |