» »

Genius Home theatre ne dela center

Genius Home theatre ne dela center

coldsmily ::

Če zvočnike priklopim na TV ali stolp (stereo zvok) mi ne dela center zvočnik. Zvočniki niso priklopljeni na računalnik ali na kakšno sound blaster kartico, tako da tukaj ne govorimo o prostorskem zvoku ampak o navadnem stereo zvoku priključenem na 2 kanalni vhod zadaj na woferju.
A ima kdo mogoče kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe??

M-man ::

Poizkusi rzlične kombinacije: drug zvočnik in druga žica na center izhod.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Zheegec ::

Center zvočnik je samo za glas pri 5.1 enkodiranem zvoku.
Tudi na compu mi ne rata, da bi normalno samo stereo zvok bil na center speakerju, ampak še vseeno ostanejo 4.1 :D
Edino CMSS to omogoča, samo se zadeva sliši čudno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Najprej hvala za nasvete. Vendar še vedno mislim da ko so zvočniki priklopljeni na navadno stereo napravo, bi se moral zvok slišati tudi na centru. Saj konec koncev ti zvočniki sami nimajo vgrajenega kakšnega posebnega dekoderja da bi ločeval med prostorskim in navadnim stereo zvokom (razen če nanje priklopimo recimo na dvd player na 5.1 input - ločeni vhodi na woferju).
Glede menjavanja kablov in priključkov - zvočniki so na wofer pomojem pravilno priklopljeni, saj kadar jih uporabim na računalniku delujejo vsi zvočniki pravilno (center takrat seveda samo če igraš igre ali gledaš filme posnete za AC3 kodekom). Tud sodelavec ima iste zvočnike in mi je dons rekel, da ima ravno tako priklopljene na tv (stereo vhod) in ima zvok na vseh zvočnikih.

Ja sem že zrihtal zadevo. Zgleda da je bil slab stik pri kablu, ki bil priključen na center (čudno, da je potem delal v špilih in pri 5.1 zvoku v filmih). Ostalim pa samo povem, da morajo delat vsi zvočniki če nanje priključite stolp, tv, dvd player (tud če samo na stereo vhod), discman ali kakršnokoli drugo stereo varianto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353467 (2997) connel
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016621 (10560) FlamE#7
»