» »

voltaza

voltaza

Sumak ::

zdej sm naviu svojga athlona 1 na 1.2 s tem da sm voltazo zvisu iz 1,75 na 1,85 (kokr pac gre:)
zdej me pa zanima ce se tud i/o voltazo splaca zvisat da bi recmo se mal moci iz njega stisnu al priporocate kej druzga...

sedaj imam 9x133
Oh my God! They KILLED Ke... ahmm... Kenny?

EvilK|NG ::

Absolutno zvisi tudi I/O voltage na kaksne 1.7V al pa na 1.8V !!!
Play your Cards Right !

ChiefThunder ::

I/O voltaža se po default začne pri 3.3v. Če jo greš višat daš dodatno energijo ramu in ostalim karticam, nardiš sistem bolj stabilen. Lahko jo dvigneš, pa boš videl če bo kj pomagalo, vendar dvomim. Lahko tudi modificiraš matično, da boš lahko še procesorju dvignil voltažo več kot 1.85, sam povej katero imaš.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

mam abitko.. kt7a-raid... tko da bi lohka modificiru.. sam ms reku da v to se nam spuscu.. zdej laufa stabilno na 1.2 pri 1.85 core voltazi pa default i/o.. seprav 3.3... bom vidu ce bo hotu dobr laufat pri 1.3 cene bm pa na 1.2 pustu.. se bom pol raj se na graficno spravu...

aja pa se neki.. evilking ti si enkrat napisu nedavno nazaj da si updatu bios na abit plosci in da mas zdej mnozilnik do 17x... ker bios update pa je to k tazaden urade.. ZT tega ne podpira...

EvilK|NG ::

To je en unofficial bios na VIA strani jih majo polhno!!!>:D
Play your Cards Right !

IceIceBaby ::

io voltage se ti splača povečat če boš prek FSBja navijal...se pravi če boš ram laufal na višjih frekvencah od predpisanih. Tako navijanje je bolj priporočljivo, ker pohitri cel sistem. Pa tudi množilnika neboš rabil večjega kot 12.5.

Windi ::

Ko se že pogovarjate o nadgradnji KT7 RAID, bi jaz nekaj vprašal?
Ko sem nadgradil svojo plato, se mi je vse usulo, zato sem jo moral peljati nazaj.
Sem ga jaz kaj posral, ali so bili driverji krivi.

VASkO ::

mogoce si ga posral, ker skoraj nobena plata nima enakih IRQ map drugi plati pa se ti je mogoce zato vsulo. Ce prav razumem, si nadgradil na KT7 raid? ce si mel prej Intel na Intelovem cipsetu, potem si ga posral, za VIA cipsete rabis drivere...

Windi ::

Mislim, da sem malo narobe razložil. Z neta sem si potegnil najnovejše driverje za plato KT7 RAID, jih naložl, pa se je vse usulo. Zdaj pa imam drugo plato, pa ne upam naložiti driverjev.
Naj vseno poskusim z novimi driverji ali naj pustim?

AvAkI ::

EvilK|nG ti pravš da lahko z tistim BIOS-om povečaš multiplikator na več kot 12.5x. Pol pa obstaja tudi BIOS kjer lahko zvišaš voltažo preko 1.85V al ne?
pa povej naslov od te VIA strani! :\

GringoXXX ::

Množilnik lahko gre do 17x, Vcore pa ne more preko 1.85, ker je hardwersko zaščitena, da ne bi nawdušeni greenhorni pokurili preveč procesorjev>:D
Če hočeš več, lotkoln v roke, pa mirno roko. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilator vreden TB 1200?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231605 (1320) DeLonghi
»

Kt7A + TB900 OC :(

Oddelek: Navijanje
271360 (1137) AtaStrumf